15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Hmmmm Ombar & winactie! (gesloten)

52 Comments

Ombar chocolade, misschien ken je het wel – heerlijke rauwe veganistische chocolade in verschillende smaken, uit het Verenigd Koninkrijk. Sinds kort zelfs te koop bij de AH, hoera! Onlangs heb ik een paar heerlijke reepjes mogen ontvangen en omdat ik er zo enthousiast over ben wil ik ook graag dat een van jullie er een paar kan proeven. Dus kun je ze winnen!

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

‘Cacao is incredible, why on earth would you roast away all the goodness?’

Ik weet van Ombar dat de chocolade vegan en rauw is en dat vind ik super fijn. De cacao wordt dus niet verwarmd boven een temperatuur van 42 ℃. Hierdoor blijven de voedingsstoffen behouden en levert de cacao dus meer goeds op in vergelijking met gewone chocolade volgens Ombar. Ook weten we inmiddels dat chocola of cacao veel gezondheidsvoordelen heeft en ook bij Ombar benaderen ze de chocolade ook als gezond voedsel. Alle ingrediënten bij Ombar zijn biologisch en natuurlijk – ze gebruiken geen kunstmatige chemicaliën in de chocolades bijvoorbeeld – en zo min mogelijk verwerkt, om zo veel mogelijk heerlijkheid te leveren. De chocolades bevatten natuurlijke antioxidanten, zoals flavonoïden, en die hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Daarnaast zijn de reepjes gezoet met kokosbloesemsuiker.

‘Sommige dingen in het leven kloppen gewoon (voor ons ten minste). Het niet gebruiken van kunstmatige chemicaliën op het voedsel dat we eten is één van die dingen. Biologisch voedsel is gewoon beter. Een plantaardig dieet is tevens zeer verstandig; niet alleen vanwege de afwezigheid van ziektes die gepaard gaan met typische niet-veganistische diëten, maar tevens voor de planeet – het is de groenste manier van leven.’

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

De drie smaken waar ik van genoten heb zijn Coco Mylk, 72% Raw Cacao en Blueberry + Açai en ik vond het leuk dat ze alle drie zo verschillend waren, want wat chocola betreft heb ik ook altijd wel ergens anders zin in – dan weer in super pure chocolade, dan weer in iets zoets.

Ombar 72% Raw Cacao – een lekkere stevige pure chocolade. Pure chocolade is mijn favoriet dus een reepje met 72% cacao is altijd welkom. Deze chocola is puur genoeg en zoet genoeg naar mijn idee! Doordat er zo weinig extra ingrediënten zijn gebruikt kun je heel goed de echte smaak proeven van de cacao zelf en die bevalt me goed. Echt lekker.

Ombar Coco Mylk – zo’n fijne zachte romige chocolade! Deze chocolade is iets lichter van kleur en een wat zachtere chocolade, en dat past heel erg goed bij de smaak vind ik: romige kokos. Het is lekker zoet met een hele volle smaak en niet met een hele overheersende kokossmaak, en ook met een goeie chocoladesmaak.

Ombar Blueberry + Açai – dit is echt mijn favoriet van dit lijstje. Zo ontzettend lekker! Ik was echt verrast door de smaak – zoet, een beetje zuur en een mega fijne chocolade smaak. Ik moest goed oppassen om ‘m niet te snel op te eten, want het is toch echt het lekkerst om ‘m steeds opnieuw weer te proeven.

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

Ik probeer natuurlijk super veel chocolades uit want ik HOU van chocolade (en ik leef ook graag bij die overtuiging dat chocolade gezond is dus om maar zeker te weten dat ik gezond ben eet ik extra veel, SLIM HÈ) en ik kan dus goed vergelijken wat ik van deze chocola vind en deze staat toch wel echt heel hoog op het lijstje! Over het algemeen kloppen de smaken gewoon vind ik, niets overheerst en toch is het super smaakvol, en de structuur hoort bij de smaak. Echt heel erg hmmmm. En ik vind het zo tof dat ze er bij Ombar naar mijn idee alles aan doen om zo veel mogelijk goede stoffen te behouden waardoor de reepjes echt heel erg goed voor je zijn.

