15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

‘Sannes romige risotto die ook veganistisch is’

28 Comments

Hoe cooooooool – donderdag 10 maart stond ik met een recept en interview en foto in De Metro! Je kan het bijna niet gemist hebben want ik heb het ongeveer overal gedeeld en bij iedereen een Metro onder z’n neus geschoven :’). Ik vond het zo spannend en tof en ben donderdag extra vroeg uit bed gegaan om een aantal Metro’s bij het station weg te pakken. Toen ben ik terug naar huis gegaan om samen met Lucas het artikel te bekijken en vet blij te worden. Terwijl ik m’n ontbijtje at.

Hieronder het interview & recept!

160310_Eten_Hoofdfoto

Aan tafel bij. Metro schuift aan bij lezers en stelt de vraag: wat is jouw lievelingsrecept? Deze week: Sanne de la Fosse maakt risotto met quinoa.

Wat doet een veganist die dol is op de smaak van romige risotto met kaas? Die experimenteert net zo lang tot ze een veganistische variant heeft, die voldoet aan haar eisen. “Risotto bereiden is al heerlijk om te doen”, zegt Sanne. “Op een regenachtige dag lekker in de pan roeren, met al die geuren die dan vrijkomen. Doordat ik sinds kort weer veganistisch eet, kon ik mijn oude recept niet meer gebruiken, want daar zat kaas in. En ik wilde eens een risotto met quinoa proberen, omdat quinoa net wat meer voedingsstoffen bevat dan rijst.”
En daarmee begon de veganrisotto uitdaging voor Sanne. “Ik dacht dat ik met extra bouillon de quinoa smeuïg genoeg kon krijgen, maar dat werkte niet. Op een gegeven moment was de quinoa verzadigd, maar nog niet zo smeuïg als ik hem hebben wilde. Daar was echt kaas voor nodig, dus gebruik ik nu een veganistische kaas. Dat werkt heel goed.”
Het resultaat is inderdaad een verrassend smeuïge quinoa die ook bij haar vriend in de smaak valt. “Gelukkig, want het allerbelangrijkst vind ik dat we samen kunnen eten. Dus pas ik zijn portie soms aan naar vegetarisch.”
Toen Sanne en haar vriend vijf jaar geleden gingen samenwonen, was Lucas nog degene die het vaakst kookte. “Ik was net het huis uit en had het koken nog niet echt in de vingers, maar de interesse was er wel. Ik denk van mijn vader, die altijd in het weekend uitgebreid kookte. Nu ik weer veganistisch eet, ben ik degene die altijd kookt in huis. En ik merk dat ik er steeds handiger in word. De grootste uitdaging bij veganistisch koken, is om smaak in de gerechten te krijgen. Dat lukt steeds beter. Mijn risotto is daar het bewijs van.”

Tekst: Eltekst.nl
Fotografie: Floris Scheplitz

160310_Eten_Gerecht

Quinoarisotto
Ingrediënten voor 2 personen
• 150 gram quinoa
• Olie
• 1 ui, gesneden
• 1 liter groentebouillon
• 60 gram Wilmersburgerkaas, in stukjes
• 300 gram gemengde paddenstoelen, gescheurd of gesneden in stukjes
• 100 gram spinazie
• 1/2 takje rozemarijn, fijngehakt

Bereiding
• Verwarm de olie in de pan. Bak de uitjes even aan en doe daarna de quinoa erbij. Laat een minuutje aanbakken en doen dan de bouillon erbij.
• Laat de quinoa 18 minuten koken op een laag vuurtje. Komt het droog te staan? Doe er dan een scheutje water bij.
• Als de quinoa 12 minuten kookt, voeg je de kaas toe. Roer even door.
• Neem een aparte pan, doe daar een beetje olie, de rozemarijn en champignons in en bak deze.
• Als de quinoa 16 minuten kookt, gaat de spinazie erbij.
• En als de quinoa na 18 minuten koken mooi smeuïg is, is het klaar! Verdeel de quinoarisotto over 2 borden en verdeel daarover de champignons. Top eventueel met nog extra vegan kaas.

Geniet!

Heb jij toevallig het artikel in De Metro zien staan?
Ik ben zo blij en trots en ik vind het zo tof. En de reacties die ik heb gekregen – wauw! Hartverwarmend en zo lief! Merci merci!

Processed with VSCOcam with lv01 preset

Liefs, geniet van het weekend!

Previous Post
Groene smoothie met dadelstroop
Next Post
Hhmmm, sushi bowl!

28 Comments

 • 12 maart 2016 at 6:58 am

  Haha ik vind het nog steeds zo tof voor je dat je zomaar in de Metro stond! ^^

  Reply
 • 12 maart 2016 at 7:52 am

  Jaaaaa dat is ZO leuk! Echt heel tof dat je in Metro stond zeg. 😀

  Reply
 • 12 maart 2016 at 8:07 am

  Dat is zeker tof!!!! Leuk artikel en hele leuke foto van jullie! Ik ben niet zo’n kookheld, ik vind het heel knap dat je je er zo in vastbijt om iets smakelijks te creëren van veganistisch eten. Enneh, eerste stap naar… je weet maar nooit wat dit brengt.

  Reply
  • 13 maart 2016 at 11:01 pm

   Ahhhh thanks Simone! Wat een ontzettend lief berichtje, dankje! Hihi ja misschien moet ik iets met die foto gaan doen 🙂 toch ook wel een heel bijzonder moment. Merci merci :)! Fijne week, veel plezier deze week weer met je 366 dagen project en liefs!

