15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Waarom wil ik altijd van alles tegelijkertijd doen?

17 Comments

Echt irritant – ik wil altijd van alles tegelijkertijd doen. Bijna nooit ben ik bezig met één ding. Nu ook niet; ik schrijf dit berichtje, ondertussen staat de tv aan voor een film en m’n mobiel ligt naast me omdat ik af en toe Instagram check omdat ik net een paar foto’s heb geplaatst en ik voer een gesprek met een vriendinnetje op Whatsapp.

Maar ook als ik aan het koken ben, doe ik het liefst ook al de afwas.

En als ik mijn tanden poets, gebruik ik het liefst m’n andere hand om m’n make up eraf te halen. En liever nog zou ik tegelijkertijd plassen, maar dat is niet echt mogelijk. Of ik doe squats terwijl ik m’n tanden poets, maar ook dat is niet ideaal want dan moet ik tussendoor naar de badkamer om m’n tandpasta uit te spugen. Of ik poets mijn tanden en ga dan naar de keuken om de bak te verschonen en blauwe bessen uit de vriezer te halen voor m’n ontbijt.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Soms wil ik allemaal fijne dingen met elkaar combineren en er een mega mega mega fijne combinatie van maken zoals Harry Potter lezen, havermout eten en koffie drinken. En soms wil ik allemaal stomme dingen combineren zoals tandenpoetsen en makeup afhalen en kattenbak verschonen en blauwe bessen uit de vriezer halen.

Maar eigenlijk moet ik gewoon eens een keer CHILLEN en gewoon een tijdschrift lezen in bed zonder dat m’n telefoon me steeds stoort. Of gewoon een film lezen zonder te laptoppen. Of laptoppen zonder de tv aan te hebben. Gewoon, één ding tegelijkertijd.

Ik denk dat ik gewoon wat relaxter moet zijn, minder stress moet hebben en minder te doen moet hebben. Misschien komt dat veel tegelijkertijd willen doen wel door het gevoel te hebben een gebrek aan tijd voor leuke dingen te hebben. Hopelijk kan ik in de zomervakantie, als ik klaar ben met stage en maximaal 4 dagen in de week ga werken, wel écht chillen. Écht lang uitslapen en écht de hele dag helemaal niks doen. NIKS. En me daar vervolgens ook niet schuldig over voelen. Gewoon super lang uitslapen, lezen op m’n zonovergoten balkon, en alles op m’n dooie gemak.

Ik kijk er nu al naar uit. Nu nog een paar maanden van alles tegelijkertijd doen, maar misschien ook proberen die momenten te pakken en één ding tegelijkertijd doen. Proberen.

Processed with VSCOcam with f2 preset

En ja foto’s van Guusje want Guusje is het toonbeeld van mega hard relaxen en ontspannen. Most days I wish I was a cat :).

Liefs!

Previous Post
Meer kunst en meer analoogjes & winnaar Ombar winactie!
Next Post
Analog sunday #10

17 Comments

 • 8 april 2016 at 9:08 am

  Haha, herkenbaar, maar aardig afgeleerd ondertussen. Maar jij combineert inderdaad wel heel rare dingen… tandenpoetsen en bak verschonen…? Fijne dag nog, met hopelijk een beetje relaxen tussendoor = niks doen 😉

  Reply
  • 10 april 2016 at 7:56 pm

   Fijn dat je het een beetje afgeleerd hebt! Lijkt me een stuk rustiger.. Hahaha, ja ik combineer vooral dan dingen die ik stom vind… zoals tandenpoetsen en de bak verschonen. Maar het lukt totaal niet haha :).

   Reply
 • 8 april 2016 at 9:10 am

  Haha lezen, eten én koffie drinken tegelijk, daar doe ik ook vaak een poging toe maar dat is eigenlijk helemaal niet comfortabel. Maar het lijkt gewoon zo fijn! :’D

  Reply
  • 10 april 2016 at 7:57 pm

   Haha :)! Ik vind het ook zo fijn maar soms lukt het ook niet. Want dan focus ik me teveel op het eten en dan lees ik geen letter…. of kom ik niet echt in het verhaal. Maar soms kan ik wel echt de rust vinden en dan is het erg relaxt! Maar gewoon alleen focussen op een boek is wel het handigst haha.

