15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Frisse neus

18 Comments

Koude neus eigenlijk, deze dagen. Maar dat geeft niet, want de lente komt eraan. En vooral voor punt 23 ‘vaker een frisse neus halen: het bos in, wandelen, fietsen.‘ van mijn 24 before 25 lijstje, zullen die warmere en zonnigere dagen veel goeds brengen, hopelijk. Maar ook het koudere (maar zonnige) weer brengt nu al veel goeds, nu de dagen al wat langer zijn.

Processed with VSCOcam with m5 preset

De afgelopen tijd kom ik veel meer buiten. Elke dag kom ik sowieso wel buiten, en ook tijdens de dag wel. Maar dit punt ging vooral om meer zien en meer de natuur en de stad in gaan, echt meer wandelen en niet alleen maar buiten komen omdat ik toch naar het station moet lopen.

Sinds een week of 5 loop ik 3 keer per week hard (en het gaat super en is heel leuk!) en daarbij lopen we de fijnste routes. En ‘we’ zijn Lucas en ik, want we lopen lekker samen. Zo liepen we vorige week zondag een rondje Kralingse Bos in Rotterdam en toen liep ik voor het eerst 10k (HOERA VET LEUK), en afgelopen zondag liepen we dezelfde afstand, maar dan door het Haagse Bos, omdat we bij m’n zusje waren blijven slapen (super tof optreden gezien van haar vriendje!). Ik ontdek dus steeds weer mooiere stukken Rotterdam, maar ook Den Haag – het Haagse Bos kende ik nog niet, maar is heel erg mooi (ik wou dat ik m’n analoge camera mee had genomen, zoooo fijn al die druppeltjes op de takken, de waterige zonnestralen en flauwe schaduwen).

Processed with VSCOcam with m3 preset

En in Utrecht laatst heb ik heel veel gewandeld en de stad is zo mooi, met z’n natuur en oude huizen.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Ook ben ik weer eens écht naar buiten gegaan met m’n analoge camera. Echt op pad in het Kralingse bos, lopend over de modderige paadjes, door struiken en bomen en takken en bladeren, op zoek naar de mooiste schaduwen en overlappen. Stiekem ben ik bezig met een klein projectje en ik ben erg benieuwd hoe dat uit gaat pakken – ik heb daarvoor nog wel meer de lente- en zomerdagen nodig merk ik, al was ik nu al blij met wat ik zag door m’n lens. Ik heb weer een rolletje volgeschoten, ook met andere foto’s en vrijdag krijg ik als het goed is de negatieven! Yay! Mijn lichtmeter doet het niet meer zo goed dus het is nog even de vraag of de foto’s goed zijn ;). Ik heb wel weer ontzettend genoten van het bos. Het is bizar en prachtig hoe heerlijk en ontspannend ik me voel daar en hoe rustig ik ben. Echt HEERLIJK. Wandelend, alleen, met drie camera’s bij me, overal modderpaadjes, groen, overal zonnestralen en vooral prachtige schaduwen. Ik hou van die plek. Zo’n contrast met de grote stad Rotterdam, maar ook met het hectische en drukke leven – in het bos staat gewoon even de tijd stil is en alles sereen.

SONY DSC Processed with VSCOcam with kk1 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with p5 preset

Meer buitentijd dus, en ik geloof echt dat het me goed doet. Ik hou van de natuur en sinds kort dus ook van hardlopen :p en die twee combineren is helemaal tof. Met zon. Duh. Kan ook zonder hardlopen maar gewoon met chillen. Jaaaaa nu al zin om te chillen in het Vroesenpark in de avondzon straks ♥. KAN NIET WACHTEN.

Kom jij ook graag in de natuur?

Liefs!

Ps, vet leuk nieuws! Morgen 10 maart sta ik met een recept & interview in de landelijke Metro krant! Zo spannend en tof, ik ben erg benieuwd! Mocht je het artikel gelezen hebben, dan hoor ik dat graag! SPANNEND!!!

Previous Post
Smoothiebowl met van alles
Next Post
Groene smoothie met dadelstroop

18 Comments

 • 9 maart 2016 at 6:50 am

  Oooh dit is precies waar ik blij van word 🙂 Ik probeer ook zoveel mogelijk naar buiten te gaan en zag dat de komende dagen het zonnetje gaat schijnen <3 yes!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:38 pm

   Ahhhhh 🙂 zo fijn dat je het zo herkent! Ja het weer is zo mooi steeds! Ik zag ook dat het weer warmer werd, jeeeeeej 🙂 jij kan vast ook niet wachten op de lente :). Liefs

   Reply
 • 9 maart 2016 at 7:11 am

  Wat fijn dat het hardlopen bij jullie zo lekker gaat! Dat is bij mij niet helemaal zo, helaas. Maar ach 🙂 Buiten zijn is zo heerlijk! Ik moet van mijzelf ook elke dag naar buiten en daar genet ik zoveel van!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:37 pm

   Oh wat jammer Veerle! Hoe komt het dat het niet zo lekker gaat? Blessures of geen tijd of iets anders? Wat fijn dat je buiten zijn ook zo heerlijk vindt! Waar ga je dan het liefst naartoe? Liefs

   Reply
   • 9 maart 2016 at 3:51 pm

    Gebrek aan tijd, goed eten, spullen of goed weer. Er is elke keer wel weer een reden hoezo ik niet ga lopen. Ik moet zeggen dat mijn nieuwe werk me ook lichamelijk zwaarder valt dan verwacht. Dus ik geef mezelf ook wel even de ruimte om niet te gaan lopen.

