15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

24 before 25

8 Comments

Yes, nu al een nieuw berichtje over m’n 24 before 25 lijstje! (ik typte per ongeluk 34 before… jeetje, als ik ouder word, wordt dit lijstje echt onmogelijk om te maken). Ja, ik werk nu al aan punt 22 van dit lijstje ;). Ik vond dat een aantal punten wat uitleg nodig had, vandaar.

4. Buikspieren krijgen. Er zijn eigenlijk meerdere redenen voor dit punt. Ten eerste wil ik weer meer gaan sporten – vorig jaar sportte ik 4 dagen in de week, en nu let ik er alleen op dat ik genoeg stappen per dag zet met m’n Fitbit. Omdat ik niet als punt wilde hebben ‘meer sporten’ – dat is zo breed en groot en een veel te grote commitment, anders had ik het al lang gedaan – wilde ik een doel stellen: buikspieren krijgen. Stiekem wil ik ook gewoon nog wat slanker worden, maar de plattere buik inclusief buikspieren is toch wel het grootste doel.

adidas_inq_perrysport_workout_30dayshred_jillian_michaels_dopper (Custom)

5. Minder overdenken en piekeren, misschien wel door te gaan mediteren. Zoals je wel begrijpt uit dit punt, overdenk ik. Ik overdenk een heleboel en het maakt me ongelukkig. Dingen van vroeger, dingen die ik gewoon moet laten gaan, dingen uit de pubertijd. Vooral dingen waar andere mensen geen aandacht aan besteden, kleine dingen die niet boeiend zijn. Even voor de duidelijkheid: ik heb niks naars meegemaakt, ik was alleen erg somber op de middelbare school. Net voordat ik Lucas ontmoette ging ik me beter voelen en sinds een paar jaar heb ik ook eigenlijk zelden nog depressieve gevoelens. Maar ik blijf piekeren en overdenken en ik wil er wat mee doen, want anders wordt het voller en voller in m’n hoofd. Mijn vader doet aan zen, en misschien ga ik dat ook proberen. Ook werkt hardlopen bij hem. Zennen en hardlopen zorgen ze voor endorfine, dus dat verklaart wel waarom het eventueel kan werken. Ik weet eigenlijk niks over mediteren en wil er meer over te weten komen. Heb jij misschien tips?

11. Een avondritme ontwikkelen. Een ochtendritme heb ik al, daar vertelde ik hier over. En dat is super fijn. Alleen ’s avonds loopt het nog niet zo lekker, en ik weet wel waarom: Lucas. Ik vind het veel te gezellig om langer op te blijven samen, series te kijken, lekker te eten en te chillen. En dat vind ik suuuuper fijn. Maar het wordt vaak veel te laat en aan het einde van de week ben ik gesloopt. Ik wil eigenlijk proberen om iets eerder in bed te gaan liggen en te gaan lezen (en dan werk ik gelijk aan punt 2!). Zo kom ik ’s avonds misschien wat sneller tot rust (ik zit vaak tot het laatste moment op m’n laptop of telefoon) en krijg ik wat meer slaap.

235_22_forest_antwerpen (Custom) (2)

14. Mijn haar goed verzorgen en het bijhouden met kleuren. In een update over m’n 365 dagen project (ik ga al bijna de laatste twee maanden is, wow!) vertelde ik dat ik mijn haar had geverfd met een natuurlijke kleuring en de no poo methode doe, waarbij ik m’n haar niet was met shampoo. Begin augustus ben ik ermee begonnen en m’n haar moest erg wennen, maar na een tijdje werd het echt een stuk voller! Toen ik mijn haar kleurde en daarbij ook waste met zo’n spulletje dat bij haarkleur zit, was m’n haar daarna weer suuuuper glad en stijl en ook ineens ontzettend dun. Ik wilde m’n no poo haren terug! Gelukkig zijn die inmiddels terug πŸ˜‰ en ben ik er weer erg blij mee, al zit het wel snel slordig (dat kan er ook behoorlijk mee te maken hebben dat ik met kinderen werk… + dat ik gewoon niet zo veel met m’n haar bezig ben). Nouja, ik wil dus wel dat ik mijn haar goed verzorgd, door het bijvoorbeeld te scritchen & preenen en ik mag niet veel uitgroei hebben, dus op tijd weer verven.

277_4_world_animal_day_vegetarian

17. Meer quality time met Guusje. Gewoon, omdat ze zo lief is en bijna elke dag bij de deur staat te wachten en soms ook erbij te miauwen als ik thuis kom en dan smelt mijn hartje! En ik ben gewoon bang dat ze opeens er niet meer is.. en dat ik dan me super schuldig ga voelen omdat ze veel meer aaitjes en knuffels had verdiend.