Ik heb wel gemerkt inmiddels dat ik niet alle hele pure chocolades lekker vind en dat ligt dan geloof ik gewoon aan de smaak van de cacao zelf, ik denk dat dat een beetje vergelijkbaar is met koffie. Sommige bonen zijn ontzettend lekker en er zijn zo mega veel verschillende smaken in die bonen en als ik bijvoorbeeld die 72% cacao proef, denk ik dat ik de cacao die Ombar gebruikt heel erg lekker vind en die cacao in alle drie de reepjes een goeie balans heeft met de rest van de ingrediënten. Het is niet overheersend of bitter (waar geloof ik veel mensen bang voor zijn bij pure chocolade) maar wel heel goed aanwezig.

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

& jij kan deze reepjes dus winnen! Dat vond ik wel leuk voor deze Tweede Paasdag, waarop ik vrij ben (jeej!) en zelf ook alleen maar chocola ga eten :’). Je hoeft er niet te veel voor te doen – even een reactie achterlaten dat je mee wil doen. Iedereen mag meedoen, of je nou elke dag een Ombarreep verorbert of nog nooit een reepje hebt geproefd. Je moet alleen wel van chocola houden ;).
Met de winnaar wil ik graag contact maken via Instagram en via m’n blog, dus zou je je Instagram kunnen achterlaten? En als je dat niet hebt, graag je e-mailadres!

Ik laat de winactie een weekje open staan, tot en met 4 april 12 uur ’s nachts.

Fijne paasmaandag!
Liefs

Previous Post
Zoete koffie, een boswandeling en nieuwe analoogjes
Next Post
Gewoon wat plaatjes van de afgelopen tijd

52 Comments

 • 28 maart 2016 at 11:49 am

  Yay! Ik heb dit nog nooit geproefd, maar ik ben heel erg benieuwd. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt trouwens.

  Reply
  • 28 maart 2016 at 12:29 pm

   Leuk Desi! Zou fijn zijn als je ze via hier kan proeven 🙂 want ze zijn echt heel fijn haha. Liefs!

   Reply
 • 28 maart 2016 at 12:08 pm
  Nicky

  Jaaaa, dan kan ik deze samen met mijn huisgenootje eten als ik weer in Rotterdam woon en die koffie met gecondenseerde kokosmelk ga maken voor haar.

  Reply
  • 28 maart 2016 at 12:28 pm

   Ah vet leuk Nicky! Ook zo tof dat je nu op de Filipijnen zit. Enig idee wanneer je weer terug komt? En hoe lang ben je al aan het reizen? Ik vind het gewoon zo knap en stoer en leuk dat je zo aan het reizen bent! Dat is echt nog een droom van me om na m’n studie te doen 🙂 ik geniet van je foto’s op je Instagram! Heel veel plezier en veel liefs!

   Reply
 • 28 maart 2016 at 12:19 pm
  Door

  Ik, als chocolademonster, doe graag mee! Ik ben vooral heeeel erg benieuwd naar die met kokos. Mijn instagram is diedoor!

  Reply
 • 28 maart 2016 at 1:14 pm

  Ik doe ook graag mee hoor, ik ben gek op chocolade 🙂 Op instagram kan je mij vinden onder Lottesanekdotes.

  Reply
 • 28 maart 2016 at 1:15 pm

  Oww ja, ik doe mee! Chocola is gewoon pure (jaha) liefde. @ liefslaaura

  Reply
 • 28 maart 2016 at 1:37 pm

  Vooral die laatste lijkt mij heerlijk. Ik doe graag mee! Op Instagram kan je mij vinden als @gerhildemaakt.

