15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Pompoenpittenpasta

0 Comment

Ik vind deze pasta echt heerlijk! Gewoon gemaakt van pompoenpitten, en niks extra’s. Super makkelijk te maken en lekker smeuïg :).

Pompoenpittenpasta
Ingrediënten voor één potje pasta
• 1 zak pompoenpitten (ik haalde ’t bij de Turkse supermarkt)

Bereiding
Stap 1 Gooi de pompoenpitten in een pan en rooster ze. Ze moeten allemaal gaan poppen. Blijf de pitten omgooien – ze mogen niet aanbranden.
Stap 2 Nu heb je ongeveer twee keer zo veel volume aan pompoenpitten. Zijn ze gepoft? Laat ze dan afkoelen op een bord.
Stap 3 Zodra de pompoenpitten zijn afgekoeld, doe je ze in de keukenmachine. Hier komt je geduld kijken.
Stap 4 Vanaf nu moet je blijven mixen en de pasta naar beneden blijven schrapen (dat is handig te doen met zo’n rubberen spatel).
Stap 5 Op een gegeven moment komt de olie vrij uit de pitten en zal het smeuïger worden. Je moet gewoon doorgaan met mixen tot het smeuïg is naar jouw smaak.
Stap 6 En dan is het klaar! Stop het in een mooi potje en eet het op een boterham of rijstwafel, hoe jij het lekker vindt.

easy_healthy_pumpkinseedpasta_pompoenpittenpasta_veganchallenge_vegan (Custom)

I hope u like it! Ik vind zelfgemaakte smeerseltjes echt heel fijn. Ik hou van crackers of rijstwafels met iets lekkers erop. Zo heb ik eerder ook verslavende hazenotenchocoladepasta gemaakt, echt hele lekkere houmous van geroosterde mais & rode peper, en bloody beet houmous.

Wil je trouwens ook zo’n lief weckpotje? Gewoon bij de Xenos (echt heel veel glazen potten heb ik daar vandaan, ik vind het zo fijn om al m’n eten daarin te bewaren).

Maak jij wel eens zelf spreads?
Liefs!

Previous Post
Vegan in Rotterdam: Gare du Nord
Next Post
Vegan salad bowl

0 Comment

  • 11 april 2015 at 10:26 am

    Wauw, dit lijkt me echt een fijn smeerseltje. Maar het lijkt me zo veel werk!

    Reply
  • 11 april 2015 at 1:55 pm

    Daar zou ik niet zo gauw aan denken, om daar pasta van te maken, maar waarom ook niet. Eigenlijk kook ik nooit… dat doet mijn Keukenprins 🙂 Maar misschien toch dit weekend, ik heb alle ingrediënten in huis voor de rijstepap, wish me luck! Fijn weekend!

    Reply

Leave a Reply