   Reply
 • 8 april 2016 at 12:06 pm

  Ai, dit is wel een beetje herkenbaar. Vooral met koken doe ik echt 10 dingen tegelijk, met als resultaat dat ik vaak het eten op het fornuis uit het oog verlies en laat aanbranden 😛

  Reply
  • 8 april 2016 at 12:40 pm

   Hahaha Karlijn dat laten aanbranden is voor mij ook zo herkenbaar! Haha oooo ik vind dat zo erg als het gebeurt want meestal is het echt niet nodig haha, maar dat komt gewoon omdat ik dan te ongeduldig wordt en nog even het vuur wat hoger zet en dan weer iets anders doe en dan brandt het aan… Logisch haha

   Reply
 • 8 april 2016 at 12:08 pm

  Heel erg herkenbaar, ik doe ook altijd veels te veel tegelijk, maar ik merk dat ik dingen wel veel geconcentreerder doe wanneer ik er de tijd voor neem. Ik wil me dus echt gaan richten op de tijd nemen om dingen te gaan doen. Wellicht past dit ook wel bij de mindfulle focus die ik de laatste maanden begin te ontwikkelen 🙂

  Reply
  • 10 april 2016 at 7:58 pm

   Ja precies Veerle! Ik denk ook dat het geconcentreerder werkt als je één ding tegelijkertijd doet! Want ik denk wel alles tegelijkertijd te kunnen maar de focus is dan een beetje weg.. Goed van je dat je dat wil gaan doen! Hopelijk levert het wat op!

   Reply
 • 9 april 2016 at 6:06 pm

  Ik heb dat ook heel erg (vooral tijdens het tandenpoetsen, ik vind het HEEL ERG MOEILIJK om gewoon twee minuten mijn tanden te poetsen en verder niets te doen, waardoor ik altijd vijf minuten mijn tanden poets omdat ik het heel ineffectief doe). Leuke blog (en goeie foto’s!). Ik ga het ook proberen, meer relaxen. Maar het wordt moeilijk, want ik doe het zo automatisch! Ik ga beginnen bij het tandenpoetsen.

  Reply
  • 10 april 2016 at 8:00 pm

   Hahaha jaaaa Lisa inderdaad, helemaal wat je zegt! Ik kan me ook niet gewoon 2 minuten concentreren op tandenpoetsen! Het is gewoon te saai ofzo. Dankjewel! En leuk dat je het ook gaat proberen, meer relaxen! Ik denk ook dat ik het lastig ga vinden, maar het is wel goed denk ik om er een beetje bij stil te staan soms. Succes 😀

   Reply
   • 11 april 2016 at 7:58 pm

    Thanks! Lukt het een beetje? Ik vind tandenpoetsen zonder verder iets te doen echt extreem moeilijk… :’)

   • 11 april 2016 at 8:25 pm

    Nee het lukt nog niet! Momenteel eet ik, wil ik een blogbericht schrijven, zit ik op m’n telefoon te reageren op jou en staat 24 kitchen aan op de achtergrond. En ik heb niet eens zin om er iets aan te veranderen . Maar daarstraks heb ik wel goed gewerkt aan een verslag! Deed soms nog wat tegelijk haha maar concentratie was er ook . Hahaha jaaaa ik merkte gisteren ook dat ik ook nog graag tandenpoetsen combineer met douchen

 • 9 april 2016 at 10:40 pm

  Herkenbaar, maar ik heb het kunnen afleren, dus jij zeker ook! 🙂 Ik kon dat vroeger ook niet: slechts met één iets bezig zijn. Toen ik ineens besefte hoeveel energie dat eigenlijk vraagt en hoe opgejaagd ik mij altijd voelde, heb ik beslist dat dat eigenlijk nergens voor nodig was. Het lukt me steeds vaker om mijn gsm een hele avond niet aan te raken als ik gezellig een film bekijk. Vroeger sloeg mijn hart een tel over als ik zag dat ik een ondertussen een sms of whatsapp had gekregen, nu denk ik gewoon dat dat best een paar uurtjes kon wachten 🙂

  Reply
  • 10 april 2016 at 8:01 pm

   Wat knap van je Lotte, dat je het af hebt kunnen leren! Soms vind ik het heel leuk om meerdere dingen tegelijkertijd te doen, maar soms geeft het zo veel onrust.. Ik snap die opgejaagdheid die je zegt inderdaad, constant bezig zijn en ook nog eens met meerdere dingen tegelijkertijd. Wat heerlijk en wat goed dat je nu zonder schuldgevoel gewoon je telefoon opzij kan laten liggen 🙂 fijn!

   Reply
 • […] Waarom wil ik altijd van alles tegelijkertijd doen? De titel zegt het al – ik kan vrijwel nooit niet multitasken. En eerlijk gezegd vind ik het […]

  Reply
 • 16 april 2016 at 4:10 pm

  Heel herkenbaar! 🙂 Mooi verwoord.

  Reply

Leave a Reply