15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Vegan spreads

14 Comments

Ik ben niet echt een broodeter. Je doet me echt geen plezier met een boterham. Maar op zich wel met met crackers, of een groot broodje met zaadjes en pitjes, of een afbakbroodje. Maar wat vooral belangrijk is, is dat er meer beleg is dan brood. Ik hou van een dikke laag fruitspread, of chocoladepasta, of roomkaas. Vegan, of course. En dan nog getopt met iets, want met één laag ben ik echt niet klaar.

Sinds ik weer vegan eet, probeer ik weer steeds meer broodbelegjes uit. Vooral omdat ik gewoon nieuwsgierig ben naar de belegjes en het leuk vind om steeds meer nieuws te ontdekken. En omdat ik op stage altijd crackers eet tijdens de lunch, wil ik weer wat meer keuze hebben. Vegan chocopasta zonder suiker was bijvoorbeeld echt een zoektocht maar ik vond ‘m hoor! Ook was ik ontzettend benieuwd naar een vegan roomkaas en probeerde ik voor het eerst Soyananda. En ik kocht weer gerookte tofu, zooo lekker.

Dus hier wat broodbeleg en combi’s die ik graag eet, misschien inspireert het je!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Vegan kaas met fruitspread – vroeger at ik dit altijd al. Super goeie combi, haha. Wel zoek ik nog een iets minder zoete kaas dan Wilmersburger, iemand een tip?
Pindakaas met fruitspread – echt mijn favoriet ♥ ik kan dit blijven eten en dat doe ik dan ook. De fruitspread is biologische van de AH en die is erg lekker!
Chocoladepasta met plakjes banaan en cacao nibs – ooooo so good. En die vegan chocoladepasta is dus zonder suiker en van het merk De Rit Chocoreale, te koop bij de EkoPlaza. Er staat een vegan keurmerk op en is Fairtrade. Toppie dus.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Roomkaas met gerookte tofu en komkommer – LEKKER. Ik kocht dus voor het eerst Soyananda met kruiden en knoflook (bij de EkoPlaza) en echt lekker hoor. Gerookte tofu kun je ook bij de biowinkel kopen, en er zijn ook nog verschillende smaken. En gerookte tofu kun je ook fijn door een pastaatje gooien, hmm.
• En yes again, pindakaas met fruitspread!
Roomkaas met komkommer – again Soyananda, heerlijk. Ik vulde trouwens ook nog champignons met deze roomkaas, super lekker ook.
Tartex – voor het eerst geprobeerd! Ik had een soort proefdingetje gekocht, met 5 smaken. En allemaal zo smaakvol, dat had ik niet verwacht. Ik was bang voor flauwe groentepapjes maar echt, heel lekker en smaakvol!
Paprika-chili spread – Aldi heeft nu biologische veganistische spreads en ik ben vaak groentespreads snel zat, maar deze dus niet. Ik ben erg benieuwd naar de rest!

Ik blijf nog even verder zoeken naar lekkere spreads en broodbelegjes, leuk. Ook wil ik weer meer zelf gaan maken, laatst maakte ik weer een keer houmous, maar ik wil weer meer in de keuken staan en uitproberen.

Heb jij nog tips voor vegan broodbeleg of combi’s? Of misschien iets dat ik zelf kan maken?

Liefs!

Previous Post
24 before 25 update #4
Next Post
Koken en bakken en vooral eten

14 Comments

 • 22 februari 2016 at 9:34 am

  Jaaa, pindakaas met fruit! Yum <3. Oeh, met tofu lijkt me een interessante combi, dat zou ik niet zomaar zelf bedacht hebben. Goede tips wel allemaal! Al ben ik wel echt een brood-eter, met een simpele boterham met kaas maak je me al gelukkig, hihi! Maar nieuwe uitprobeersels zijn nooit een slecht idee :)!

  Reply
  • 22 februari 2016 at 4:34 pm

   Hihi jaaaa heerlijk! Sommige mensen kijken me zo gek aan bij die combi, jij gelukkig niet haha!