  Reply
  • 30 maart 2016 at 8:35 pm

   Hihi jaaaa die met blauwe bessen en acai is echt super fijn! Leuk dat je meedoet! Liefs

   Reply
 • 28 maart 2016 at 1:46 pm

  Ik ben een enorme chocolade liefhebber dus ik doe ook mee! 😀 Mijn instagram is @dutchadventurer

  Reply
 • 28 maart 2016 at 5:25 pm

  Ooeh, klinkt als hele lekkere chocolade! Ik ben erg benieuwd naar de smaken, dus ik doe mee! Mijn instagram is @runawayisabella 🙂

  Reply
 • 28 maart 2016 at 9:55 pm
  Irene

  Superleuke winactie! Ik moet elke dag m’n portie chocolade hebben! 😀 Ik heb deze chocolade nog nooit geproefd maar ben er nu wel nieuwsgierig naar geworden. Vooral naar de pure varianten. Ik was altijd meer van de melkchocolade maar ik begin pure chocolade nu ook wel meer en meer te waarderen! Binnenkort maar es langs de AH passeren! 🙂
  Instagram: @irenevermeir

  Reply
  • 30 maart 2016 at 8:37 pm

   Hihi nou Ombar is dan echt een fijne portie van de dag! Leuk dat je er nieuwsgierig naar bent geworden :). Misschien hoef je wel helemaal niet langs de AH als je ze wint, zou leuk zijn! Liefs

   Reply
 • 28 maart 2016 at 10:09 pm

  Oh, dit klinkt interessant 🙂 Ik ken het merk nog helemaal niet (zuur AH filiaal hier op de hoek) en ik ben best wel een chocosnob haha het moet er én mooi uit zien én fair zijn én natuurlijk vegan. Dit klinkt als een yes. En dan ook nog in kokosflavourrrr! Whoop!

  Reply
  • 30 maart 2016 at 8:38 pm

   Super leuk Cilla! Jammer dat het niet bij je AH te krijgen is :(. Ik weet niet zo goed welke smaken er allemaal bij de AH te krijgen zijn, trouwens! Fijn dat het klinkt als een yes 😀 en dat je meedoet! Liefs

   Reply
 • 29 maart 2016 at 3:13 pm
  Els

  Jaaa ombar, lekker! Ik kreeg een keer een reepje in een soort van kerstpakketje (met alleen maar veganistische gezonde snacks) en vond het heftig en lekker.
  Echt zo’n reepje waar je met 1 klein stukje al wel weer even genoeg hebt. En daar hou ik van!
  Of althans, ik wil eigenlijk als ik chocola koop alleen nog maar dat soort echt goede chocola kopen :).
  Helaas is ie wel echt heel duur (volgens mij kun je voor hetzelfde geld een reep tony’s kopen) dus zelf kopen komt er niet echt van. Extra leuk dus dan, om mee te doen aan een winactie!
  Bovendien ga ik dankzij de verwijzing van Anne van Etalles de 30 day shred doen omdat jij er zo enthousiast over hebt geschreven (vorig jaar) dus ik kan dan vast wel wat ‘goede en positieve energie’ gebruiken 😉
  Heb geen instagram, want ik heb al genoeg afleiding, maar mijn email heb ik ingevuld.

  Groeten, Els

  Reply
  • 30 maart 2016 at 8:43 pm

   Dat kerstpakketje klinkt heel erg leuk Els :). Ik snap helemaal wat je bedoelt met zo’n reepje waarbij één stukje al genoeg is, omdat de smaak zo intens en lekker is. En ik snap ook wat je bedoelt met alleen nog maar echt goeie chocolade kopen, dat is vaak ook veel gezonder en ik vind het ook gewoon super leuk om uit te proberen ;). Ik vind ‘m ook wat duur inderdaad, vandaar dat het ook alweer een tijdje terug was dat ik Ombar had geproefd, maar het is het geld wel echt waar (vooral als je inderdaad één stukje per keer neemt!).
   Oh wat ontzettend leuk dat je zo enthousiast bent geworden door m’n stukje over de 30 day shred! Super leuk! Ik opende inderdaad ook net het berichtje van Anne over de 30 day shred, ben erg benieuwd wat ze geschreven heeft.
   Ik hoop dat de 30 day shred jou ook zo goed bevalt! Het is echt zwaar soms, maar het is ook zo fijn om te doen! En het is het, vond ik, helemaal waard.
   Bedankt voor je leuke reactie!
   Liefs

