15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

24 before 25 update #4

18 Comments

Hoi! Het is weer weekend! En ook al werk ik altijd op zaterdag bij een super fijne tekenvakhandel, ik heb wel altijd een leuke dag omdat ik dus werk in een super fijne tekenvakhandel. Je weet wel, fijne inspirerende kunstzinnige mensen om je heen en van alles (kunnen) kopen met korting. Hoe denk je dat ik geïnspireerd werd om te gaan aquarelleren? Hihi.

Ik heb enigszins aan m’n 24 before 25 lijstje gewerkt. Soms gaat het iets makkelijker en eigenlijk vanzelf, maar soms moet ik mezelf er echt toe zetten of word ik gedwongen door omstandigheden. Dat laatste zal ik zo uitleggen. :p

SONY DSC Processed with VSCOcam with kk1 preset

8. Toffe culturele dingen doen, als musea bezoeken, naar een artfilm en chillen op festivals.
9. De keukenkastjes en koelkast vaker opruimen.
10. Vaker en meer eten opmaken dan wel weggeven dan wel weggooien (maar alleen als het echt niet anders kan).

Lucas en ik zijn heel fijn uit eten geweest en toen naar de film! Hij nam mij meeeeee hihi. Lief. We gingen naar The Revenant en ik wil er niet te veel over verklappen. Alleen dat ik af en toe hardop ‘WTF’ zei in de bios, en gewoon echt ontzettend onder de indruk was. En ook bleef. Als ik terug denk aan die film, vond ik het wel echt een hele goeie film. Toch teveel gezegd? Hihi. Heb jij ‘m gezien?
Ah, ik wil echt naar Hail Ceasar trouwens. Al die fijne mooie goeie acteurs (RALPH FIENNES).

Processed with VSCOcam with f2 preset

En nu kom ik bij dat punt waar ik enigszins gedwongen werd om het te doen, namelijk het opruimen van de koelkast en keukenkastjes & meer eten opmaken. Ik was gewoon arm de afgelopen weken omdat ik een kleine misrekening had gemaakt in m’n financiën :’) en werd gedwongen om alle potjes in de koelkast te checken, alle kastjes open te trekken en te zoeken naar wat we konden eten, zodat ik zo min mogelijk hoefde bij te kopen. Daardoor heb ik weer wat dingen opgemaakt en ook nog een dingetje weggegooid wat niet meer goed was, en het opmaken van spullen was mega chill want nu is er dus weer plek in de koelkast! Hoera.
Gelukkig is m’n salaris weer binnen en deze maand ga ik het een stukje slimmer aanpakken hoor.

6. De woonkamer en slaapkamer meer eigen maken en vormgeven.

Ik heb het nu al duizend keer gezegd MAAR IK BEN ZO BLIJ MET ONZE KAMER het wordt steeds fijner en mooier en jeeeeeej. Dus. Hier kan je foto’s zien joh :).

Processed with VSCOcam with f2 preset

3. Minstens één keer per week uit een kookboek of tijdschrift een recept maken.
19. Vaker een recept maken van een blog.

Ik heb heerlijk veel gekookt en gebakken, van blogs en uit boeken! Veganistisch eten zorgt er gewoon echt voor dat ik veel liever in de keuken sta en meer uitprobeer. Vegan Parmezaanse kaas, spekkoekhavermout, koekjes – ik ben veel meer geïnspireerd en gemotiveerd om te koken en te bakken en dat had ik eerst ook al toen ik vegan at. Woensdag een uitgebreider verslagje met veeel foto’s. En binnenkort heb ik wat eten betreft nog een vet leuk nieuwtje :DDDD maar nu wil ik er nog niks over zeggen haha. Sorry. Flauw hè.

SONY DSC Processed with VSCOcam with m5 preset

4. Buikspieren krijgen.
23. Vaker een frisse neus halen: het bos in, wandelen, fietsen.

Buikspieren. Nee, heb ik nog niet. Helaas. Ik eet veel chips. Maar ik ben weer begonnen met hardlopen en ik vind het heerlijk! Sinds kort lopen Lucas en ik 3 keer per week samen en ik merk dat we er allebei steeds zo naar uit kijken. Echt fijn en gezellig. We kletsen veel en we motiveren elkaar en het is echt heel erg leuk. Dus zo ontdekken we al hardlopend deze prachtige stad en het is elke keer weer echt leuk, het geeft gewoon steeds zo’n goed gevoel. En stiekem is de frisse buitenlucht echt heerlijk om in te lopen.

Liefs!

