15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Simpel & zoet vegan rijstepaptoetje

0 Comment

Mijn vriendje eet heeeel graag rijstepaptoetjes, met rozijnen erdoorheen. Omdat ik geen dierlijke producten eet, maar wel weet hoe lekker zo’n rijtepaptoetje kan zijn, maakte ik er zelf een. En het lukte super goed! Het werd heerlijk zoet en vet romig, precies hoe ik het wilde. En, waar ik ook van hou, super easy en met weinig ingrediënten. Gewoon met de producten die ik in huis had, maakte ik dit heerlijke veganistische toetje.

Vegan rijstepaptoetje
Ingrediënten voor één rijstepaptoetje
• 25 gram risottorijst
• 125 ml sojamelk*
• Kannetje met water
• Klein handje rozijnen (tien gram)
• 2 dadels
• Snuf kaneel

*Neem lekkere sojamelk. De smaak van je melk is erg bepalend! Je kunt er ook voor kiezen om een notenmelk te nemen of een andere melk, uiteraard. Maar zorg dat de smaak lekker is. Na veel uitproberen vind ik Provamel Soya (met toegevoegd calcium op advies van de diëtist) het lekkerst. Deze is gezoet met appelconcentraat en daardoor wat meer smaak. Eigenlijk vind ik alle gezoete sojamelken erg zoet (en deze zijn vaak ook gezoet met suiker), maar deze is lekker. Gezoet maar niet té. Ik koop ‘m bij de biowinkel. Rijstmelk raad ik af, neem juist een goeie romige melk.)

Processed with VSCOcam with m5 preset

Bereiding
Stap 1 – Doe de sojamelk in een pannetje en breng aan de kook.
Stap 2 – Voeg de rijst toe.
Stap 3 – Zet het vuur laag, maar wel dat je melk blijft koken.
Stap 4 – Doe de rozijnen, de in stukjes gesneden dadels en een flinke snuf kaneel erbij.
Stap 5 – En nu is het een kwestie van blijven roeren! Om de zoveel tijd moet je er water bij doen, zodat het niet droog wordt. Eigenlijk is het gewoon risotto maken, maar dan anders. Vind je de risotto weer te droog worden? Door er gewoon een scheutje water bij en blijf dit herhalen.
Stap 6 – Roeren roeren roeren!
Stap 7 – vNa 25 minuten hoef je geen water meer toe te voegen en blijf je roeren tot je toetje de gewenste dikte heeft. Voor mij moest het een papperig papje worden, snap je? 😉
Stap 8 – Tussen de 25 en 30 minuten koken is je toetje klaar. Doe het in een mooi kommetje en geniet ervan!

Het is dus super simpel, je kan alleen helaas niet weglopen en ’t 30 minuten laten koken. Maar hé, dan heb je ook wat hoor! Gespierde armen en een lekker toetje!

Maak jij wel eens rijstepap, en hoe doe je dit dan?

Liefs!

Previous Post
Zoete groene smoothiebowl met kiwiberries
Next Post
Lekkerste vegan chocoladerepen #2

0 Comment

 • 15 maart 2015 at 10:13 am

  Ik heb nog nooit rijstepap gegeten (nu ik er over nadenk, ook nog nooit risotto…shame on me) maar het klinkt eigenlijk best wel lekker! Dit receptje maar snel eens gaan maken 🙂

  Reply
 • 15 maart 2015 at 1:03 pm

  Ik heb inderdaad geen rijstepap meer op sinds ik veganist ben, maar vroeger vond ik het zo lekker! Heel erg bedankt voor het recept dus, de meeste ingrediënten hebben we standaard wel in huis, dus dit recept ga ik van de week eens uitproberen. 🙂

  Reply
 • 15 maart 2015 at 6:09 pm

  Vroeger ooit gegeten en ik vond het niet lekker, sindsdien nooit meer gegeten. Zoals jij het voorschotelt zou ik het bijna weer eens proberen. Mooie foto's ook!

  Reply
 • 16 maart 2015 at 3:05 pm

  Ik heb net boodschappen gedaan, alleen geen sojamelk gehaald, dus moet nog even een keer voor sojamelk, dan ga ik dit toch eens proberen. En weet je waarom? Ik heb ooit op een verjaardag met monchou gevulde dadels gehad, bahbah, wat vond ik dat vies. Nu zag ik net verse dadels liggen, dus ik dacht, kom Moon, ga het nog es proberen. LEKKER!!! Die gevulde waren duidelijk bedorven ofzo, want deze smaak zit niet in mijn geheugen, ha! Toen moest ik natuurlijk aan dit recept denken. Dus binnenkort nog maar es uit de comfortzone en nu eerst nog een dadel, jum!

  Reply

Leave a Reply