15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Utrecht was FIJN

25 Comments

Ahhhhhhhh afgelopen zondag had ik zo’n ontzettend fijne dag! Ik sprak af met Anne-Fleur in haar prachtige stad Utrecht en wat hadden we het leuk! We hebben vet veel gewandeld en gepraat en heeeerlijk gegeten. We begonnen met een koffie op het terras in de zon. Ik zat er zelfs zonder jas en het was gewoon fijn! Dit was trouwens de tweede keer dat ik Anne-Fleur zag, afgelopen zomer hadden we ook afgesproken en gingen we naar Heavenly Cupcakes en Stek in Rotterdam! Ook in Utrecht gingen we even naar een plantenwinkeltje want ik was al even verliefd op een erwtenplantje en Fleur had er dus ook een en liet mij zien waar zij ‘m vandaan had! Nu hangt ‘ie in aan het plafond de kamer, en is nu ongeveer de enige plant veilig voor Guusje. Fijn idee wel.

We hebben dus een hele mooie wandeling gemaakt door de stad en toen viel het me echt op hoe anders Rotterdam en Utrecht zijn en hoe heerlijk ik het in Utrecht vind. Ik voelde zo veel rust tussen de natuur en die mooie oude gebouwen en onze leuke gesprekken. En dat alles in het mooie licht van de zon die de hele dag scheen. Ik hou van Rotterdam maar Utrecht blijft echt super speciaal en voelt een beetje als thuiskomen. Vind ik altijd stom klinken maar dat is dus nu wel zo.

Ik bedoel, kijk hoe mooi:

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Zoals je misschien al op Instagram zag hebben we echt heel lekker gegeten: eerst een burger bij Meneer Smakers (ECHT HEERLIJK, de burger was zo goed maar ik ben echt een sucker voor mangochutney (jeugdsentiment) en cashews). En later gingen we nog naar Gys voor een toetje en aten we een appelgembertaartje met een heerlijk sausje en daarbij een koffie verkeerd met kokosmelk! Daar zie je ook m’n erwtenplantje die ik dus de hele stad door meenam. Best leuk. En ik had eeeindelijk weer mijn analoge camera mee op pad en schoot een paar plaatjes. Geen idee of ze gelukt zijn, want m’n lichtmeter doet het niet meer geloof ik.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with m5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ook waren we nog even langs Stach en andere fijne winkeltjes – ik ben bijvoorbeeld voor het eerst bij Episode geweest en je snapt wel hoe leuk ik dat vond. Ik kocht een mooie korte Levi’s, jeej!

En op het laatst was het alweer tijd om naar huis te gaan – Anne-Fleur naar haar vriendje en ik naar de mijne. Allebei hadden we niet echt trek in avondeten na zoveel lekkers haha en ’s avonds heb ik eigenlijk alleen nog maar snoepjes en sorbetijs op. Oeps.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Wat vind jij het fijnst aan Utrecht?
Liefs!

Previous Post
Analog sunday #7
Next Post
Alleen dit licht, dit licht is echt

25 Comments

 • 1 maart 2016 at 7:43 am

  Wat ben ik toch blij dat Utrecht mijn stad is! Heerlijke plek met zoveel leuke plekjes en fijne winkels. Ik kan niet wachten tot ik weer bij Meneer Smakers ga eten of naar Gys ga! En dat erwtenplantje is geweldig, ik wil er eigenlijk ook één hebben πŸ™‚

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:43 pm

   Ik kan het me zo voorstellen! Utrecht is echt prachtig. Leuk, ik hoop dat je heeerlijk eet bij Meneer Smakers of Gys :D! Liefs

   Reply
 • 1 maart 2016 at 7:45 am

  Ah wat fijn dat je het leuk hebt gehad, ik woon namelijk ook in Utrecht! Episode is echt mijn favoriete winkel en laatst was ik met mijn vriend naar GYS gegaan. Helaas moet ik zeggen dat de vegan cheesecake nogal tegenviel, maar het is ontzettend gaaf ingericht. Tof om te zien hoe jouw dagje was!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:42 pm

   Wat super leuk dat je in Utrecht woont Catherine! Stiekem ben ik echt wel een beetje jaloers op iedereen die er woont haha en ik kom erachter dat er veel bloggers wonen! Wat jammer dat de vegan cheesecake nogal tegenviel πŸ™ ik heb ooit een heeele lekkere geproefd en ik denk dat die ook wel lastig te overtreffen is. Maar inderdaad, wat was GYS tof ingericht zeg πŸ™‚ mooie kunst en toffe planten en lampen! Liefs

   Reply
 • 1 maart 2016 at 7:52 am

  Fijn dat het zo gezellig was! Ik ben nog steeds niet helemaal gewend aan het idee dat ik in (of nou ja, 15 fietsen naast) Utrecht woon en dat er nog zoveel fijne plekken zijn om te ontdekken of heen te gaan πŸ™‚

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:38 pm

   Hoi Karlijn! AHhhh haha zoooooo fijn dat je zo dicht bij Utrecht woont! Vet leuk πŸ™‚ hopelijk kun je aankomende lente en zomer de stad een beetje verkennen en ontdekken πŸ˜€ ken je het al goed of is het nog vooral erg nieuw? Liefs!

