15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Grapefruit havermout

0 Comment

Dit vond ik echt een super goed idee van mezelf, haha. In plaats van water of melk gebruikte ik het sap van de grapefruit om een lekker havermoutje te maken. Door er wat zoete ingrediënten doorheen te gooien kwam er een mooie balans in smaken (jaja) en werd dit dus eigenlijk gewoon heel lekker.

Als je bang bent dat dit een bitter havermoutje wordt, wees dan maar niet meer bang. Ik zal nooit een bitter havermoutje maken, het moet altijd zoet! Door de banaan en rozijnen wordt het ook zoet, met een vleugje grapefruit. Voor mij was het perfect.

vegan_oatmeal_grapefruit_banana_raisin_ (Custom)

Grapefruit havermout
Ingrediënten voor één bordje
• 1 grapefruit
• 40 gram havermout (eventueel havermout en havervlokken gemengd voor wat extra stuctuur)
• handje rozijnen
• 1 of 2 bananen

Bereiding
Stap 1 – Pers de helft van de grapefruit. Vul dit aan met water tot je 200 tot 250 ml vloeistof hebt.
Stap 2 – Doe dit in een pannetje, doe de rozijnen erbij en breng aan de kook.
Stap 3 – Plet de helft van je banaan/bananen en snijd de andere helft in plakjes. Haal de schil van de andere helft van de grapefruit en snijd het vruchtvlees ook in plakjes.
Stap 4 – Kookt het grapefruitsapje? Doe de havermout erbij.
Stap 5 – Als de havermout wat dikker wordt, doe je de banaan erbij.
Stap 6 – Nog even roeren en wachten en koken en klaar!

75_16_vegan_oatmeal (Custom)

Liefs!

Previous Post
Regenboogwraps
Next Post
4x vegan high tea recepten

0 Comment

 • 17 april 2015 at 7:18 am

  Ooo Sanne mag ik eens receptjes van je uittekenen? Dat lijkt me heel leuk 🙂
  En volgens mij is De Smaakbijbel echt wat voor jou als ik je smaak balans theorie zo hoor 😉 Er staan allemaal (onverwachte) combi's in (ook heel veel vlees en vis en kaas helaas, maar alsnog ook heel veel groente/fruit).
  Ik kreeg zo veel inspiratie van dat boek!

  Reply
 • 17 april 2015 at 10:19 am

  Ik hou wel van dit soort combinaties. Heel vaak is het zo dat onverwachte of 'gekke' combi's, heel goed samengaan.

  Reply
 • 17 april 2015 at 1:17 pm

  Grapefruit is sowieso altijd goed dus deze combinatie lijkt me zo fijn!

  Reply
 • 17 april 2015 at 1:32 pm

  Mmmm ziet der lekker uit

  Reply
 • 19 april 2015 at 11:46 am

  Wil jij is voor mij komen koken aub? Dat zou gewoon heel lief en lekker zijn! hihi! <3

  Reply
 • 19 april 2015 at 3:09 pm

  Ik ben gek op grapefruit dus dit kan niet mis gaan!
  Die kerk waar we in sliepen is in Mechelen, zeker een aanrader als je een citytripje naar Mechelen gepland hebt. Oja, ik stuurde je ook een mail ivm het olietje. Hopelijk heb je die ontvangen!

  Reply
 • 20 april 2015 at 9:33 pm

  Wat zien jouw posts er altijd mooi uit! 🙂 Ik zou er nooit aan gedacht hebben om grapefruit in havermout te doen (ik ben er meestal ook niet gek op) (op grapefruit dan, op havermout wel!) maar samen met de rozijnen en banaan klinkt het eigenlijk wel lekker. Leuk idee!

  Reply

Leave a Reply