15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Lekkerste vegan chocoladerepen #1

16 Comments

Ik hou wel echt heel erg van chocola. Echt heel erg. Als ik het eet, eet ik alleen het lekkerste van het lekkerste. En er zijn toch best veel chocola’s die voor mij door die test heen komen. Chocola is gewoon heel erg lekker, daar kan ik toch niet al te kritisch op zijn?

Deze vier heerlijke chocolades zijn dus vegan, en twee ervan zijn rauw. Dus naar mijn idee nog fijner, want gezonder en echt heel lekker!

Uit welke heerlijke veganistische chocolades bestaat mijn lijstje?

• Op nummer 1 staat momenteel onbetwist Lindt 99%! Dit is toch wel mijn favorietje hoor. Ik merk wel dat niet iedereen het kan waarderen, maar ik vind het zo heerlijk! Het bestaat dus uit 99% cacao. Lindt heeft een paar winkels door het land, drie geloof ik, en bij toeval kwam ik erachter dat er een in Scheveningen zit, waar ik toen toevallig met een paar vriendinnetjes ging lunchen. Ik wilde deze 99% al dolgraag proberen maar via internet bestellen vond ik onzin, dus ik was BLIJ in de Lindtwinkel :). Ook zag ik deze repen liggen bij Heavenly Cupcakes (vegan cupcakes – ZO LEKKER) in Rotterdam. UPDATE: Ook te koop bij de AH! Hoe chill!

ombar_lovechock_lindt_tonychocolonely_omdatikdatwil_veganfood_veganistisch (Custom)

• Daarna komt Lovechock – Goji/Orange. Dit is 100% rauwe chocolade zonder suiker, hoera. Nee echt, dat vind ik fijn. Het is namelijk echt al zoet genoeg door het fruit dat erin zit en dit is echt een fijn reepje. Wel heel duur en ik koop het af en toe voor mezelf, vandaag heb ik dat eindelijk weer eens gedaan! Ik krijg wel steeds meer schijt aan de prijs want deze repen het is echt ontzettend lekkere chocola! Ze zien er ook heel schattig uit, als boomstammetjes. De andere smaken zijn Mulberry/Vanilla, Pineapple/Inca, Almond/Fig en Pure/Nibs. Ik heb vandaag de eerste hapjes van een reep Pure/Nibs genomen, hmm! Crunchy door de stukjes cacao nibs. Heerlijk zijn deze reepjes! Ik koop mijn Lovechock bij Marqt of EkoPlaza :).

• Oeh, Tony Chocolonely! Altijd goed! En deze smaak, pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn is werkelijk een sensatie. OOOO wat is dat lekker. Ik heb nog een klein stukje over en doe ook heel sloom met die reep.

• En dan, Ombar! Danzij mijn schoonzus Eliza heb ik een aantal smaken kunnen proeven en ik vond ze errug lekker! Ombarrepen zijn ook rauw, en biologisch, en het is zachte chocola. Er zijn heel veel smaken van, zoals Lemon & Green Tea, Gojiberry, Coconut en Cranberry & Mandarin. Ik heb de repen als eens gespot bij Gimsel in Rotterdam! Andere biowinkels zouden ze ook verkopen :). Echt heel erg lekker!

Jeej, chocoladerepen! Ik ben alweer wat meer smaken tegengekomen die ik binnenkort ábsoluut moet uitproberen, zoals de pure variant van Hands Off My Chocolate. AH puur & eerlijk puur met noten heb ik lekker al geproefd, hihi. Dus daarover binnenkort meerrrrr.

Jij hebt vast ook een favoriete chocolade! Tell me, ik ben benieuwd.

Liefs!

Previous Post
Quinoa on the go!
chiapudding vegan omdatikdatwil
Next Post
(Overnight) Chia pudding!