   Reply
 • 1 maart 2016 at 10:49 am

  Ik mis Utrecht vooral – ik ben net verhuisd na er heeeel lang gewoond en gestudeerd te hebben! Dit stukje doet me eraan herinneren dat ik vooral gauw weer een burger van meneer Smakers moet gaan proeven…

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:37 pm

   Hoi! Ah wat moet het moeilijk zijn om een stad zo erg te missen. Woon je nu ook wel fijn of valt Utrecht niet te overtreffen? Veel plezier alvast bij Meneer Smakers, mocht je snel weer teruggaan :).

   Reply
 • 1 maart 2016 at 2:47 pm

  Jaaa, Utrecht <3. Liefde voor die stad. Hihi, ik vind het heerlijk om er te wonen. Fijne foto's ook. En jaaa, Meneer Smakers! Goede keuze :). Wat een geluk ook dat het zo'n zonnige dag was, heerlijk! Als je er vandaag was geweest, was dat wel anders geweest :(. Boehoe, stomme regen! Op nog veel meer lente-/zomerdagen – wie weet in Utrecht! (Kan niet wachten tot meer zon, aaah!)

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:36 pm

   Anna! Ah ik kan het me zo goed voorstellen dat je het fijn vindt in Utrecht. Ik vind het ook zo’n mooie stad en elke keer als ik er ben voel ik me er fijn. Hihi dus jij komt ook wel eens bij Meneer Smakers! Super leuk! Heb je nog meer mooie tips voor Utrecht? Ja, we hadden echt geluk met het weer inderdaad :). En jij kan ook echt niet wachten op meer zon :). hihi. Hopelijk inderdaad ook in Utrecht! Liefs

   Reply
 • 1 maart 2016 at 5:37 pm

  Oooh smelt, wat is Utrecht toch mooi inderdaad. Klinkt als een HELE fijne dag, met HEEL lekker eten. Mmm. Fijn dat het ook zo gezellig was met Anne-Fleur! Hopelijk komen er nog veel meer van dit soort dagen zodra het weer lente (en uiteindelijk zomer) wordt! Can’t wait (: Liefs!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:25 pm

   Haha ja heeeeeel lekker eten inderdaad! Ja he inderdaad, hopelijk komen er nog meer van die dagen met veel zon, koffie op het terras en mooie wandelingen :). Ik kan ook echt niet wachten! Eigenlijk vooral niet op avondeten in het park hier in de buurt :). En waar kijk jij naar uit? Liefs

   Reply
 • 1 maart 2016 at 10:24 pm

  Wat leuke en sfeervolle foto’s! Ik kwam afgelopen kerstperiode voor het eerst in Utrecht en vind het zo’n fijne stad! De grachten, de leuke kronkelende straatjes, de oude panden <3 Ik wil snel terug! Stach vond ik trouwens zo'n leuk winkeltje, we hebben er heerlijk geluncht.

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:30 pm

   Ah wat lief, dankjewel Elisa! Wat leuk dat je naar het prachtige Utrecht bent geweest en dat je het zo fijn vond πŸ™‚ ik snap dat je snel terug wil! Wat leuk dat je bij Stach hebt geluncht, dat lijkt me ook erg lekker daar om te lunchen. Liefs

   Reply
 • 3 maart 2016 at 9:20 am

  Zo fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad in “mijn” stadsie!! Ik hou ook zooo erg van Utrecht met haar grachten en mooie steegjes enzo. En liefde voor je foto’s en al dat lekkere eten enzo. En zo leuk ook om gezellig bij te kletsen met een medeblogger! Ik heb nog nooit iemand anders uit blogland ontmoet maar het lijkt me altijd heel bijzonder:)