   Reply
   • 31 maart 2016 at 9:20 am
    Els

    Ja hoor ik ben begonnen met de 30 day shred. Het viel me eigenlijk nog mee, maar ik had ook nog geen goede gewichtjes (maar 2 waterflesjes, haha). Wel spierpijn trouwens hoor 😉
    En de blogpost waarin Anne naar jou verwees was deze:
    http://etalles.nl/over-de-laatste-hardnekkige-kilos/#comments
    (wel naar je oude site). En zo kwam ik ook op jouw blog, en nu lees ik lekker mee, superleuk!
    Bovendien zijn we bijna even oud wat me op de een of andere manier extra aanspreekt. Zal wel door je 24 before 25 lijstjes komen denk ik.
    Haha, nou, fijne dag!

   • 31 maart 2016 at 4:21 pm

    Vet leuk Els! Alles wat je schrijft 🙂 – dat je bent begonnen met de 30 day shred, dat je hier nu lekker meeleest (jeeej! Vind ik heel leuk!) en dat m’n blog je aanspreekt! Zijn er dingen in dat 24 before 25 lijstje die je toevallig herkenbaar zijn?
    Jij ook nog een fijne dag 🙂 en ik ben uiteindelijk erg benieuwd hoe de 30 day shred je gaat bevallen! Liefs

 • 29 maart 2016 at 7:50 pm

  Ik zou ze graag willen winnen, San!

  Reply
 • 30 maart 2016 at 11:54 am
  Sharona

  Oeh ben benieuwd! Door mijn eetstoornis vind ik moeilijk om “normale” chocolade te eten maar deze vind ik helemaal niet eng!

  Reply
  • 30 maart 2016 at 8:45 pm

   Hoi Sharona! Ah wauw, wat moet het fijn zijn dat je deze chocola dan niet erg vindt om te eten zeg. Dat is echt heel erg fijn! Eet je wel eens Ombar of een andere chocolade die je ook niet moeilijk vindt om te eten?
   Super leuk dat je meedoet! Liefs!

   Reply
 • 30 maart 2016 at 4:19 pm

  Gaaf! Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Vooral omdat het rauw is, ben ik wel benieuwd of het echt heel anders smaakt. Maar ik vind ze altijd een beetje duur om te proberen en dan ben ik bang dat het tegen gaat vallen. Dus ik zou graag kans willen maken op deze repen!

  (Insta: @Sjanieee)

  Reply
  • 30 maart 2016 at 8:46 pm

   Super leuk dat je meedoet! Heb je wel eens eerder rauwe chocolade geproefd, of zou het de eerste keer zijn als je deze zou proeven? Ik moest wel eerst even wennen aan rauwe chocolade, maar inmiddels eet ik het zo veel dat dat niet meer zo is. En ik vind het heerlijk :).
   Liefs!

   Reply
 • 31 maart 2016 at 8:39 am

  Oehhh ahhh chocolaaaa <3 oh ik vind die van ombar ook zo lekker!
  In ieder geval; ik houd van chocolade 😉
  Wat leuk dat je ze mag weggeven!
  Liefs!

  Reply
  • 31 maart 2016 at 4:23 pm

   Yaaaaaay super leuk dat je het kent en die repen ook zo lekker vindt! en sowieso chocola in het algemeen haha, ik snap je helemaal. Liefs!

   Reply
 • 31 maart 2016 at 11:33 am
  Ans Stier

  Lekkerrrrrrrrrrrrrrrr. Dit chocolade merk ken ik niet dus ik wil het graag proeven.

