15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Koken en bakken en vooral eten

11 Comments

Ik heb zo veel nieuws gekookt en zelfs weer gebakken! Goooosh ik was niet te stoppen jongens. Koekjes, brownies, pesto’s, vegan kaasjes, pasta’s… Dat lekkers mag ik jullie niet onthouden! En omdat ’t in m’n 24 before 25 lijstje staat om meer uit kookboeken te koken & meer van blogs te koken, deel ik het graag.

Ik heb het al eerder een beetje vertelt, maar ik eet dus weer vegan! HOERA. ZO FIJN. Echt heel erg fijn. Vrijdag komt er een blogje over online. Want ik begon hier alweer een heel verhaal te typen en dat leek me niet helemaal de bedoeling. Maar dat ik weer vegan eet zorgt er echt voor dat ik mega veel in de keuken te vinden ben. De koelkast staat nu gewoon vol met zelfgemaakte pesto’s, bananenbrood, koekjes en houmous. Wauwie, zo wil ik het altijd! Ik vind het gewoon echt veel leuker om veganistisch te koken en te bakken dan vegetarisch. Meer uitdaging ofzo, en het is weer lekker nieuw! Super leuk! I am having fun ♥.

SONY DSC Processed with VSCOcam with f2 preset

Wat heb ik allemaal gemaakt?

Van blogs maakte ik:
Vegan fudgy gezouten caramel brownies – het kan je bijna niet ontgaan zijn dat ik deze heb gemaakt. O wat waren ze lekker! Echt nieeeet te filmen. En inderdaad, de volgende dag nog lekkerder, vooral direct uit de koelkast. Oh man oh man oh man.
Tahinikoekjes – de eerste keer waren ze een beetje te droog en te donker geworden en dat kon ik maar niet uitstaan, dus ik maakte ze nog een keer! Toen had ik ze iets dikker gemaakt en de temperatuur aangepast aan onze oven – ze werden heel erg mooi, lekker romig en eindelijk proefde ik die lekkere tahini erin. Heerlijk met die chocola. Achter mekaar vrat ik ze op :D.
Houmous! Op stage eet ik altijd crackers, en ik wilde daarom graag een houmousje maken.
Bananenbrood – zo ontzettend lekker! Vooral de dag erna, direct uit de koelkast… WAUW. En al helemaal met een beetje tahini, of met een beetje fruitspread.

SONY DSC Processed with VSCOcam with m5 preset

Pasta pesto rosso – dikke aanrader dit! Ontzettend smaakvol en makkelijk. Ik deed er zelf nog wel wat champignons bij, hmm!
Pasta met courgette-walnootpesto – ook erg lekker! Wel erg zomers, ik denk dat ‘ie in het warme weer nog wel lekkerder smaakt. Yes, veel pesto’s gegeten deze week haha. En ik heb nog een boel basilicum over, iemand nog een goeie tip?
Spekkoekhavermout! Ik was al honderd jaar nieuwsgierig hiernaar en eindelijk probeerde ik het en ooooo lekker! Wel een beetje wennen moet ik zeggen, mijn havermoutjes zijn altijd zoet op zoet op zoet, maar dit was zo lekker verwarmend. Oh. Heerlijk met nog wat cashews en chiazaadjes en sesamzaadjes. En ik had ook echt mega zin in een glas sinaasappelsap, mooie combi hoor.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with f2 preset

En ook uit boeken heb ik lekker gekookt:
• Ancho Lentil Taco’s – uit het boek Isa Does It (LOVE IT). Super lekker 🙂 Ik had express wat meer gemaakt zodat ik het als lunch mee kon nemen naar werk, maar alles ging op haha. Ken je dit recept / het boek?
• Spaghetti carbonara – uit het boek Vegan gerechten. Met gerookte tofu en een cashewsausje, echt heerlijk!

