15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Smoothiebowl met van alles

15 Comments

Als ik tijd heb, maak ik een smoothiebowl. Iets meer in de zomer dan in de winter, dat wel. Nu maak ik ook vaak havermoutjes, heerlijk. Maar ook dus soms een smoothiebowl, vooral als ik wat fruit heb liggen en plantaardige melk en lekkere nootjes en pitjes en zaadjes en gedroogd fruit. Dan maak ik in mijn hoofd al helemaal een smoothiebowl en dan maak ik ‘m ook even in het echt.

Deze smoothiebowl is best een beetje een standaard smoothiebowl, een fijne basis! Vanuit hier kun je onbeperkt combineren :).

SONY DSC Processed with VSCOcam with lv01 preset

Smoothiebowl
Ingrediënten voor één smoothiebowl
• 1 banaan
• 1 peer
• 1 appel
• 1 dadel
• Scheutje plantaardige melk, zoals rijstmelk
• Toppings: fruit. En eventueel verder (dikke aanrader natuurlijk) zaadjes en pitjes (pompoenpitjes, zonnebloempitjes), gedroogd fruit (cranberries, rozijnen), cacao nibs.

Bereiding
• Snijd de appel, peer en banaan in stukjes. Bewaar 1/4 van elk stuk fruit voor garnering, en snijd dit in mooie plakjes of stukjes.
• Gooi de rest, dus 3/4 van het fruit, in blender.
• Doe daarbij de dadel en beetje plantaardige melk en blend!
• Check even de consistentie. Is het nog te dik? Doe er nog een beetje plantaardige melk bij en blend.
• Gooi het in een mooie kom en top met de heerlijke toppings: de stukjes fruit, zaadjes, gedroogd fruit en cacao nibs.

Enjoy!
Liefs!

Previous Post
Utrecht, bananenbrood en analoge fotografie
Next Post
Frisse neus

15 Comments

 • 7 maart 2016 at 6:53 am

  Oh, lekker! Ik heb net ook een havermoutje op, maar dit lijkt me een leuke afwisseling!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:51 pm

   😀 ah heerlijk, havermout! Ik heb net toevallig ook een havermoutje op haha. Heerlijk!

   Reply
 • 7 maart 2016 at 8:04 am

  Jum! Prachtige foto weer!

  Reply
 • 7 maart 2016 at 10:32 am

  Ziet er heerlijk uit! Ik maak vaak smoothies, maar ik moet ook eens met bowls gaan beginnen. En wat een mooie foto’s!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:43 pm

   Ah wat heerlijk dat je vaak smoothies maakt! Een smoothiebowl raad ik je echt aan <3 zo fijn die stukjes om op te kauwen haha. Wat voor smoothie maak je graag? Ah en dankjewel! 🙂 Liefs

   Reply
 • 7 maart 2016 at 10:35 am

  Oeeee lekker.. <3!

  Reply
 • 7 maart 2016 at 12:22 pm

  Ziet er keilekker uit! Ik heb eigenlijk nog nooit een smoothiebowl gemaakt, wanneer mijn smoothie klaar is kan ik meestal niet wachten om hem gewoon op te drinken, haha. Maar al die toppings zien er wel lekker (en instagramwaardig 😉 ) uit, dus misschien dat ik me er ook wel eens aan waag!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:42 pm

   Hahaha 🙂 dan maak je vast ook super lekkere smoothies? Wat doe je er het liefst in? Hihi ja ik vind die bordjes met toppings inderdaad ook altijd zo fotogeniek, haha. Dat maakt het ook stiekem wel leuk om te maken. Liefs!

   Reply
   • 9 maart 2016 at 11:38 pm

    Mijn lievelings in de zomer is watermeloen met aardbei (ohh echt heerlijk), maar tijdens andere maanden is het een variatie met banaan en fruit/groenten die in het seizoen zijn. Nu dus vaak: banaan/kiwi/spinazie. Een lepel notenpasta erdoor doet het ook altijd goed! 😀

   • 11 maart 2016 at 9:32 am

    Ahhhh Elisa dat klinkt echt heerlijk en zo fris, watermeloen en aardbei! Ik geloof dat ik nog nooit een smoothie maakte met watermeloen. Ja, die smoothie die je nu vaak maakt ken ik ook wel! Hmmmm heerlijk met notenpasta! Liefs

 • 7 maart 2016 at 3:09 pm

  Oeeeh, looks good <3. Dol op smoothies – zeker met van alles erin.

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:39 pm

   Hihi wat lief! Ja he, ik gooi ook echt van alles in m’n smoothies haha. Zolang het maar zoet is eigenlijk 😉 dan vind ik het best. Heb je wel eens een smoothiebowl geprobeerd? Liefs!

   Reply
 • […] Smoothiebowl met van alles Ik plaatste weer eens een smoothiebowl! Het blijft zo fijn en is vooral lekker voor in de zomer. […]

  Reply

Leave a Reply