15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Lekkerste vegan chocolade #4

10 Comments

Hihi jaaaaaaaaaaaaa ik heb weer heel veel chocolade gegeten de laatste tijd. Eindelijk heb ik vegan witte chocolade gekocht, een super lekkere reep met granaatappel en ik heb na jaren weer eens een Ombarreepje gegeten (en jij kan deze Ombarchocolade winnen!). LEKKER.

Delicata puur met 58% cacao – gewoon een simpele vrij normale pure chocoladereep. Al vind ik ‘m niet zo heel puur en issie ook nog best zoet, maar wel lekker! Ik kocht ‘m want ik had zo’n ontzettende zin in chocola en had deze nog nooit geproefd, en hij is niet al te duur – het is van het huismerk van de AH. Bijvoorbeeld super prima om te gebruiken in gebakjes of au bain-marie te smelten, gewoon omdat je er fruit in wil dippen op de vrijdagavond ofzo. Ik zeg maar wat.

Bonvita Rice Milk White Bar – LEKKER. Ik was zelf altijd gekker op pure chocolade (dus dat komt wel chill uit nu ik vegan eet), maar ik was zoooo benieuwd naar witte veganistische chocolade. Want witte chocola had op z’n tijd ook wel iets. Ook was ik benieuwd naar chocolade op basis van rijstmelk. Lucas eet alleen maar witte chocolade(pasta) dus ik moest deze aan hem laten proeven en ook hij vond ‘m naar witte chocolade smaken! Yay! Dus een mooi plantaardig alternatief 😉 :p . Het is best harde chocolade, best zoet ook en echt wel lekker. En ik merk dat ik er naar blijf verlangen nu die op is… Ik kocht deze reep bij EkoPlaza en is biologisch en ik zal binnenkort wel weer de EkoPlaza binnenstappen voor een reepje denk ik.

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

Chocolat Stella Noir 60% Cacao Dark – Pomegranate – waaaaaaauwie. Die is écht heel erg fijn. Zo lekker! En er zitten dus stukjes in, die smaken naar granaatappel en ik hou daar wel van, stukjes in chocola. Omdat het een niet zo heel groot reepje is maar wel bij de biowinkel gekocht wordt, vind ik het altijd wel wat speciaals hebben, haha. Ik doe er dan erg lang mee en elk hapje is heerlijk. Ik werd in de winkel zo verleid door de mooie verpakking, gosh wat ben ik daar gevoelig voor. Ik kocht ‘m bij EkoPlaza en het is dus een biologisch reepje, met het Fairtrade keurmerk.

Ombar – HEERLIJK! Ik kreeg drie smaken toegestuurd en vooral van de Blueberry + Açai ben ik helemaal weg. Dat eerste hapje was ZO FIJN. Het is zoet en blijft lekker in je mond hangen. Ik denk wel een van mijn lievelingschocolades. Ook had ik de reep Coco Mylk, hmmm. Deze reep is wat zachter en dat past heel goed bij de smaak, kokos. En als laatste de reep met 72% cacao. Weer een hardere reep en de smaak is echt heel goed. Het is pure chocolade en daarom totaal anders dan die twee andere reepjes, maar zo’n volle lekkere smaak! Deze reepjes zijn trouwens allemaal rauw en biologisch! Dus dikke plus vind ik.
Wil je nog wat meer lezen over deze chocola en wil je deze Ombarreepjes winnen? Check dan even de winactie! Tot en met 4 april kun je meedoen.

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

En heb jij nog tips voor chocola? Aaaaaaaltijd welkom ;).

Liefs!

Previous Post
Gewoon wat plaatjes van de afgelopen tijd
Next Post
Analog sunday #9

10 Comments

 • 1 april 2016 at 10:07 pm
  Myrthe

  Hi Sanne!!
  Die met granaatappel ga ik zeker een keer halen 😀
  Als je het nog niet kent of geprobeerd hebt: de chocolade van Seed & Bean is ook echt een aanrader. Alle repen zijn vegan en in heerlijke smaken zoals lavendel (in het begin een beetje gek, maar wel lekker), een witte met citroen&maanzaad, espresso, zeezout, chili&lime, mandarijn&gember, framboos&kokos… Allemaal zoooo lekker!
  x Myrthe

  Reply
  • 1 april 2016 at 10:12 pm

   Hi Myrth! Jeej wat leuk! En nee ik heb die repen van Seed & Bean nog nooit geprobeerd! Wel super benieuwd naar trouwens, de verpakking ziet er altijd zo mooi uit haha en ik wil altijd wel nieuwe chocolade uitproberen . Dus super leuk dat jij ze zo’n aanrader vindt! De smaken klinken in ieder geval echt heeeel fijn.. Haha liefs!

   Reply
 • 2 april 2016 at 3:29 pm

  Grappig dat jij die witte chocolade van Bonvita zo lekker vindt, die vond ik juist helemaal niet naar witte chocolade smaken (en witte chocolade was altijd mijn lievelings, haha). Ik vond die melkvariant van Bonvita dan weer wel heel lekker en naar echte melkchocolade smaken, gek genoeg!

  Reply
  • 2 april 2016 at 5:33 pm

   Haha dat vind ik ook grappig! Ik denk zelfs dat ik die witte zo ga kopen.. wel fijn dat je de melkchocolade lekker vindt! Heb je wel een andere witte chocolade ontdekt die je chill vond of niet?

   Reply
 • 2 april 2016 at 5:12 pm

  Mmmm! Ik heb vorige week vegan chocola gekocht in Palma. Sweet William White Delight heette het. Het kwam zo goed in de buurt van witte chocolade! Meestal vind ik vegan witte chocola toch niet helemaal naar witte chocola smaken. Ik ben dus heeel benieuwd naar deze van Bonvita.

  Reply
  • 2 april 2016 at 6:14 pm

   Leuk Djuli! Wat fijn dat die chocolade zo goed in de buurt kwam :). En waar ligt Palma? Ben je op vakantie :)? Ik vind die van Bonvita echt lekker, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk! Misschien als je echt een hele goeie hebt geproefd vallen de andere chocolades wel tegen..

   Reply
   • 2 april 2016 at 8:24 pm

    Mallorca! Ik was daar vorige week voor een paar dagen 🙂

   • 3 april 2016 at 9:57 am

    Ah leuk! Had je het goed daar?

   • 4 april 2016 at 10:34 am

    Ja, echt heel fijn om even weg te zijn 🙂

 • […] Benieuwd naar de andere berichten over mijn favo vegan chocolade? Check hier #1, #2, #3 en #4. […]

  Reply

Leave a Reply