15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Meer kunst en meer analoogjes & winnaar Ombar winactie!

7 Comments

Het kan je écht niet ontgaan zijn dat ik een nieuwe analoge camera heb gekregen van mijn ouders en dat ik daar SUPER blij mee ben! Het was een echte verrassing en er zat een prachtig bijpassend tasje bij en nog een extra lens in een klein mooi doosje. Echt heeeeeel leuk en ik was zo enthousiast dat ik gelijk foto’s ging maken en binnen drie dagen een rolletje vol had en binnen 5 dagen de ontwikkelde negatieven, dus binnen een week nadat ik deze mooie camera had gekregen wist ik al hoe de foto’s werden. Een deel van die foto’s heb ik trouwens al online gezet, in de analog sunday #9 van afgelopen zondag. Ik heb nog meer analoogjes en die ga ik later nog wel delen, ik denk de volgende analog sunday.

Aan twee puntjes van m’n 24 before 25 project ben ik dus wat meer aan het werk:

7. Analoge fotografieprojectjes doen / meer durven en uitproberen wat betreft analoge fotografie.
8. Toffe culturele dingen doen, als musea bezoeken, naar een artfilm en chillen op festivals.

Zo heb ik voor het eerste punt bijvoorbeeld echt bijna lukraak foto’s gemaakt, dubbel belicht en zelfs voor het eerst driedubbel belicht. Het resultaat was toch wel dat er weinig scherpe foto’s tussen zaten haha. De twee foto’s hieronder zijn drie dubbel belicht. Bij de tweede foto heb ik de camera op dezelfde plek gehouden, maar steeds iets anders scherpgesteld – eerst de onderste bladeren van de tak, toen de bovenste bladeren van de tak en als derde belichting de achtergrond. Niet te zien, hè? Haha.

PICT0207 (Custom)

PICT0224 (Custom)

Ik ben ook nog steeds bezig met een fotografieproject en ik heb al gemerkt dat dit digitaal beter uitpakt dan analoog. Als er wat meer planten en bloemen te vinden zijn in het bos zal ik verder gaan met dit project, al wil ik van elk seizoen wel iets fotograferen.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Dan heb ik vorige week donderdag een Rotterdampas aangeschaft! Twee jaar terug had ik er ook één en samen met Laura hebben wij toen zo veel van Rotterdam gezien voor zo weinig geld, haha. Super fijn. Als student kost deze kaart je maar €12,50 ipv zo’n 60 euro, en dan krijg je dus korting op bijvoorbeeld sporten, musea, ijsjes en allerlei leuks dat je kan doen in de stad, maar ook in Delft, Den Haag en Schiedam kun je dingen doen. Alle musea kan ik nu gratis bezoeken en dat vind ik echt geweldig. Ja dit is even dikke vette reclame (en niet gesponsord :p) want de Rotterdampas is echt geweldig als je een student bent.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Afgelopen vrijdagmiddag besloot ik na schooltijd niet te gaan werken, omdat ik écht een vrije middag nodig had. Die dag gebeurden er een aantal fijne dingen, namelijk wat goed nieuws van m’n ouders uit en veel zonlicht. Ik nam plaats bij de Kunsthal, bestelde een espresso, at Popchips en bekeek de negatieven van mijn nieuwe camera voor het eerst. Hoe ontzettend fijn was dat. De fototentoonstelling van Philippe Halsman was heel tof, met veel foto’s van Dali en Marilyn Monroe. Daarna ben ik naar het Natuurhistorisch museum geweest, geweldig. Ik denk wel een van mijn favoriete musea, al was dit pas de tweede keer dat ik er was. Maar ik hou van dieren, en op de een of andere manier vind ik opgezette dieren of dieren op sterk water ook erg tof. Verder heb ik afgelopen maandag de tentoonstelling Verticale Steden in de hoofdbieb van Rotterdam bekeken met m’n vader – we houden allebei van architectuur en ik vind het zo tof hoeveel m’n vader ervan weet en het is gewoon echt leuk om daar met papa over te praten! Wat er te zien was zijn verschillende gebieden in de wereld en hun hoogbouw, allemaal gebouwen nagemaakt op een schaal van 1:1000. Heel tof. Daarna gingen we nog even naar Bagels & Beans om verder bij te kletsen en binnenkort willen we het Huis Sonneveld bezoeken. En ik ben natuurlijk onlangs ook nog naar de Van Nellefabriek geweest, dat blijft een intrigerend gebouw.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