Previous Post
Gevulde champignons
Next Post
Vegan spreads

18 Comments

 • 20 februari 2016 at 8:59 am

  Oeh ik wil ook echt binnenkort weer naar de film, eigenlijk zo leuk! En wat fijn dat je zo blij bent met jullie plekje, echt heerlijk is dat! Ik kan er af en toe ook al naar uitkijken om niet meer in een studentenhuis te wonen maar gewoon lekker alles zelf voor het zeggen te hebben. Maar voor nu nog even (ook heel gezellig!) in het studentenhuis. En ook zo leuk dat jullie samen gaan hardlopen, wat lief, en leuk dat jullie het dan ook zo leuk hebben! Met Mau en mij zou dat niet echt zo werken, ben ik bang…. Maar het motiveert natuurlijk wel extra. Toch heel goed bezig, hoor!! Liefs

  Reply
  • 22 februari 2016 at 4:37 pm

   Hoi Sonja! Oeps! Ik had al op je gereageerd, maar dat was niet helemaal goed gegaan zag ik.. dit had ik gereageerd:
   Ja, hihi moet je doen! Eigenlijk is het inderdaad echt zo leuk, naar de film! Wat lief van je over de kamer 🙂 ik vind het er heerlijk al kan er echt nog wel meer veranderd worden! Ik snap heel goed dat je er naar uit kijkt om gewoon een plek voor jezelf te hebben en niet meer in een studentenhuis te wonen, en inderdaad alles inrichten zoals jij dat wil! Ik woon nu ook nog met andere studenten, maar over een paar jaar is dit huis van m’n vriend en mij alleen! (Het is van hem 🙂 ik heb daar echt zoveel geluk mee!). De keuken veranderen en eigen maken, daar kijk ik wel het meest naar uit denk ik. Jij?
   En hihi, een paar jaar terug liep ik ook samen hard met Lucas en dat vond ik echt verschrikkelijk haha! Maar nu ben ik gelukkig zelf gemotiveerd . Voor jullie zou het niet werken, samen hardlopen? Wat is iets bij jullie dat jullie echt met veel plezier samen doen? ☺️ liefs & bedankt voor je lieve reactie!

   Reply
 • 20 februari 2016 at 6:44 pm

  Buikspieren krijgen. Wow! Wel een heftig doel, hihi. #fitgirl! Hardlopen is ook al goed. (Ik moet ook echt weer beginnen, maar ik wil niet want het is koud. Meeeeeh!) Maar wat een fijne dingen allemaal. Behalve dan dat je even zuinig moest leven, maar fijn om het goede hiervan in te zien en het mooi te vinden dat alle restjes nu weer even opgeruimd zijn. Zorgt hopelijk ook voor een wat leger hoofd :). En jaaa, je kamer is zo mooi <3.

  Reply
  • 20 februari 2016 at 7:11 pm

   Hihi ja, heftig doel inderdaad! Haha, toen ik het lijstje schreef dacht ik ‘aaaa ik heb nog een jaar, komt goed’, maar ik heb nu alsnog geen buikspieren dus blijkbaar komen ze niet vanzelf :’). En inderdaad, die restjes zijn weer opgeruimd 🙂 en dankje hihi over m’n kamer! Ik hou er maar niet over op haha! Fijne avond, liefs!

   Reply
 • 20 februari 2016 at 7:02 pm

  Ai, mijn vader vroeg vandaag of ik mee ging naar The Revenant maar ik had nee gezegd, omdat het niet zo handig uitkwam en het me niet een geweldige film leek (ondanks alle lovende mensen – ik ben meer van de sciencefiction ‘omg ruimteschepen’ films, gewoon niet zo mijn genre). Maar wellicht heb ik nu toch een beetje spijt van die beslissing 😛

  Reply
  • 20 februari 2016 at 7:09 pm

   Ahhhh haha Karlijn! Lastig is dat hè? Geen idee of je ‘m goed gaat vinden natuurlijk. Om eerlijk te zijn vond ik sommige stukken echt te heftig en kon ik echt niet kijken (super gedetailleerde gevechten enzo en bloed en afgehakte handen, je snapt het – maar dat is zeker niet constant zo hoor) en dan was het in de bios zien van die film wel echt heavy. Maar naderhand bleef die film echt in m’n hoofd zitten en er zitten ook ontzettend prachtige beelden in. Het is gewoon super realistisch, ontzettend goed geacteerd en ik geloof dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, dat vind ik ook wel tof en het verhaal is echt heel goed. En ohja, Leonardo DiCaprio ❤️ hahaha. Ik hoop niet dat ik nu alsnog teveel heb gezegd. Maar ik ken nog geen film als deze. Ik zeg nog meer, haha. Hoe vond je vader ‘m? Liefs

   Reply
 • 21 februari 2016 at 9:56 am

  Wat heerlijk dat je zo met je lijstje bezig bent geweest! Ik zou willen dat ik zoveel met mijn lijst was bezig geweest!