16 Comments

 • 19 december 2014 at 9:06 am

  Mmmm chocola! Ik vind hele pure chocola zoals die van jou lekker, maar ik houd toch ook wel heel erg van een fijne zoete romige reep. Op nummer één staan de repen van Vego met hazelnoten. Sinds kort ook bij Ekoplaza te koop. Verder vind ik Bonvita rijstmelkchocola met koffiecrunch en Schakalode witte chocola met stukjes gedroogde framboos heel lekker. En de Belvas flaked truffels bij Ekoplaza, die sinds kort het vegan logo hebben. Omnomnom!

  Reply
  • 28 januari 2016 at 9:26 pm

   Hoi Martine! Wat leuk om te lezen dat jij ook zo kan genieten van chocola :). Ah, die Bonvita rijstmelkchocolade moet ik ook echt ene keer proberen! Ben erg benieuwd naar allebei de smaken die je zegt, vooral naar die met gedroogde framboos erin.. En wat leuk dat je het zegt van die Belvas flakes truffels! Toevallig komt er morgen een berichtje online met die erin als favo vegan chocola :). Liefs!

   Reply
 • 19 december 2014 at 9:06 am

  Heerlijk! Al hoewel ik Lovechock en Ombar niet ken.

  Liefs,
  Pauline

  Reply
  • 28 januari 2016 at 9:27 pm

   Hihi 🙂 ben je benieuwd naar Lovechock en Ombar? Want dan raad ik ze echt aan!
   Liefs

   Reply
 • 19 december 2014 at 12:04 pm

  Lekkeerrr! Ik ken ze allemaal nog niet! Of nouja, wel van gehoord maar nog nooit gegeten.. Vooral naar de Lovechock ben ik benieuwd, maar inderdaad, zo duur!
  Ik heb nu voor het eerst de Vego, die ook erg lekker is! Is geen puur, maar wel echt lekker. Ben ook super benieuwd naar witte chocolade. Gauw eens ergens bestellen 🙂

  Reply
  • 28 januari 2016 at 9:29 pm

   Anne-Fleeuuur! AH VEGO, zo lekker! Toevallig komt ‘ie morgen in een berichtje, haha. En heb je nu al wel eens Lovechock geprobeerd?
   Liefs

   Reply
 • 19 december 2014 at 2:41 pm

  Thanks voor je comment op mijn blog! Ik ben heel benieuwd wat je van de spekkoek gaat vinden als je die maakt.

  Reply
  • 28 januari 2016 at 9:32 pm

   Ahhh haha wat slecht, zoals je al had gezien staat je spekkoek nog steeds heel hoog op m’n verlanglijstje om te maken! Over anderhalve week, écht.

   Reply
 • 19 december 2014 at 10:02 pm

  Die 99% is zo fijn en het toffe vind ik dat ik heel lang met zo'n reep doe. Ik haalde hem altijd bij de Tuinen, maar onlangs zag ik hem ook bij Albert Heijn!

  Reply
  • 28 januari 2016 at 9:30 pm

   Ah wat leuk dat jij die 99% ook zo fijn vindt! De meeste mensen vinden ‘m te puur of te bitter, maar ik vind ‘m ook zo lekker. Ook inderdaad omdat ik ook zo lang met zo’n reep doe :).

   Reply
 • 20 december 2014 at 9:03 am

  Tony Chocolonely is zo lekker! Hoewel ik niet helemaal fan ben van de meer 'apartere' smaken, gewoon melk vind ik eigenlijk het lekkerst 🙂

  Reply
 • 16 januari 2015 at 9:27 am

  Lovechock en TonyChocolonely kende ik wel, maar die andere niet. Dat maakt nieuwsgierig ^^

  Reply
 • […] heb al twee keer eerder (hier en hier) m’n vegan chocolade favorietjes online gezet, mocht je benieuwd […]

  Reply
 • […] naar de andere berichten over mijn favo vegan chocolade? Check hier #1, #2, #3 en […]

  Reply

Leave a Reply