15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #7

27 Comments

PICT0036 (Custom)

PICT0063 (Custom)

PICT0071 (Custom)

PICT0058 (Custom)

Bloemen. Gefotografeerd in de herfst, toen de meest donkere tijd van het jaar nog moest komen. Deze plaatjes had ik nog niet gedeeld πŸ™‚ maar binnenkort hoop ik toch meer lichtere en kleurrijke fotootjes te maken & te delen! Lenteachtig en zomerachtig, dat zou fijn zijn.

Fijne zondag!
Liefs

Previous Post
I β™₯ vegan food!
Next Post
Utrecht was FIJN

27 Comments

 • 28 februari 2016 at 8:41 am

  Wat een mooie foto’s, vooral die bovenste.

  Reply
 • 28 februari 2016 at 12:54 pm

  Heel mooi weer, superleuk! En ja, ik hoop ook dat de lente en haar zon weer snel komen:)

  Reply
  • 1 maart 2016 at 8:44 am

   Hihi ik kan ook echt niet wachten! En hoewel het nu weer mega koud is, voelt het wel alsof de lente voor de deur staat, door alle bloemen en doordat het maart is, eindelijk :). Dankjewel!

   Reply
 • 28 februari 2016 at 1:55 pm

  Wauw, die eerste foto. Prachtig, Sanne!

  Reply
 • 28 februari 2016 at 9:26 pm

  Waauw weer prachtige foto’s! Nu krijg ik echt veel zin om mijn nieuwe analoge camera uit te proberen :). Welke camera heb jij eigenlijk?

  Reply
  • 1 maart 2016 at 8:48 am

   Jeeeej super leuk!! Ik ben zo benieuwd naar je plaatjes en of je nieuwe camera fijn werkt :). Mijn favoriete camera is een Praktica Super Tl, en m’n andere favoriete :p is een hele fijne maar ik kom er even niet op haha. Het is leuk om twee camera’s te kunnen vergelijken πŸ™‚ bij die tweede camera heb ik bijvoorbeeld 3 lenzen en dat is mega handig! Liefs

   Reply
 • 29 februari 2016 at 10:02 am

  Prachtige foto’s, die kleuren zijn ook erg mooi! Dank voor je lieve reactie op mijn blogje!

  Reply
  • 1 maart 2016 at 8:48 am

   Ah wat lief Simone, dankjewel! Ik ben ook erg blij met de kleuren πŸ™‚ het scheelt denk ik wel dat ik een nieuwe inscanner heb!

   Reply
 • 29 februari 2016 at 11:15 am

  Oh die laatste foto’s met al die druppels is mooi zeg!

  Reply
 • 29 februari 2016 at 1:30 pm

  Mooie foto’s! Bloemen met dit soort kleuren bloeien altijd zo leuk πŸ™‚

  Reply
 • 29 februari 2016 at 3:45 pm

  Wauw heel mooi! Ik krijg meteen zin om ook te gaan fotograferen.

  Reply
  • 1 maart 2016 at 8:49 am

   Leuk! Fotografeer je graag Sabrina? Digitaal of analoog? πŸ™‚

   Reply
   • 1 maart 2016 at 9:53 am

    Ik fotografeer heel graag, ook al heb ik er niet super veel verstand van Γ©n heb ik geen spiegelreflexcamera haha. Ik probeer creatief te zijn met m’n simpele Canon Powershot. Ik heb een tijdje geleden 2 analoog camera’s gekregen die mijn vader al heel lang heeft liggen dus daar ga ik binnenkort foto’s mee maken! Als je dus nog tips hebt voor analoge fotografie voor beginners dan hoor ik ze graag! πŸ˜€

   • 9 maart 2016 at 8:13 pm

    Wat leuk dat je zo graag fotografeert! Helemaal goed toch, de camera die je hebt? Zolang je het fijn vindt werken en zolang je maar kan doen wat je wil denk ik :)! Ah tof dat je twee analoge camera’s hebt gekregen zeg! Zijn het spiegelreflexen, of welke camera’s zijn het? Ik zou er gewoon een kleurrolletje in stoppen (kun je kopen bij de Hema), een manual downloaden van het internet en gewoon gaan schieten! Bij de Hema kun je ze ook weer laten ontwikkelen en afdrukken πŸ™‚ en als je iets langer fotografeert en je vindt het tof, raad ik het je enorm aan om een negatievenscanner te kopen. Dan kun je je negatieven laten ontwikkelen (dat is €2,95 geloof ik) en dan zelf inscannen, dat scheelt een heleboel geld aan het afdrukken namelijk πŸ™‚ ook omdat niet altijd alles lukt bij mij haha en ik hoef ook die afdrukken helemaal niet te hebben, alles staat toch op m’n laptop of online!
    Let me know πŸ™‚ ik ben super benieuwd! Liefs

