15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Een klein beetje minimalistische foto’s

33 Comments

Ik vind dit zo erg – ondanks dat dit schooljaar killing is qua hoeveel ik te doen heb, ik heb, sinds ik een .nl heb genomen in januari, altijd de tijd gemaakt/gevonden om te bloggen, omdat ik dat gewoon echt heel erg leuk vind. Maar de afgelopen twee weken schoot het erbij in. Soms sloeg ik een dag over en vond ik later wat tijd om een klein berichtje te typen, maar deze afgelopen week was dinsdag het laatste berichtje. En dat terwijl ik om de dag een berichtje online wil gooien. Niet leuk dit :'(.

Foto’s maken doe ik wel elke dag, en plaatsen op Instagram ook heel veel.
Ik merk trouwens dat ik steeds vaker iets meer minimaal fotografeer. Minder drukte en meer leegte. Echt minimalistisch zullen mijn foto’s nooit worden, maar er is wel meer van te zien vind ik zelf. Al niet echt bij alle foto’s natuurlijk. Bij sommige. Bij deze. Leuk vind ik die ontwikkeling 8-D.

Ik was al helemaal een soort filosofie achter die neiging naar meer minimalisme aan het bedenken – ‘een tegenstelling van het leven op dit moment, het geeft rust, blablabla’ maar voorlopig kan ik nog gewoon zeggen dat ik het gewoon leuk vind. En mooi. Toen ik van de academie af kwam vond ik alles weer leuk (op de academie is het woord ‘leuk’ verboden) en over een tijdje mag ik weer dingen niet meer ‘leuk’ vinden want ik ga een minor volgen op de kunstacademie YAAAAY! Maar daarover later meer uiteraard. En ik vind het trouwens helemaal niet erg om het woord ‘leuk’ niet te mogen gebruiken hoor, ik vind het juist fijn om te beargumenteren waarom ik bepaalde keuzes maak of dingen op een bepaalde manier zie. Heb ik daar ook wel geleerd, beargumenteren, op de academie :). Op mijn huidige opleiding zijn m’n verslagen standaard te lang omdat ik alles graag uitleg en toelicht, haha. Hier op mijn blog ook trouwens.
Maar jij komt voor foto’s.

IMG_7219 (Custom)

IMG_7120 (Custom)

IMG_7107 (Custom)

IMG_7081 (Custom)

IMG_7078_recht (Custom)

Fijne dag, fijn weekend, liefs!

Previous Post
Bosvruchten chiajam
Next Post
24 before 25 #6

33 Comments

 • 23 april 2016 at 8:12 am

  Wat zijn je foto’s mooi <3

  Reply
 • 23 april 2016 at 9:15 am

  Wauw deze foto’s zijn echt allemaal zo mooi. Vooral die skyline!

  Reply
 • 23 april 2016 at 10:02 am

  Oh tof dat je een minor gaat volgen op de kunstacademie, ben benieuwd hoe of wat! En ik houd ook wel van die minimalistische foto’s. Niet altijd, maar ligt er een beetje aan, er moet wel wΓ‘t te zien zijn maar dat is bij jou zeker zo! Vind vooral die eerste mooi met die schaduw. (:

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:54 am

   Ja precies, bij mij ligt het er ook een beetje aan! Vaak zijn m’n foto’s juist overvol haha, dus af en toe wat minder is wel eens fijn. Legt de focus mooi op één ding. Het heeft allebei wel wat. Ik ben ook super benieuwd naar de minor, heb er in ieder geval veel zin in! Liefs

   Reply
 • 23 april 2016 at 10:51 am

  Die met het thee / koffie kopje vind ik echt ultiem minimalistisch, haha. Heel mooi!

  Reply
 • 23 april 2016 at 1:44 pm

  Echt heel mooi!

