15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Groene smoothie met dadelstroop

6 Comments

Ik was bezig met oude blogrecepten online te zetten en door de smoothiebowl kreeg ik zin in een smoothie. Lucas heeft een favoriet: sinaasappel en banaan. Dit deed ik ook in de mijne, maar ik voegde nog wat meer toe. En het werd romig en zoet en precies hoe ik het wil.

Dit is trouwens echt pas het eerste recept met dadelstroop maar oooo wat hou ik van dat goedje. Het is superzoet en heerlijk en gemaakt van dadels en hmmmmmm. En gewoon veel makkelijker in een smoothie dan een echte dadel! En door de havervlokken wordt de smoothie altijd zo romig vind ik, heerlijk. Komt ook wel door de banaan.

Groene smoothie met dadelstroop

Ingrediënten
Voor 1 flinke smoothie
• 2 sinaasappels
• 1 banaan
• Scheut amandelmelk
• Handje verse spinazie
• Eetlepel havervlokken/havermout
• Snuf kaneel
• Grote theelepel dadelstroop

green smoothie spinazie vegan haver sinaasappel

Bereiding
Stap 1 – Snijd de sinaasappels in stukken. Gooi in de blender, samen met de banaan en amandelmelk en blend tot het mooi zacht is.
Stap 2 – Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en blend weer tot het een mooie zachte smoothie is.
Stap 3 – Giet het in een groot glas en geniet!

Drink jij ook wel eens smoothies, en wat mag er dan echt niet in ontbreken?

Liefs

Previous Post
Frisse neus
Next Post
‘Sannes romige risotto die ook veganistisch is’

6 Comments

 • 11 maart 2016 at 6:29 am

  Oh wat een mooie foto’s weer Sanne! Dadelstroop vind ik ook heel erg lekker, maar ik moet er niet teveel van gebruiken, dan wordt ik instant misselijk, haha. :’] Dadelstroop heeft trouwens een hele hoge glycemische index, het is verstandig om daar iets van eiwitten of nootjes bij te eten. Misschien wat pompoenpitten aan de smoothie toevoegen? (:

  Reply
  • 11 maart 2016 at 9:28 am

   Hey Charelle! Wat lief, dankjewel! En dat vind ik heel leuk om te horen, je tip over eiwitten of nootjes! Ik heb zelf niet zoveel verstand van een goede balans maken in een maaltijd – wat gebeurt er als ik er wat nootjes of pompoenpitten bij doe? Ben benieuwd! Liefs!

   Reply
   • 13 maart 2016 at 10:08 am

    Nootjes en pompoenpitten bevatten veel eiwitten, de smoothie bevat nu nauwelijks eiwitten en dat is zonde, want die heb je hard nodig om de dag goed te beginnen! De havermout bevat wel een paar eiwitten, maar niet genoeg. Daarbij zorgen nootjes ervoor dat je suikerspiegel niet teveel gaat schommelen (wat kan gebeuren door de fruitsuikers), waardoor je voorkomt dat je snel weer honger hebt. (:

   • 13 maart 2016 at 10:29 am

    Thanks! Super goeie uitleg :). Daar ga ik wat mee doen! 🙂

 • 11 maart 2016 at 8:24 am

  Ik heb dadelstroop nog nooit gebruikt, maar ik ben nu wel heel erg benieuwd! De foto’s zijn trouwens echt prachtig. Die zwarte ondergrond laat alles er zo gaaf uit zien!

  Reply
  • 11 maart 2016 at 9:29 am

   Hoi Catherine! Dadelstroop is echt zo ontzettend lekker haha! Je kan het kopen bij de biowinkel. En dankje over het complimentje op m’n foto’s, lief!

   Reply

Leave a Reply