  Reply
 • 31 maart 2016 at 8:58 pm

  Wat een super mooie foto’s heb je gemaakt bij dit artikel! Pfhoe, chocolade is altijd goed. Love it! Ik wil graag mee doen met de winactie, ik KEN deze chocolade namelijk niet. En dat kan natuurlijk niet he, als echte choco-liefhebber. Mijn email is iliveformydreams@live.nl en mijn IG is Sassie__ (staat wel op privé)

  Reply
  • 31 maart 2016 at 10:42 pm

   Hihi nou ik heb ook wel het idee dat er steeds zo veel nieuwe merken chocolade bijkomen! Het valt echt niet bij te houden bijna, haha. Leuk dat je mee doet aan de winactie Saskia! 🙂 en dankje voor je lieve complimentje! Liefs

   Reply
 • 31 maart 2016 at 10:33 pm
  Eline

  Super leuk dat je hier een winactie over houd! Ik had écht nog nooit van Ombar gehoord. Dan wil ik toch wel even een gokje wagen op jouw winactie.
  Je maakt echt leuke blogs en foto’s!
  IG: iam.eline

  Reply
  • 31 maart 2016 at 10:41 pm

   Hey Eline! Wat leuk dat je meedoet aan de winactie! 🙂 en dankjewel voor je lieve complimentje. Liefs!

   Reply
 • […] granaatappel en ik heb na jaren weer eens een Ombarreepje gegeten (en jij kan deze Ombarchocolade winnen!). […]

  Reply
 • 2 april 2016 at 11:27 am

  Oh lekker <3 Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog een Ombar heb gegeten, maar ik vond de verschillende smaakjes altijd wel lekker!

  Reply
  • 2 april 2016 at 6:11 pm

   Hihi ja voor mij was dat hetzelfde! En toen ik ze weer at dacht ik jaaaaaa dit is fijn haha.

   Reply
 • 2 april 2016 at 3:30 pm

  Ik wil ook meedoen! En ik wil mijn Instagram hieronder wel neerzetten maar volgens mij weet je ‘m al 😛

  Reply
 • 2 april 2016 at 5:16 pm

  Jaaa hier wil ik heeel graag aan meedoen! Chocola is altijd welkom! Ik heet djuuuuli op Instagram, maar volgens mij volgen we elkaar al 🙂 Prachtige foto’s heb je weer gemaakt trouwens.

  Reply
 • 4 april 2016 at 10:45 am
  Larissa

  HOLY MOLY,

  Hiervan ga ik uit m’n stekkerdoos.
  Wat een prachtig artikel… de foto’s die je hebt geschoten :O
  WAUWWWW. Ik kan wel zeggen dat ik een echte chocoladeliefhebber ben.
  Alle smaken, vormen… luchtig of juist compact. Mijn favoriet blijft puur. Niet extreem puur, zo rond de 70% – 80% vind ik heerlijk. STRIJDEN VOOR DIT PAKKETJE. YUM. Een merk om niet te laten liggen, Ombar… I like you.

  I never met a chocolate I didn’t like. – Deanna Troi

  Insta: @larissaboef

  Reply
  • 4 april 2016 at 10:37 pm

   Ah Larissa ik vind het zooooo leuk dat je zo enthousiast bent hierover! Fijn dat je meedoet! En bedankt voor je lieve complimentje :). En mooie quote, hihi! Liefs!

   Reply
 • 4 april 2016 at 2:32 pm

  Gaaf! Ik doe ook mee! Ik zit momenteel wel nog in de VS, maar ons papa zal dat wel bewaren moest ik winnen (Ik ben niet zo goed in winnen dus haha!) Ik probeer meer en meer op te letten op wat ik eet, minder dierlijke producten, al ga ik waarschijnlijk nooit 100% vegan worden.

  Liefs, Melissa

  Instagram: @themindofanexchange

  Reply
  • 4 april 2016 at 10:38 pm

   Lieve Melissa wat ontzettend leuk dat je mee doet! Hihi dat zou een leuk cadeautje zijn voor als je thuis komt ;). Liefs!

   Reply
 • […] Hmmmm Ombar & winactie! (gesloten) Ik heb zo iets leuks mogen ontvangen, namelijk een paar heerlijke reepjes chocolade, en vervolgens […]

  Reply
 • […] Hmmmm Ombar & winactie! (gesloten) Ik heb zo iets leuks mogen ontvangen, namelijk een paar heerlijke reepjes chocolade, en vervolgens […]

  Reply

Leave a Reply