15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Vegan in Rotterdam: Gare du Nord

0 Comment

Liefje Lucas nam mij er al mee naar toe voor mij 23ste verjaardag in 2014. En later ging ik er eten met drie lieve vrienden. Het zit een oud treinstel en dat maakt het zo tof, en het staat op een rails Rotterdam Noord: het veganistische restaurant Gare du Nord. Het is zo’n fijne plek.

Restaurant Gare du Nord

Bij Gare du Nord is het eten plantaardig en biologisch en alle gerechten worden bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Om deze reden is het menu elke dag anders, en dat vind ik onwijs leuk. Normaal wil ik graag weten wat ik van te voren ga eten, maar omdat dit toch veganistisch is word ik graag verrast. Als je in de trein aan het eten bent, kun je uitkijken op de tuin van het restaurant, waar ook groenten, fruit en kruiden worden verbouwd. Echt tof is dat, je kunt er ook doorheen lopen.

gare du nord rotterdam vegan

Uiteraard heb ik mijn tafelgenoten eerst verveeld met het maken van duizend foto’s van alle kanten van het eten en het restaurant. Check eerst dat prachtige eten op de foto’s. Wauw. Ze zijn bij Gare du Nord zo goed in de borden opmaken, ik vind het heel erg mooi! En overal zit zo veel smaak aan. We hadden een Shepherds Pie. Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat het allemaal is – iets met aardappel, iets met wortels in sinaasappel (so good), een salade erbij, champignons en een gekrulde groente met blad eraan. Maar elk hapje is zo smaakvol en fijn, ik word echt heel gelukkig van dit soort gerechtjes. Op het bord in het restaurant staat altijd wel duidelijk beschreven wat het menu van de dag is, en het wordt ook allemaal nog aan je vertelt.

Ook zijn de drankjes heel fijn. Allemaal biologische drankjes die je niet overal kunt bestellen, zoals van Whole Earth en Demeter, en verschillende wijnen en bieren, en granenkoffie voor erna.

gare du nord rotterdam vegan

Bij Gare du Nord kun je, naar mijn ervaring, kiezen voor het hele menu of onderdelen ervan. De tweede keer had ik een hoofdgerecht en nagerecht (ik zeg nooit nee tegen toetjes), toen ik voor het eerst kwam, namen Lucas en ik het hele menu (ja hallo ik was jarig). Je betaalt een vaste prijs voor het hele menu, en anders voor de losse delen. Ik geloof wel dat het hele menu bij elkaar iets voordeliger is.

Wat ik niet wist, is dat je ook kunt lunchen of koffie kunt drinken bij Gare du Nord. Met taart! Dus dat moet ik echt een keertje doen. Ik denk ik de zomer, want dan kan ik op het terras zitten en uitkijken over de tuin, waar groentjes worden verbouwd. Ik kan echt niet wachten om daar in de zomer te zitten – het is er dan vast prachtig!

Het is trouwens ook heel erg fijn om er te zijn. De sfeer is gemoedelijk en het personeel is heel vriendelijk, ze vertellen je graag wat er allemaal in de gerechten zit. Ik ga er graag naar terug.

Er zijn trouwens twee rondes waarin er gegeten kan worden, het is dus handig om van te voren even te informeren over hoe laat je kunt komen eten.

gare du nord rotterdam vegan

Ben jij wel eens naar Gare du Nord geweest? Of heb ik juist je interesse gewekt?

Liefs!

Previous Post
Lekkerste vegan chocoladerepen #2
Next Post
Pompoenpittenpasta

0 Comment

 • 7 april 2015 at 9:43 am

  Ziet er echt leuk uit daar binnen! En een restaurant met vegan eten, ik zou willen dat ze dat hier bij mij in de stad hadden zeg, heel tof. 😀

  Reply
 • 7 april 2015 at 11:12 am

  Alleen maar vegan eten en nog origineel in een treinstel ook! Ik moet dus echt een keer naar dit restaurant 😀

  Reply
 • 9 april 2015 at 7:56 am

  Ziet er geweldig uit!! Ben er nog nooit geweest, maar zo te horen een aanrader. Voor als we ooit weer eens in Rotterdam zijn dus! Fijne dag nog!

  Reply
 • 9 april 2015 at 9:04 am

  Wat gaaf in zo'n treinstel! Het eten ziet er ook waanzinnig uit!

  Reply
 • 12 april 2015 at 4:03 pm

  Treinstel?? zo cool!! I really want to go there someday. Everything looks absolutely delicious!
  Jade x

  Reply

Leave a Reply