15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Lekkerste vegan chocoladerepen #3

12 Comments

Ik eet echt veel chocola. Elke dag wel. In de vorm van rauwe cacaopoeder door m’n sojayoghurt in de ochtend, in de vorm van cacao nibs op m’n banananijs of in de vorm van blokjes van een heerlijke reep. En ik vind het echt super leuk om in de supermarkt, Jamin, biologische winkel of waar dan ook waar chocola verkocht wordt te checken of het vegan is en wat er dan allemaal in zit. En dan vind ik het natuurlijk nog leuker om die repen daarna te proeven!

Dus daarom weer een aantal favorietjes van mij! En het zijn niet allemaal repen trouwens, oeps.

Flaked Truffels van Belvas met 72% dark chocolade. Super lekker en het Vegan Keurmerk staat er op! Hoe fijn en leuk is dat. Het is biologische chocolade, glutenvrij en Fairtrade. Dat klinkt ook al fantastisch. En het smaakt ook heel erg fijn. Want het is gewoon een volle romige lekker zoete truffel. En ik vind het ook zo lekker eten, zo’n romige grote truffel.

Céréal puur. Deze chocola kocht ik voor de chocoladetaart op basis van kikkererwten naar recept van Rens Kroes, die ik voor mijn verjaardag in oktober maakte. Toen kwam de chocola in de aanbieding en kocht ik drie repen omdat ik de taart nog een keer wilde maken, en dan de eieren wilde vervangen zodat ie veganistisch werd. En toen at ik gewoon de chocola op omdat ik het zo’n lekkere chocola vond. Eerst een half reepje – dat kon ik nog missen voor de taart. Maar toen at ik stiekem ook de rest van de reep, ik kon altijd weer opnieuw een reep kopen toch? En nu heb ik nog maar 1 reep over, van de 3. Het is suikervrije chocolade en erg romig en zoet genoeg. Gewoon te koop bij de AH, ik geloof in het glutenvrije vak.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

Swiss Noir Café met 72% cacao. SUPER lekker. Want koffiesmaak. Ook Fairtrade en volgens mij is Swiss ook chocolade van goeie kwaliteit. Het heeft ook nog een ‘carbon neutral product’ keurmerk, en volgens Google translate betekent dat dat het een klimaatneutraal product is. Wat goed klinkt. Iemand dit eerder gezien? Want ik weet niet zo goed wat ik ermee moet en ik kan me ook niet echt focussen op de Engelse uitleg want ik kijk ondertussen The Other Woman (vet leuk). Deze chocola is ook bij de AH te koop!

Pålægschokolade. Zo fijn. Het zijn plakjes chocolade voor op je broodje. En beter doe je dan eerst je broodje in de oven want dan smelt de chocola dus op je brood en dat is vet lekker. Volgens mij zijn ze te koop bij Flying Tiger – ik kreeg ‘m voor m’n verjaardag :).

• En misschien wel the best for last? VEGO CHOCOLA. O WAUW. ZO LEKKER. Echt wauw zo fijn. Het is romig en heerlijk en zoet en er zitten hazelnootjes in. Het is best een dure reep dus daarom at ik ‘m nog maar twee keer, maar echt, koop ‘m als je ‘m tegenkomt! No regrets.

Ik heb al twee keer eerder (hier en hier) m’n vegan chocolade favorietjes online gezet, mocht je benieuwd zijn.

Heb jij nog een super lekkere vegan chocoladetip?
Liefs!

Previous Post
Vegan (blog)recepten die ik wil uitproberen
analoge fotografie praktica super tl lille
Next Post
Analog sunday #6

12 Comments

 • 29 januari 2016 at 8:56 am

  Haha, ik wou ‘Vego’ roepen maar die ken je gelukkig zelf al :-). Hier – ondanks de prijs – ook één van de favorieten. De laatste jaren heb ik (te) vaak pure chocolade gegeten, waardoor ik deze nu een beetje beu geworden ben. Dan is Vego ideaal!

  Reply
  • 29 januari 2016 at 9:16 am

   Hihi jaaaaaa! En wat je zegt snap ik heel goed – ik eet ook steeds vaker een wat zoetere chocola dan alleen die hele pure, en die afwisseling is wel fijn :). Heb je een favo pure chocolade?

   Reply
 • 29 januari 2016 at 9:15 am

  Jaaa, chocoladeliefde <3. Ik eet het ook best vaak (te vaak, oeps. Ach ja)! Wat een mega lijst is dit, en ik kende nog niet alles! Fijn, tijd om nieuwe smaken te ontdekken :). Ik ben heel benieuwd naar die plakjes chocolade! Fijn weekend alvast!

  Reply
 • 29 januari 2016 at 9:43 am

  die vego reep kende ik nog niet! ben erg benieuwd hoe die smaakt <3 romig en hazelnoot? yum!

  Reply
 • 29 januari 2016 at 2:26 pm

  Ik lees alleen maar enorm positieve dingen over Vego, dus die wil ik wel eens gaan proberen! 🙂

  Reply
 • 30 januari 2016 at 12:28 pm

  Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar die vego chocolade! Heeft Tony’s niet ook enkele vegan repen?

  Reply
  • 30 januari 2016 at 12:31 pm

   Hey Eva! Ah haha dan zou ik de Vego echt kopen als je ‘m tegenkomt! En inderdaad, Tony’s heeft ook vegan chocola! Zo fijn. Vaak ook bij die tijdelijke repen, helemaal leuk :). Ik weet niet precies welke repen allemaal vegan zijn van Tony’s maar de pure geloof ik sowieso. Weet jij dat? Liefs

   Reply
 • […] naar de andere berichten over mijn favo vegan chocolade? Check hier #1, #2, #3 en […]

  Reply

Leave a Reply