15_omdatikdatwil_365dagenproject1 (Custom)

18. Minder uitstellen. Ik kan wel duizend dingen bedenken die onder dit punt vallen. Zo ligt er al bijna twee weken een dekbed in de kamer van de logeerders die dus twee weken geleden op m’n verjaardag kwamen slapen. En de slingers van toen hangen ook nog steeds (wel gezellig). Zo hangt de was altijd dΓ‘gen te drogen in de kamer. En staan er e-mailtjes die ik moet beantwoorden. Zo ligt er soms een berg kleren op een stoel, voor weken. En is m’n fietsband wel eens plat, voor dagen, en kom ik bijna niet vooruit. Er liggen altijd wel ergens spullen die naar zolder moeten, die ik weg moet gooien of op moet ruimen. Maar het zijn niet alleen maar dit soort dingen. Ik heb bijvoorbeeld al een jaar lang een kookboekje liggen om m’n eigen recepten in te zetten en daar heb ik pas vorige week voor het eerst ingeschreven. Maar het is bijvoorbeeld ook weer het beginnen met sporten, dat wil ik geloof ik al vanaf september. Of leren mediteren, wanneer ga ik dat eens doen? Boeken en tijdschriften lezen, neem ik ook geen tijd voor. Je snapt het denk ik wel.

120_30_fitbit (Custom)

Deze puntjes wilde ik even uitlichten, de rest spreekt aardig voor zich denk ik zo. πŸ™‚

Liefs!

Previous Post
24 before 25
Next Post
24 before 25 update #1

8 Comments

 • 30 oktober 2015 at 7:07 am

  hoi πŸ™‚ alles is herkenbaar. maar dan alles, alles! wat grappig. o nee, behalve het mediteren, maar voor mij is dat stille tijd met bidden en bijbel lezen (ben christen). ik ga trouwens gelijk je haren wassen-systeem eens bekijken, klinkt goed. en misschien vind je dit filmpje over een ochtendroutine inspirerend: https://www.youtube.com/watch?v=d0h_WA-gyJ0

  ik vond 'm wel fijn πŸ™‚ al is het wel heeeeel perfect allemaal. maar dit meisje doet 's ochtends zo'n beetje alles wat op je lijstje staat. en in haar filmpje over een avondroutine, zegt ze ook dat ze op een bepaald tijdstip alle elektronica uitdoet samen met haar vriend. dat klinkt heerlijk! en dan heb je dat laat-naar-bed-probleem ook minder. hoe dan ook. leuke blog πŸ™‚

  Reply
 • 31 oktober 2015 at 8:19 am

  Voor mediteren gebruik ik altijd apps (als ik het doe :')) bijv. Headspace, Stop breath& think, of Buddhify (die h moet geloof ik ergens anders maar ik weet niet helemaal waar). Die laatste kost wel geld geloof ik trouwens. Die heb ik zelf niet geprobeerd maar de Groene Meisjes waren daar nogal enthousiast over.

  En verder <3 je lijstje!

  Reply
 • 31 oktober 2015 at 7:21 pm

  Headspace is een fijne app om een kennis te maken met hoe mediteren eigenlijk is! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik na het volbrengen van de dagen niet verder gegaan ben met mediteren. Mijn zenmomentje haal ik nu dan maar uit yoga, daarmee lukt het net wat meer om een ritme te ontwikkelen en het ook werkelijk te doen πŸ™‚

  Reply
 • 8 november 2015 at 5:28 pm

  Mooie doelen! (ik heb ook even de andere blog gelezen, haha). Een heleboel dingen, maar wel leuke/nuttige/fijne dingen denk ik allemaal. Succes met het behalen ervan!

  Reply
 • 11 januari 2016 at 7:17 pm

  Woaaah minder uitstellen, dat is altijd ZO moeilijk! Wat fijn trouwens dat je haar weer zo goed reageert op wassen zonder shampoo. Ik merk de laatste tijd ook weer dat mijn haar wel wat extra verzorging kan gebruiken. De veranderde hormoonhuishouding en het koudere weer (en wind en regen) zorgen echt voor droog haar bij mij. πŸ™

  Reply
  • 12 januari 2016 at 6:31 pm

   Hi Dina!
   Wat cooool dat je hier terecht bent gekomen! En dan bedoel ik op m’n nieuwe .nl website jeeeeej super leuk! Haha. Je bent de eerste πŸ™‚ en de website is bijna klaar om echt echt online te gaan en dat ik echt echt vanaf hier ga bloggen. Dan moet ik bijvoorbeeld wel wennen aan het reageren hier, haha.
   Ah, wat lastig van je haar! Ja, toen ik dit schreef ging het echt goed met wassen zonder schampoo.. maar laatst toch niet zo! Wel las ik bij jou over alleen wassen met conditioner en daar ga ik nog eens naar kijken – van shampoo krijg ik toch alleen maar ontzettende klitten en cremespoeling heeft dat niet bij mij. Was jij nu nog met alleen conditioner of heb je dan toch nu iets meer nodig dan alleen dat?
   Liefs!

   Reply
 • […] die natuurlijke haarkleuring. Ook probeer ik weer met ‘no poo’ verder te gaan (je kan hier lezen wat ik daarmee bedoel). Ik had het namelijk een paar keer gewassen maar was het zat dus dat […]

  Reply
 • […] die natuurlijke haarkleuring. Ook probeer ik weer met ‘no poo’ verder te gaan (je kan hier lezen wat ik daarmee bedoel). Ik had het namelijk een paar keer gewassen maar was het zat dus dat […]

  Reply

Leave a Reply