Processed with VSCOcam with lv01 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with m5 preset

Ik ga echt vaker die Rotterdampas gebruiken en ik ben bezig Lucas over te halen er ook een te kopen (voor hem wordt het zo’n dure pas, maar het is al helemaal leuk om dingen samen te doen natuurlijk!). En ik ben wat vaker buiten te vinden nu het weer mooier weer is en dan zie ik ook weer prachtige gebouwen in de stad, het is wel echt tof dat Rotterdam zo veel nieuwbouw heeft omdat ik veel gebouwen zo prachtig vind. Fijn! Zondag zag ik Lucas weer (hij was een weekje weg geweest) en daar is het pizzafotootje van en de foto van het station. Fijne stad, lief vriendje. Dat was een heerlijke dag. En dan die maandag erna met papa en die vrijdag ervoor naar musea, leuk!

Winnaar Ombarwinactie!
Ik vind het zo super tof hoeveel mensen er hebben gereageerd op de winactie van die heerlijke Ombarreepjes, iedereen bedankt daarvoor! Lieve Door, jij hebt gewonnen! Zou je mij een e-mail willen versturen met je gegevens zodat de reepjes naar je opgestuurd kunnen worden? Ik hoop dat je er ontzettend van kan gaan genieten!

Fijne woensdag, liefs!

Previous Post
Analog sunday #9
Next Post
Waarom wil ik altijd van alles tegelijkertijd doen?

7 Comments

 • 6 april 2016 at 8:54 am

  Oooh ik ben echt gek op Popchips! Ik dacht dat je die hier helemaal nergens kon kopen, wel dus! Op naar de Kunsthal! 😉

  Reply
  • 6 april 2016 at 9:52 am

   Hihi jaaaa! Ik koop ze altijd bij Marqt Charelle! Helaas kon ik de grote zakken niet meer vinden bij twee filialen :'( alleen nog die kleine zakjes dus.. Ik zal nog wel eens gaan informeren!

   Reply
   • 6 april 2016 at 9:54 pm

    Oooh dan stap ik daar binnenkort weer eens even binnen! ^^ Wat een goede tips toch allemaal van jou, haha!

   • 6 april 2016 at 9:55 pm

    Haha jeej ik ben blij dat je er zo blij mee bent!

 • 6 april 2016 at 3:29 pm

  Wat heb je veel leuks gedaan! En ik ben zooo jaloers op jouw prachtige analoge foto’s, haha!! Ik maak zo heel af en toe foto’s met mijn analoge camera maar ik doe dan zomaar wat, en de resultaten zijn nooit echt dat ik denk “hee wat mooi!”. Maargoed, daar gaat het dan ook misschien helemaal niet om. Het doen is gewoon leuk! En zo’n Rotterdampas is echt chill joh, maar dat kan zeker alleen maar als je in Rotterdam woont..?

  Reply
 • 6 april 2016 at 8:15 pm

  Wat een prachtige foto’s weer! Ik mis Rotterdam wel een klein beetje

  Reply
 • 7 april 2016 at 4:03 pm
  Door

  Oooh, die eerste foto’s hebben echt een heel mooi duister sfeertje. Supertof. 🙂
  En ik ben heeeel blij dat ik de winactie gewonnen heb, nogmaals heel erg bedankt! ^^

  Reply

Leave a Reply