   Reply
 • 22 februari 2016 at 9:53 am

  Ik krijg meteen behoefte om lekker uitgebreid te gaan lunchen nu! Kaas, komkommer Tartex, banaan <3 Zoveel inspiratie!

  Reply
  • 22 februari 2016 at 4:34 pm

   Leuk Veerle! 🙂 je eet ook wel eens Tartex of niet? Heb je een favoriet?

   Reply
   • 23 februari 2016 at 9:08 am

    We hadden jaren geleden op stage altijd tartex en het was zo lekker! Ik vind het helaas wel wat duur om altijd zelf in huis te hebben! Volgens mij was er één met champignons/kruiden die ik erg lekker vond!

   • 24 februari 2016 at 8:13 pm

    Oh wat chill dat je dat op stage had! Ik hoop dat wij het ook ooit op stage krijgen 🙂 zou erg chill zijn! Ik vind het inderdaad ook wat duur, daarom had ik het denk ik zo lang uitgesteld om te kopen. Ik was het allerbenieuwdst naar die met champignons maar die zat dan weer niet in dat pakketje met 5 kleine tartexjes haha, maar omdat ik het zo lekker vond durf ik het wel aan zo’n grote champignonnentartex te kopen ;). Goed om te horen dat jij die zo lekker vond!

 • 22 februari 2016 at 10:17 am

  Wat veel combi’s! Klinkt allemaal heel goed. Hiermee bewijs je dat vegan dus niet eentonig of saai hoeft te zijn. En je foodfoto’s zijn weer om je vingers bij af te likken. Ze zijn zo mooi!

  Reply
  • 22 februari 2016 at 4:25 pm

   Ah, hihi wat lief, dankjewel! Ik vind foodfoto’s maken ook echt zo leuk om te doen, haha. En leuk dat je dat zegt! Ik probeer inderdaad juist nu ik vegan eet veel meer uit en ik maak meer zelf ook – straks ga ik een vegan roomkaasje proberen te maken 😀 erg spannend haha!

   Reply
 • 22 februari 2016 at 3:24 pm

  Lekker gevarieerd! Da’s toch wel het belangrijkste, denk ik.

  Reply
  • 22 februari 2016 at 4:24 pm

   Ja, denk het ook wel! Dat probeer ik nu wel heel erg inderdaad, gevarieerd eten 🙂 dus leuk dat je dit zegt!

   Reply
 • 22 februari 2016 at 8:27 pm

  Paprika chili spread klinkt erg lekker! Maar helaas gaat er voor mij niets boven een boterham hagelslag en daar ben ik nog nooit een vegan variant van tegengekomen 😛

  Reply
  • 22 februari 2016 at 9:26 pm

   Haha! Maar dat is ook gewoon echt heel lekker Karlijn :D. Pure hagelslag is wel vegan geloof ik! Eet je het wel eens met pindakaas? Haha oh zo lekker joh.

   Reply
 • 23 februari 2016 at 2:55 pm

  Wat veel variatie! Ik heb helaas de neiging om constant hetzelfde te eten als ik iets lekkers heb ontdekt. Enfin, tot ik dat dan zo beu ben dat het idee om dat nog eens te eten me bijna misselijk maakt, haha. Dan zoek ik iets nieuws en herhaalt het verhaal zich. Btw, ik moet eens op zoek naar gerookte tofu in verschillende smaken. Hopelijk wordt dat ook ergens in België verkocht 🙂

  Reply
  • 24 februari 2016 at 8:15 pm

   Ahhhh haha Lotte, helaas ken ik dat ook! Dat had ik vooral op de middelbare school met brood naar school – dan at ik een tijdje iets op brood dat super lekker was en daarna was ik het inderdaad ook zo zat! Kom je dan wel af en toe weer op hetzelfde beleg terug? Ik hoop dat je gerookte tofu kan vinden! Ik kocht het bij de biologische winkel :). Ben benieuwd!

   Reply

Leave a Reply