15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Koffie in Rotterdam: Bertmans

0 Comment

Rotterdam zit zo vol met fijne mooie plekken. Vooral in de zomer vind ik het mega fijn om in de warme zonnestralen (nieuwe) plekken te ontdekken, door samen met Lucas kopjes koffie te drinken op verschillende locaties. Zo kwamen we in de zomer van 2015 bij Bertmans terecht.

Bertmans

Bertmans is een leuk klein lief ontbijt/koffie/lunchtentje op de Zaagmolenkade, in Rotterdam Oude Noorden, aan het water. Je kunt er binnen zitten, maar in de zomer ook op het zonovergoten terras.

Bertmans heeft veel plantbased gerechten, dus als vegetariër en veganist kun je er goed terecht. De menukaart laat zien dat de smaken modern zijn, er genoeg lekkere sapjes en smoothies zijn en er veel te proeven is dat ik nog niet eerder heb geproefd. Ook staat op de kaart het eten vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is.

bertmans_vegan_vega_rotterdam_hotspot (Custom)

Het is echt een dikke vette aanrader als je van een fotogenieke plek houdt en mooi gestyled eten. Het tentje zelf is namelijk heel erg fijn om gewoon te zitten en de omgeving in je op te nemen, alles is mooi en aantrekkelijk. Je kunt er werken en lezen (wat wij deden – al zei ik op IG al dat we meer kletsten dan lazen en werken, hihi), of een van de goeie kookboeken pakken en daar doorheen bladeren. Zelfs het toilet ziet er goed uit. Yes, hier moet je echt even langs als je in Rotterdam bent en op zoek naar een heerlijke en gezonde lunch, of een goeie koffie (met amandelmelk misschien, zoals ik had?) met iets zoets erbij. En dat vind ik ook zo chill; de lekkere zoetigheden van SUE, en van SHARP SHARP zijn gewoon suikervrij, vegan en nog veel meer.

Een week na mijn koffiedate met Lucas, nam ik mijn vriendinnetje Renée mee naar Bertmans. We gingen er lunchen en het was echt heerlijk! Dit keer zat het helemaal vol, omdat het de hele dag plensde en dus niemand op het terras zat. Ik was blij verrast door de drukte – zelfs door slecht weer gaan mensen naar deze fijne plek om te lunchen. Ik at hier de veganistische pancakes met cashewcream, gebakken banaan, blauwe bessen en ahornsiroop – hmmm! Met daarbij een latte met amandelmelk.

bertmans_rotterdam_hotspot (Custom)

Als je in Rotterdam bent en op zoek naar een verantwoord hapje, heerlijke lunch of gezond sapje, dan weet je waar je moet zijn.
Het adres: Zaagmolenkade 15 in Rotterdam.

Liefs!

Previous Post
Gado gado
Next Post
Koffiechocolade-ijs

0 Comment

 • 28 juli 2015 at 11:07 am

  Klinkt goed en ziet er mooi uit. Dank voor deze tip. Wij willen toch echt nog een keer Rotterdam gaan ontdekken, de Markthal zien, mijn collega is er geweest en zei: dat moet je gezien hebben. Ik heb al meer leuke tips over Rotterdam gezien en deze past daar mooi bij. Staat op de "to-do" lijst en op de shopping list op Pinterest 🙂

  Reply
 • 28 juli 2015 at 6:14 pm

  Dit ziet er leuk uit! Ik wil écht nog een keertje naar Rotterdam, heb al zoveel fijne tips voorbij zien komen 🙂

  Reply
 • 28 juli 2015 at 6:16 pm

  Dat ziet daar mooi uit!

  Reply

Leave a Reply