15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Dromerige analoogjes

6 Comments

Wat analoge fotografie betreft word ik erg veel geïnspireerd de laatste tijd! Ik krijg veel ideeën door prachtige Instagramaccounts die ik volg, ik ben alleen nog een beetje teveel een mietje en durf niet zo goed ook echt gekke dingen te doen. Aangezien nummer 7 van m’n 24 before 25 lijstje ‘analoge fotografieprojectjes doen / meer durven en uitproberen wat betreft analoge fotografie’ is, moet ik even schijt hebben aan mezelf en mijn pessimistische gedachten over dat dingen vast gaan mislukken en gewoon gaan draaien en schieten met die Praktica van me. En af en toe wat licht doorlaten. En af en toe een dubbele belichting maken. Of er nog een keer overheen belichten. Of iets anders geks maar ik zou even niet weten wat (weet jij nog iets tofs dat ik kan doen met een analoge spiegelreflex?).

Inspiratie dus, daar had ik het over. Omdat ik nu een nieuw Instagramaccount heb met alleen analoogjes, @coffeecatsandcameras, kom ik veeeel meer analoge fotografie tegen en echt de meest prachtige foto’s en accounts. Die móest ik delen. En toen ik de accounts aan het verzamelen was, kwam ik erachter dat ik gewoon veel meer dan één foto per account moet delen. Omdat de foto’s zo mooi zijn. Dus. En ik had al twee accounts die ik echt wilde delen, maar kwam erachter dat ook dat teveel is voor een blogbericht. Ook omdat de sferen van beide accounts totaal verschillend zijn. Dus. Één account en het andere account de volgende keer. En deze foto’s wilde ik als eerste met jullie delen, omdat dit echt mijn favoriete account is sinds ik deze Instagram heb aangemaakt en haar foto’s zijn zo prachtig!

Waar ik wel achterkwam door dit bericht te maken is dat de foto’s op Instagram echt totaaaaal niet laten zien hoe fucking mooi de foto’s eigenlijk echt zijn. Dus door dan bijvoorbeeld Flickr of websites te bekijken, dan zie ik pas hoe prachtig de foto’s zijn.

@mangatagram – Mångata
mangatagram_01 (Custom)

mangatagram_02 (Custom)

mangatagram_03 (Custom)

mangatagram_04 (Custom)

Toch gewoon super wauw dit? Ik ben echt onder de indruk. Ik las op haar Flickr account dat de lightleaks ook niet eens bewust zijn maar per ongeluk en iemand anders schreef er gelijk bij dat ze de camera écht niet weg mag doen. Ben ik het mee eens. Maar niet alleen de lightleaks maken deze foto’s zo magisch, het is alles – de locaties (wáár is dit?!), de wolken, de prachtige kleuren, de scherptedieptes en de scherpe en onscherpe delen in de foto’s en gewoon de hele collectie bij elkaar. WAUW ik zou willen dat ik ze had gemaakt & ik wil ze allemaal op m’n muur. Oké niet allemaal, dan is het ook een beetje too much. Maar in ieder geval die foto in het bos.

mangatagram_09 (Custom)

mangatagram_06 (Custom)

mangatagram_07 (Custom)

mangatagram_08 (Custom)

Ken jij nog een analoog Instagramaccount dat ik écht moet volgen? Let me know!

Fijn weekend! Heb je leuke dingen gepland? Liefs!

Previous Post
Analog sunday #3
Next Post
24 before 25 update #2

6 Comments

 • 12 december 2015 at 8:01 am

  Ik heb pas sinds een week Instagram. 🙂 Heel gaaf de analoge foto's van haar. Ga ik volgen!

  Reply
 • 12 december 2015 at 7:22 pm

  Oh wauw, deze foto's zijn zo mooi! Die hand en de kleurverschillen in dat vliegtuig, het lijkt net alsof het dag en avond tegelijk is. Haar stijl is mysterieus en echt heel mooi 🙂

  Reply
 • 13 december 2015 at 7:35 am

  Oh, zoveel liefde voor analoge fotografie! Leuk dat je Instagram accounts met analoge plaatjes gaat uitlichten. Mag ik trouwens vragen waar jij jouw foto's altijd laat ontwikkelen? Of doe je dat zelf? (:

  Reply
 • 14 december 2015 at 1:09 pm

  Wauw, wat mooi zijn deze foto's! Ik vind van die light leaks ook altijd zo mooi <3 Dit inspireert me om weer eens analoog te gaan fotograferen!

  Reply
 • 15 december 2015 at 1:07 pm

  Weeral zo mooi! Ik wou dat ik ook zo een talent had 😉

  Reply
 • 15 december 2015 at 5:06 pm

  Oh ik wil echt SUPER graag wat meer analoog fotograferen (en ik heb een analoge spiegelreflex maar hij is stuk gegaan 🙁 ). Ik hoop toch gauw een toestel te kunnen aankopen en zo foto's maken ^^ ondertussen trek ik mijn plan met mijn lomotjes 😀

  Reply

Leave a Reply