   Reply
 • 12 maart 2016 at 9:50 am

  Wat ontzettend gaaf! Heel tof dit:) Keep up the good work! xx

  Reply
 • 12 maart 2016 at 10:19 am

  Wauw, wat tóf dat je in Metro stond. En wat een mooie foto’s! Gezien ik zelf geen lactose mag hebben, word ik zéér blij van deze veganistische Risotto.

  Reply
  • 13 maart 2016 at 11:05 pm

   Thanks Femke! Wat lief van je :). Ik vind het zelf ook nog steeds erg cool, haha! Misschien is de risotto wel wat voor je :). Hij is erg romig gelukkig. Mocht je ‘m gaan klaar maken dan ben ik benieuwd hoe je ‘m vond! Liefs

   Reply
 • 12 maart 2016 at 5:48 pm

  Wat super leuk zeg dat je in de Metro stond! En wat een leuke foto van jullie twee 🙂 Ben nu weer heel benieuwd naar het recept overigens 😉

  Reply
  • 13 maart 2016 at 11:02 pm

   ☺️ thanks Anouck! Wat lief :). Ik vind die foto ook wel heel leuk geworden! De fotograaf wist ons goed aan het lachen te maken in ieder geval, haha. En leuk! Mocht je het recept eens uitproberen dan ben ik erg benieuwd hoe je het vindt! Liefs

   Reply
 • 12 maart 2016 at 8:33 pm

  Echt zo leuk dat je gewoon in de krant stond! 🙂

  Reply
  • 13 maart 2016 at 11:03 pm

   Hihi thanks Karlijn! Ik vind het ook nog steeds erg cool haha. Fijne week! En ik moet snel even naar je nieuwe mixtape luisteren :).

   Reply
 • 12 maart 2016 at 11:44 pm

  Wat leuk!

  Reply
 • 13 maart 2016 at 4:23 pm

  Oooh, ik had het dus wél helemaal gemist. Wat leuk zeg! En wat een mooie foto van jullie samen!

  Reply
  • 16 maart 2016 at 9:08 pm

   Haha, ik heb dat nou ook zo vaak. Heel erg leuk dat je het hebt gezien en het leuk vindt! Dankjewel 🙂

   Reply
 • 16 maart 2016 at 8:29 pm

  Leuuuuk! Ik heb het voorbij zien komen op Facebook! Wat een mooie foto van jullie en wat ziet dit gerecht er lekker uit! Ik heb het opgeslagen op Pinterest.

  Reply
  • 16 maart 2016 at 9:07 pm

   Vet leuk dat je het al had gezien! Dat vind ik zo tof. Lief van je Djuli! Ik zit er stiekem aan te denken die foto te laten afdrukken, al bedenk ik me nu dat ik ook een foto kan knippen uit een van de 10 kranten die ik bij de trein heb meegepakt haha. Mocht je het gerechtje gaan maken dan ben ik erg benieuwd hoe je het vindt! Liefs

   Reply
 • 17 maart 2016 at 8:51 am

  Ah wat gaaf Sanne! Het artikel ziet er echt heel erg gaaf uit. Het valt me sowieso op dat Metro de laatste tijd veel vaker veganistische recepten plaatst en nu ook dit interview. Dat geeft toch wel aan dat het beeld van veganisten flink aan het veranderen is. Yay!

  Reply
  • 18 maart 2016 at 4:43 pm

   Hey Desi! Ahhhh dankjewel! Ja echt waar joh, post de Metro steeds meer vegan recepten? Gaaf! Dan wordt het wel echt bekender en inderdaad, het beeld veranderd! Yay indeed!

   Reply
 • 17 maart 2016 at 8:53 am

  AHHH dat was jij. Wat goed!! Ik heb het artikel uiteraard voorbij zien komen.
  Mooi blog Sanne. En echt prachtige fotografie, heerlijk!

  Reply
  • 18 maart 2016 at 4:42 pm

   Hoi Lisa! O wat tof dat je het artikel hebt gezien zeg! Leuk :). Bedankt voor je lieve complimentje! Foto’s maken van onder andere eten vind ik zo leuk om te doen, en daarom ook heel leuk om te horen dat je het mooi vindt. Liefs!

   Reply
 • 19 maart 2016 at 3:29 pm

  Jaaaaa wat super leuk! Ik zag het ook al voorbij komen op je Insta 🙂 En het recept ziet er trouwens zalig uit! Ga ik sowieso maken.
  Liefs!

  Reply
  • 23 maart 2016 at 5:02 pm

   Hoi Cilla! Echt super leuk om te lezen, dankjewel! Ik ben erg benieuwd naar als je ’t hebt gemaakt 🙂 hopelijk vindt je ’t lekker. Liefs!

   Reply
 • 28 maart 2016 at 6:17 pm

  Wat gaaf 🙂 Goede ‘reclame’ voor het veganisme 😉 En prachtige foto’s, het ziet er heerlijk uit 🙂 Groetjes de Tofu Twins

  Reply
  • 28 maart 2016 at 8:18 pm

   Wat lief! Ja, hihi echt tof inderdaad dat er dan een veganistisch recept in de krant stond, dat vond ik ook wel heel gaaf. Liefs!

   Reply

Leave a Reply