Processed with VSCOcam with f2 preset

• Zuivelvrije roomkaas – uit het boekje 500 Vega Recepten dat ik van de bieb had geleend (zo chill om receptenboeken bij de bieb te lenen!). Trouwens, er staat dus vega maar het is een boek met alleen maar vegan recepten! Ik ben nog een beetje meningloos over die zuivelvrije roomkaas trouwens haha.. Ik heb het recept heel erg aangepast omdat ik niet tevreden was met de uitkomst (ik wilde er knoflook en kruiden in). Ik heb wel voor het eerst met silken tofu gewerkt! JEEJ! En ik heb nog zo’n 175 gram over, iemand een tip? Trouwens, het boek zelf lijkt me wel echt heel fijn, er staan veel tips in en van die kleine handige receptjes, voor plantaardige melk enzo.
• Penne met avocado en zeekraal – uit De Dunne Vegan. Ook gehuurd van de bieb, zo fijn is dat. Zei ik al. Stiekem vond ik het recept op internet (en blijkbaar staat het dus nog in een ander boek, want, zelfde schrijver) en ik raad ‘m je aan, echt heel lekker is het!

Processed with VSCOcam with lv01 preset

LEKKER! Oh oh oh wat fijn dit.
Ken jij nog heerlijke vegan recepten die ik absoluut moet uitproberen? Tell me! Ik zit te springen om meer foood haha o gosh.

Liefs!

Previous Post
Vegan spreads
Next Post
I ♥ vegan food!

11 Comments

 • 24 februari 2016 at 8:45 am

  Aaah, wat fijn dat je zo blij bent om weer vegan te eten :). Heerlijk lijkt me dat! Die koekjes zien er zo smakelijk uit. Oh wait, eigenlijk ziet alles er mooi en lekker uit <3. Hongerrr!

  Reply
  • 24 februari 2016 at 8:10 pm

   Ahhh dankjewel Anna! Wat lief, ja het voelt inderdaad heel erg fijn om weer vegan te eten, thanks! Haha ah en dankje over m’n foto’s!

   Reply
 • 24 februari 2016 at 7:58 pm

  Oooh, zo lekker allemaal! Ik deel je enthousiasme sinds ik vegetarisch eet. Zoveel dingen om uit te proberen! 🙂

  Reply
  • 24 februari 2016 at 8:09 pm

   Hihi wat leuk dat je vegetarisch eet! Doe je dat al lang? En inderdaad, zo veel dingen om uit te proberen! Echt leuk om te doen. Wat heb jij gemaakt wat heel leuk was uitgepakt?

   Reply
   • 25 februari 2016 at 10:17 am

    Pas sinds ik op mezelf woon, dus nu net iets langer dan een maand. Maar op dit moment is mijn favoriete to go recept zoete aardappelsoep (http://www.yellowlemontreeblog.com/soupie-saturday-zoete-aardappelsoep-met-karwijzaad-geitenkaas-tuinbonen/). Zelf laat ik altijd de geitenkaas weg en dan is het een hele lekkere vegan soep (en met dopererwten in plaats van tuinbonen is hij ook erg fijn!) 🙂

   • 26 februari 2016 at 7:08 pm

    Karlijn ik heb helemaal gemist dat je op kamers bent gaan wonen! Wat leuk!!! En wat leuk dat je vega bent gaan eten ☺️, wilde je dat al langer of is het zo ontstaan? Ah zoete aardappel, wat lekker. Een soep ervan is vast heerlijk! Dankje voor het recept, zo’n fijne blog ook :). Ik hou ook niet van tuinbonen haha dus ik ben gelijk blij met je doperwten tip :D.

 • 24 februari 2016 at 10:49 pm

  Ik krijg gelijk honger bij het zien van dit heerlijke eten en deze mooie foto’s!

  Reply
  • 26 februari 2016 at 7:09 pm

   Ahhhh Sonia 🙂 wat lief! Alleen maar leuk, ik hoop je te inspireren met al die superfijne recepten 🙂

   Reply
 • 25 februari 2016 at 7:00 am

  OOOOH MY wat ziet dit er allemaal lekker uit. Van die foto met de sinaasappels krijg ik spontaan zin om nog maar wat sinaasappels te persen of te schillen en zo op te eten. Heerlijk!

  Reply
  • 26 februari 2016 at 7:10 pm

   Hihi en heb je gelijk sinaasappels geperst? Leuk om te lezen Dina! Dankjewel 🙂

   Reply
 • 26 februari 2016 at 7:40 am

  […] Daar verschillen we dan maar in. En ik ga gewoon door met met super veel liefde voor ons samen koken (en veel bakken haha). Want ik hou zooooooo veel van mijn lieve lieve vriend en ik wil hem voor geen goud […]

  Reply

Leave a Reply