15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Hhmmm, sushi bowl!

5 Comments

Ah een sushi bowl. Echt een van de heerlijkste dingen op aarde. Sushi ben ik sowieso gek op en het zelf op een makkelijke manier namaken, daar ben ik helemaal voor. Een sushi bowl is eigenlijk gewoon een soort van deconstructed sushi, waar je allemaal lekkere groentjes bij doet waar jij zin in hebt.

Omdat ik graag zelf eten maak en omdat sushi toch te vaak met vis of vlees of zuivel is, is het zelf maken van sushi ook gewoon erg fijn omdat ik mezelf dan veel keuze geef.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sushi bowl
Ingrediënten voor 2 sushibowls
• Sushirijst voor 2 personen
• Stukje komkommer
• 1 avocado
• Wortel
• Norivellen
• Mango (vers is het lekkerst, dan is een halve mango genoeg, vriezermango kan ook!)
• Kiemen
• Vegan vlees*

Extra:
• Sesamzaadjes, even gebakken, of
• Wasabi sesamzaadjes, te koop bij de toko
• Sojasaus
• Dumplings
• Zeewiersalade (o wat is dat lekker jongens)

*Een paar tips voor het vegan vlees. Ik heb een aantal dingen uitgeprobeerd bij sushibowl en ben eigenlijk overal even enthousiast over :). Je kan 1. vegetarische kipstuckjes kopen van de Vegetarische Slager, 2. plantaardige kipstukjes op basis van lupine van Vivera en dit bakken in sojasaus of teriyakisaus, of 3. tofu teriyaki maken (eerst pers je de tofu en daarna bak je ‘m met een teriyakisausje). Allemaal op een laag vuurtje svp.

SONY DSC Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Bereiding
Stap 1 – Bereid de sushirijst volgens de verpakking en laat afkoelen. Ook lekker met wat sojayoghurt erdoor heen.
Stap 2 – Bak de stukjes vegan vlees, bijvoorbeeld tofu of teriyakistu
Stap 3 – Snijd de avocado in kleine stukjes en de mango in kleine stukjes of ontdooi de stukjes mango. Schil de wortel en snijd ‘m daarna in dunne plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf (is die ook nog ergens goed voor).
Stap 4 – Scheur twee bladeren zeewier in stukjes.
Stap 5 – Doe alle losse ingrediënten, dus de zeewier, avocado, mango, kiemen, wortel, komkommer en vegan vlees in aparte bakjes.
Stap 6 – En bouw je eigen sushi bowl! Eerst rijst en vervolgens toppen met alle lekkere groentjes en fruit. Vervolgens doe je er de gebakken sesamzaadjes of wasabisesamzaadjes overheen, en dan nog wat sojasaus.
Stap 7 – Als je het lekker vindt, kun je er nog dumplings bij eten (te koop bij de toko voor een goed prijsje) of een zeewiersalade.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Geniet ervan! Ik vind het altijd weer een smaaksensatie en dat komt echt door die sojasaus en norivellen. Ook die wasabisesamzaadjes zijn een leuke toevoeging :). En dit was de eerste keer dat ik kiemen had geprobeerd, en het past er heel erg goed bij vond ik!

Maak jij wel eens vegan sushi en wat doe je er dan het liefst in?

Liefs!

Previous Post
‘Sannes romige risotto die ook veganistisch is’
Next Post
Vegan cortado leche y leche

5 Comments

 • 14 maart 2016 at 7:40 am

  Ik houd helemaal niet van sushi, maar zo’n sushi bowl lust ik dan weer wel (als de nori vellen er maar niet bij hoeven haha). Dit is heel handig als ik sushi maak voor mijn vriend (die is er wel dol op), dan kan ik zelf ook nog mee-eten.

  Reply
  • 18 maart 2016 at 4:45 pm

   Hey Dina! Ah chill dat je zo’n sushi bowl wel lekker vindt 🙂 en inderdaad, ideaal als je het voor jullie samen maakt, dan kan je gewoon weglaten wat je niet lekker vindt! Jammer dat er nergens in restaurants sushi bowls te krijgen zijn (toch?), want ergens sushi eten is voor jou dan ook niet chill als je geen norivellen lust! Liefs

   Reply
 • 15 maart 2016 at 5:57 pm

  Wat n super leuk & lekker idee!!

  Reply
 • […] ik het proefde was ik overdonderd door de smaak, zo lekker! Echt een super fijne sojasaus voor een goeie sushibowl ofzo, en voor bij (zelfgemaakte) sushi lijkt ‘ie me ook heerlijk. • Yannoh instant original […]

  Reply

Leave a Reply