15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Havermoutweek: TGIF! havermout

0 Comment

OOOO wat is dit lekker. Tientallen hapjes chocoladehavermout op mijn bordje. Dan weer een hapje met mandarijn, dan weer een hapje met banaan en dan weer met pistachenootjes. En soms een grote hap met mandarijn, banaan en pistache.

Toen Laura laatst bij me kwam logeren, hadden we nog pistachenootjes over van de avond ervoor en we gooiden dit door onze havermout (als Lau bij mij ontbijt wil ze niks anders dan havermout, lucky me). En in combinatie met zoete bananen en cacao nibs was dat best heel lekker! Daarom probeerde ik nog een havermoutje uit met zoute pistachenootjes en banaan, dit keer met mandarijnen en chocolademelk. Lekker vol havermoutje dus, en oh, heerlijk dattie is, de #5 deze week!

TGIF! havermout
Ingrediënten
• 50 gram havermout
• 200 ml plantaardige chocolademelk (ik had Lima Oat Drink Choco Calcium)
• 1 of 2 bananen
• Handje pistachenootjes
• Eventueel 1 mandarijn

pistachechocolahavermout (Custom)

Bereiding
Stap 1 – Plet 3/4 van de bananen en snijd de rest in plakjes.
Stap 2 – Verwarm de chocolademelk in een pannetje op laag vuur.
Stap 3 – Kookt je melk? Doe de havermout erbij en roer door. Houd het vuur laag.
Stap 4 – Blij met de structuur? Doe de geplette banaan door de havermout, roer even door en zet het vuur uit.
Stap 5 – Doe je havermout in een mooi kommetje, top met mandarijn, plakjes banaan en pistachenoten. Je kan je mandarijn ook in kleinere stukjes snijden, dan is het makkelijker te eten.
Stap 6 – En geniet ervan! Chocola combineert zo fantastisch met fruit, maar ook met zout, en daarom vond ik de hapjes met pistachenootjes echt een genot. Met die heerlijke combi maakte ik ook eens chocolaatjes.

Het is weekend! Heb je nog fijne plannen?
Liefs!

Benieuwd naar de andere havermoutjes van deze week, waarin ik alleen maar havermoutrecepten deelde?
#1 Kruidnootjes havermout
#2 Friszure limoenhavermout
#3 All-time favorite havermout
#4 Kaas-banaan-rozijnen-kaneelhavermout
#5 TGIF! havermout

Previous Post
Havermoutweek: Kaas-banaan-rozijnen-kaneelhavermout
Next Post
Quinoa on the go!

0 Comment

  • 5 december 2014 at 12:45 pm

    Hmmm! Ga ik zeker is proberen!

    Reply
  • 5 december 2014 at 3:31 pm

    Mijn plan deze middag is gelukt. Ik ben lekker lang in bed blijven liggen en maakte dan je bananen-rozijn-kaneelhavermoutpapje! En het was lekker! Ik deed er wel wat honing door omdat ik het toch echt niet zoet genoeg vond, en topte het af met een notenmengeling. Mmmmjum! (Dit was trouwens mijn eerste 'volwassen' havermoutervaring! Voor herhaling vatbaar!)

    Reply

Leave a Reply