   • 11 maart 2016 at 12:33 pm

    Ja inderdaad! πŸ˜€ Ik heb die camera ook al een tijdje dus ik ben heel blij dat hij nog zo goed werkt. Ik heb de Praktica Super TL3 en de Asahi Pentax K1000 en een paar lenzen van m’n vader. Ik heb niet zo heel veel verstand van lenzen (eigenlijk ook niet zo heel veel van fotografie) dus ik heb nog een hoop te leren! Ik heb een tijdje geleden een paar rolletjes gekregen van iemand maar die zijn over de datum. Ik las dat je ze dan nog wel kan gebruiken maar dat dan niet elke foto goed kan lukken. Misschien dat ik voor m’n eerste rolletje dan maar langs de Hema ga en een goede koop haha. En hartstikke bedankt voor de tip! Als ik het langer doe en het een beetje goed lukt dan ga ik zeker een negatievenscanner aanschaffen! πŸ˜€ Welke gebruik jij nu? x

   • 11 maart 2016 at 2:24 pm

    Vet leeuuuuk! Ik denk ook dat we een beetje dezelfde camera’s hebben, ik heb een Praktica Super Tl en een Asahi Pentax KX! Hoe leuk! Ja inderdaad, rolletjes die over de datum zijn kun je op zich nog gebruiken maar er kunnen geloof ik wel wat kleurveranderingen zijn. Op zich leuk om mee te experimenteren en ik zou je verwachtingen dan heel laag houden haha, misschien mislukken ze wel maar misschien komt er iets heel cools uit! Maar ik zeg dat wel zo stoer maar zo goed durf ik dat soort rolletjes niet te gebruiken haha. Ik zou inderdaad eerst bij de Hema een rolletje halen ;). Ook war gaaf trouwens dat er een paar lenzen bij zitten zeg, wauw! Ik zal thuis even kijken wat voor negatievenscanner ik heb! De eerste die ik kocht was rond de 50 euro en ik vond het vorig jaar tijd voor een update (ik kon ‘m niet meer aansluiten op m’n nieuwe laptop) en toen vroeg ik er een van ongeveer 100 euro voor m’n verjaardag, die werkt wel fijn maar die andere was ook gewoon prima! Liefs!

   • 13 maart 2016 at 3:38 pm

    Ah wat leeeuk! Oke thanks! πŸ˜€ Een negatievenscanner van 50 euro is het wel waard want afdrukken bij de Hema kost volgens mij rond de 7 euro ofzo dacht ik (bovenop de 2,95 ontwikkelingskosten). Dankjewel voor de tips en ik zal het laten weten als ik m’n eerste rolletje heb vol geschoten πŸ˜€ xx

   • 18 maart 2016 at 4:47 pm

    Ja precies, op een gegeven moment wordt zo’n scanner wel echt voordeliger! ☺️ ik ben erg benieuwd! Liefa

 • […] Analog sunday #7 Er verschenen wat herfstachtige analoge foto’s op m’n blog en de volgende analoge […]

  Reply
 • 14 maart 2016 at 11:08 am

  Ohhh ik was helemaal vergeten iets te vragen. Sorry voor al m’n vragen haha en misschien is dit een hele domme vraag. In m’n 2 analoge camera’s zit zo’n platte batterij en wat mij nog niet helemaal duidelijk is, is of deze ook echt nodig is voor het schieten van foto’s. Ik dacht namelijk dat die naald op de batterij werkt maar is die naald echt nodig voor het scherpstellen? x

  Reply
  • 18 maart 2016 at 4:49 pm

   Nee ik vind het juist super leuk dat je me van alles vraagt en er zo mee bezig bent! Bedoel je dan die naald die je op en neer ziet gaan in je beeldje als je door de lens heen kijkt? Want ik denk dat dat je lichtmeter is & dat die batterij ook voor je lichtmeter is, want naar mijn idee heb je nergens anders een batterij voor nodig in een analoge camera. De lichtmeter in de camera vind ik zelf wel echt super handig! Doet je lichtmeter het? Liefs

   Reply
 • 20 maart 2016 at 6:22 pm

  Haha oke! πŸ™‚ Ja die naald inderdaad! Bij m’n Pentax beweegt de naald helemaal niet dus ik denk dat ik het batterijtje moet vervangen en als ik bij m’n Praktica het knopje indruk gaat de naald helemaal omlaag. Ik denk dus dat die batterij ook vervangen moet worden haha. x

  Reply

Leave a Reply