    En het voordeel van naar buiten gaan, is dat je niet specifiek ergens heen hoeft. Soms loop ik gewoon een rondje door de wijk. Of ik loop een stukje verder voor een bushalte of vanaf de supermarkt naar huis. Zulke kleine dingen kunnen al zo een verschil maken 🙂

 • 9 maart 2016 at 7:37 am

  Oooh ik houd van een frisse neus! Sterker nog, ik moet meerdere malen per dag even een frisse neus halen om niet chagrijnig te worden, haha! Fijn dat je nu zo vaak hardloopt én weer even naar buiten bent geweest met je camera, vind jouw analoge plaatjes altijd zo ontzettend mooi. (:

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:37 pm

   Ahhhh hihi, goed dat je dat weet ook van jezelf! En als het regent, ga je dan ook nog even de deur uit? Of maakt de regen je misschien niet eens zo uit :)? De lucht wordt wel lekker fris van regen vind ik. En wat lief! Hopelijk zijn m’n analoogjes vrijdag klaar en dan wil ik ze voor zondag in een blogberichtje zetten (mits ze gelukt zijn hahaha, dat is altijd nog wel een beetje de vraag…). Liefs!

   Reply
   • 9 maart 2016 at 4:05 pm

    Haha ja! Ook als het regent ga ik. Wel met minder plezier, want dat loopt toch wat minder ontspannen met die koude regendruppels. Maar het gaat er inderdaad lekker van ruiken. (: Ah, ben benieuwd naar de foto’s dan! Leuk dat je ze weer deelt! Ontwikkel je ze zelf?

   • 11 maart 2016 at 9:38 am

    Ja inderdaad, lijkt me ook wel iets minder relaxt, maar het doet je wel goed dus 🙂 toch? Ik hoop dat je vandaag ook een fijne wandeling gaat maken, hier is het in ieder geval prachtig weer! En ik ben ook zo benieuwd naar de negatieven! Ik ontwikkel kleurnegatieven nooit zelf, ik breng ze altijd naar de Hema haha :), maar ik heb wel een scanner en daarmee kan ik dus de negatieven inscannen! Super handig. Ik heb wel twee keer een cursus analoge fotografie gedaan met zelf ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit foto’s, dat is zo tof om te doen! Maar als ik dat ga doen moet ik wel weer even inkomen denk ik haha, is alweer even geleden. Liefs

   • 13 maart 2016 at 10:05 am

    Haha ja, wandelen doe me altijd goed! ^^ En wat leuk, een workshop met ontwikkelen! Volgens mij is dat inderdaad een heel gedoe met vloeistoffen en natuurlijk het creëren van een donkere ruimte. Lijkt me vrij stressvol, maar ook wel leuk om te doen natuurlijk, want je hebt meteen resultaat! ^^

 • 9 maart 2016 at 9:01 am

  Haha jaaa zoals je dus al weet kan ik er ook echt van genieten om lekker in de natuur en in de buitenlucht te zijn. Geeft gewoon heel veel inspiratie en frisse zin op de een of andere manier. Heel fijn dat je vlakbij Rotterdam dus een plek hebt waar je naartoe kan gaan als je even natuur nodig hebt. Ik wil het ook weer echt vaker doen! Rondom Utrecht is ook veel moois te ontdekken, geloof ik. Ik werd trouwens ook zo blij van je lieve reactie op m’n blog!! Echt heel leuk Sanne! Liefs!

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:35 pm

   Ja, ik snap denk ik wel wat je bedoelt met die inspiratie en frisse zin! Alsof ik weer een beetje opgeladen ben ofzo, haha. Ik ben wel eens met een vriendinnetje in een natuurgebied geweest in Utrecht, vlak bij de universiteit(en?) en hogeschool daar. Ah, wat lief! Ik heb dat dus ook steeds met jouw reacties, zo fijn om te lezen! Liefs!

   Reply
 • 9 maart 2016 at 9:59 am

  WOEHOEEE wat leuk en spannend dat je morgen in de Metro staat! 😀 LEUHEEUK!
  Wat betreft het frisse neus halen; JA, dat moet ik iedere dag doen, anders word ik een beetje gek in mijn hoofd. Al loop ik maar een stukje om het huizenblok, ik moét echt iedere dag even naar buiten. Heerlijk vind ik dat.

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:29 pm

   Hihi dankjewel lieve Dina! Ik vind het ook zo spannend haha! Ja, ik heb wel inderdaad op je blog gelezen dat je echt elke dag even naar buiten gaat. Echt fijn 🙂 en fijn dat je het ook zo heerlijk vindt.

   Reply
 • 9 maart 2016 at 3:13 pm

  Heerlijk hé, het langer worden van de dagen! Eindelijk is de tijd van in het donker vertrekken naar het werk en in het donker terugkeren naar huis voorbij 🙂

  Reply
  • 9 maart 2016 at 3:28 pm

   Inderdaad, dat vind ik ook zo fijn! Als ik thuis kwam van stage was het nog wel licht, maar niet licht genoeg voor bijvoorbeeld het maken van foto’s.. maar nu kan dat wel weer, fijn! En als ik werk op zaterdag is het ook nog licht als ik klaar ben, echt heerlijk. Fijn dat jij daar ook zo van kan genieten! Liefs

   Reply
 • 12 maart 2016 at 7:53 am

  De natuur in gaan vind ik een van de beste en fijnste manieren om te onspa

  Reply
 • 12 maart 2016 at 7:58 am

  Ontspannen dus (ging niet helemaal goed :), en mijn hoofd leeg te maken. Hardlopen is daar een mooie manier voor, maar ik hou het tegenwoordig bij wandelen. En fotograferen is ook fijn, ik kan mezelf dan helemaal verliezen in details, heerlijk. Jij hebt weer mooie foto’s gemaakt, vooral die laatste, doet me denken aan Van Gogh’ s bloesemschilderijen. Fijn weekend!

  Reply

Leave a Reply