  Reply
  • 9 maart 2016 at 8:27 pm

   Sonja! Ahhh ja dat moet erg leuk zijn, om foto’s en mooie plekken te zien van je eigen fijne stad! Ik vind het ook altijd zo leuk om te zien als mensen Rotterdam hebben bezocht πŸ™‚ maakt me dan toch wel trots op m’n stad haha. Ja, het is echt heel leuk om een medeblogger te meeten! Ik zag Anne-Fleur nu voor de tweede keer :). Ik raad het je aan om eens een blogger te ontmoeten! Het is naar mijn idee ook wel heel bijzonder ja haha, je kent elkaar toch wel al maar toch ook weer niet. Mocht je een keer in Rotterdam zijn en het je leuk lijken om af te spreken, let me know :)! Lijkt mij leuk! Liefs

   Reply
   • 10 maart 2016 at 10:59 am

    Heee wat super leuk dat je dat zegt! Ik kom eigenlijk bijna nooit in Rotterdam maar daarom wel extra leuk om er eens met iemand te zijn die het super goed kent natuurlijk, die de leuke plekjes weet! Mocht ik ooit een keer er zijn, ik laat het je weten:) xxx

   • 11 maart 2016 at 9:31 am

    Hihi het is wel echt een andere stad dan Utrecht vind ik! Veel nieuw en groot opgezet, maar ook nog gebieden met oude huizen (ik woon ook in een mooi oud huis met hele hoge plafonds bijvoorbeeld!). Het wordt wel echt leuker en leuker in Rotterdam met fijne winkels en toffe plekken :). Ja, lijkt me super leuk als je het laat weten, mocht je ooit naar Rotterdam komen! En je kan me altijd om tips vragen natuurlijk :)! Liefs

 • 6 maart 2016 at 8:05 pm

  Mooi!

  Reply
 • 7 maart 2016 at 7:10 am

  Ja was leeeuk! En al het eteeeen! Super leuk om je blog hier over te lezen! En ik ben erg benieuwd hoe het veilige erwtenplantje hangt in jullie huisje πŸ™‚
  Leuk ook om te lezen dat je Utrecht zo leuk vindt. Je bent altijd welkom hoor!;)
  Liefs!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:51 pm

   Wat lieeeeeeef! Ik wil echt vaker naar Utrecht πŸ™‚ ik zag laatst een blogberichtje ergens met allemaal fijne hotspots die jij ook vast kent (maar die waarschijnlijk wel dicht waren toen laatst haha) en er zijn vast nog duizend plekken die mooi zijn en leuk zijn. Het erwtenplantje is nog steeds veilig! Maarrrrr aan de bovenkant zie ik dat sommige ‘haren'(:p) niet meer goed zijn. Maar dan zijn ze aan de onderkant nog wel goed, maar aan de bovenkant dus donker en ielig en dood ofzo. Maar ik heb meeeega voorzichtig gedaan in de trein, hij stond lekker bij me op het tafeltje in de trein. Er waren maar 2 erwtjes afgevallen (vet knap toch?). Maar ik ben een mega mega mega mega mega oen en ik wilde zo’n hanger maken voor die plant en hoewel ik vet voorzichtig deed, ben ik toch bang dat er een aantal takjes een beetje losgetrokken zijn.. :'( en uiteindelijk gaf ik het ook maar op met die hanger. Ik kijk het nog even aan. Maar ik voel me dus best een sukkel want het plantje heeft een dag lopen in Utrecht en een treinreis en een fietstocht overleeft en dan ga ik thuis iets maken :’) en dan gaat het dus een beetje fout (erwtjes op de grond enzo, huilen). Ik geef ‘m daarom ook wat vaker water maar misschien is dat ook niet zo goed (ik zal nu een week stoppen met water geven). Ik schaam me er gewoon voor om het tegen je te zeggen, omdat ik het zo lief vond dat je me die winkel liet zien en dan ga ik het verpesten boeeeee. Hopelijk overleeft ‘ie <3. Liefs!

   Reply
 • 9 maart 2016 at 8:29 am

  […] En in Utrecht laatst heb ik heel veel gewandeld en de stad is zo mooi, met z’n natuur en oude […]

  Reply
 • 31 maart 2016 at 10:16 pm

  Wat een fijne en mooie foto’s heb je gemaakt! Ik krijg meteen zin in een bezoekje aan Utrecht!

  Reply
  • 31 maart 2016 at 10:40 pm

   Leuk Rowan! Kom je wel eens in Utrecht? Ik raad het je in ieder geval aan πŸ™‚ helemaal nu de zon weer wat warmer is kun je tussendoor een terrasje pakken en wat drinken in de zon als je dat leuk vindt, maar een beetje wandelen is ook al super fijn langs die prachtige grachten en oude huizen!

   Reply

Leave a Reply