  Reply
  • 22 februari 2016 at 9:29 pm

   Hoi Veerle! Jaaa echt fijn! Al zijn er een boel punten die ik even genegeerd heb haha, zoals het maken van een avondritme… Ik ga nog steeds te laat naar bed :p. Met je januarilijstje was je wel heel goed bezig toch? Ik ben trouwens echt wel benieuwd hoe het je afgaat met het leven op 50 euro deze maand! Dat heeft me echt aan het denken gezet en jij inspireerde me, naast m’n lege portemonnee, om eens goed de kastjes open te trekken en te zoeken naar wat ik allemaal kon eten. Dus je hebt mij in ieder geval wel geholpen met je lijstje!

   Reply
   • 23 februari 2016 at 9:07 am

    Wat fijn dat we elkaar zo motiveren! Ik wil juist mijn punten wat kleiner maken. Mijn jaarlijstje heeft vrijwel alleen maar grote punten erop staan, om mijzelf uit te dagen. De haalbare kleinere doelen stop ik in mijn maandfocus. Wellicht is dat voor jou ook een manier om bijvoorbeeld je avondritme aan te pakken?

    Mijn 50 euro deze maand gaat tot nu toe heel goed, ik doe heel bewust boodschappen en leef veel van mijn voorraad. Maar ik geef toe dat mijn omgeving ook erg mee helpt, ik eet ook vaak bij anderen. Toch heb ik deze maand nog 5 euro te besteden. Een klein probleempje is alleen dat mijn olijfolie nu op is, dus ik ben bang dat daardoor alsnog over mijn budget heen zal gaan. 😉

   • 24 februari 2016 at 8:18 pm

    Ja leuk inderdaad! Ik vind dat wel een goeie tip, van die jaar- en maanddingen. Het is bijna maart, misschien kan ik inderdaad een paar dingen bedenken om me juist in maart op te focussen, zoals het avondritme (en dan kan ik dat nu nog even uitstellen haha). Handig Veerle! Ah nog 5 euro! Maar wat doe je het dan ontzettend goed zeg! Jammer dat sommige dingen als olijfolie wel echt nodig zijn en hoewel je er meestal lang mee kan doen, als het op is kost het ook weer wat.. Succes nog even!

   • 24 februari 2016 at 8:33 pm

    Mijn moeder wilde me al olijfolie komen brengen, zodat ik het niet nieuw hoef te kopen, maar dat voelt als vals spelen 😉

    Ik had vandaag ook nog een post op mijn blog over het stellen van doelen! Wellicht heb je daar ook nog wat aan!

    & niet uitstellen, gewoon doen! 😉

 • 21 februari 2016 at 4:07 pm

  Ah, ik ga volgend jaar ook écht zo’n lijstje maken. Nu ben ik al 28 + 4 maanden dus dan is het niet leuk meer, al had ik wel bedacht dat ik dan gewoon een lijstje ga maken met dingen die ik in de lente wil doen ;). Wat maak je trouwens toch práchtige foto’s!

  Reply
  • 22 februari 2016 at 9:30 pm

   Leuk Anne! Het is echt heel leuk om eraan te werken. Heb je al puntjes verzameld die je wil gebruiken? Voor in de lente dan misschien? Zo’n lente lijstje klinkt trouwens ook erg fijn, dan kan je een beetje inspelen op het mooiere weer! En dankjewel voor je lieve complimentje op m’n foto’s! Liefs

   Reply
 • 21 februari 2016 at 7:12 pm

  Oké, je hebt me overtuigd! Toch nog maar een keer naar de bioscoop haha. Mijn vader vond hem trouwens ook helemaal geweldig (maar ook ietwat gruwelijk op sommige stukken) 🙂

  Reply
  • 22 februari 2016 at 9:31 pm

   Haha leuk! Ja sommige stukken zijn echt wel gruwelijk hoor haha. Dat heeft je vader je goed verteld. Maar verder is het echt wel een goeie film. Laat je me weten hoe je ‘m vond als je ‘m hebt gezien?

   Reply
 • 22 februari 2016 at 1:06 pm

  De keukenkastjes vaker opruimen.. daar zou ik ook eens aan moeten beginnen maar.. zo geen zin 😉

  Reply
  • 22 februari 2016 at 9:32 pm

   Haha, ik ken het gevoel! Het echte opruimen moet ik ook nog doen… Ze zijn oooovervol – telkens als ik iets wil pakken, valt er iets anders uit. Te erg! En van alles dubbel ook.. Heel veel soorten pasta bijvoorbeeld, haha.

   Reply
 • […] 24 before 25 update #4 In mijn vierde update van m’n 24 before 25 projectje schreef ik over de film The Revenant, […]

  Reply

Leave a Reply