  Reply
 • 23 april 2016 at 3:37 pm

  Wauwwww!! En heb je kunstacademie gedaan? Wat mega gaaf, wat dan precies? En dat verklaart wel dat je zulke geweldig mooie foto’s kan maken joh, ik was al helemaal jaloers maar nu snap ik het helemaal, haha;) En heel erg leuk dat je er weer een minor gaat doen, daar ben ik ook wel benieuwd naar πŸ™‚ Liefs! PS. Oja, je niet te schuldig voelen als je eventjes wat minder blogt, hoor. Ik heb zelf nu ook zo’n fase en ik denk dat dat soms gewoon nodig is om daarna met extra veel zin en inspiratie weer terug te komen!

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:53 am

   Ahhhh dankjewel! Super lief! Ik heb het helaas niet afgemaakt πŸ™ in het tweede jaar ben ik van de academie af gegaan omdat ik m’n propedeuse niet had behaald. Ik deed de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie πŸ™‚ het was heel leuk maar uiteindelijk weet ik toch niet of het wel bij me had gepast helemaal! Helaas deed ik daar ook weinig met fotografie, al was het werk dat ik wel met fotografie had gedaan een van m’n beste werken haha.
   Dankje πŸ™‚ fijn dat je dat zegt! Ik voel me wel een beetje schuldig ja over het niet zo veel bloggen, maar misschien is het inderdaad nodig! Liefs

   Reply
 • 23 april 2016 at 4:35 pm

  Wat een heerlijke foto’s en ik herken je struggle met het bloggen, soms ben je gewoon druk, dan is het even wat minder. Maar dat moet ook kunnen πŸ™‚

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:50 am

   Precies :). Dat is ook zo! Nu heb ik het ook zo druk dat ik geen tijd heb om te bloggen, maar gelukkig nu een paar daagjes vrij.. ik mis het bloggen!

   Reply
 • 23 april 2016 at 5:56 pm

  Prachtige foto’s!!

  Reply
 • 23 april 2016 at 6:57 pm

  Ooh, mooie foto’s! En wat leuk dat je een minor gaat doen bij de kunstacademie πŸ™‚

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:50 am

   Dankje Karlijn! Hihi ik heb ook echt mega veel zin in die minor πŸ™‚ ben zo benieuwd!

   Reply
 • 24 april 2016 at 9:47 am

  Geweldige foto’s! succes met je minor πŸ™‚

  Reply
 • 24 april 2016 at 10:06 am

  Jaaa toch die kunstacademie minor!! Wat leeeuk!!
  En mooi weer <3

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:49 am

   Hihi jaaaa en dat komt super erg door dat ik er met jou over had gepraat hΓ¨! Omdat jij zei dat dit ongeveer de laatste kans is om zoiets te doen, gratis, vond ik ook wel dat ik het moest doen. Dus dankje Fleur πŸ™‚

   Reply
 • 24 april 2016 at 5:53 pm
  Door

  Wat leuk van die minor, veel plezier! πŸ™‚ En ik vind je foto’s heel mooi en sfeervol.

  Reply
 • 25 april 2016 at 12:06 pm

  Prachtige foto’s weer!

  Reply
 • 28 april 2016 at 1:42 pm

  Wow, mooie foto’s!! Ik hou daar wel van. Spannend, kunstacademie, ben benieuwd! Iets met fotografie?? Vast!

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:43 am

   Wat een compliment! Er is inderdaad een deel media en beeld, waar geloof ik fotografie bij zit! Maar ook weet ik nu al dat ik voor het keuzevak creΓ«rend schrijven wil kiezen, hihi. Liefs

   Reply
 • 14 mei 2016 at 9:42 am

  Mooie foto’s! En wat tof dat je een minor gaat doen op de kunstacademie! Willem de Kooning toevallig? Daar heb ik ook een halfjaar fotografie gestudeerd haha

  Reply
  • 14 mei 2016 at 9:45 am

   Dankje, wat lief! Ja heb echt zin in die minor πŸ™‚ en wat leuk dat je een halfjaar in Rotterdam op de academie hebt gezeten! Wat heb je toen gedaan? Ik ga naar Tilburg :). Ik hebt trouwens wel twee jaartjes op de Willem de Kooning gestudeerd

   Reply
 • 14 mei 2016 at 9:48 am

  Oh leuk! Wat heb je daar gestudeerd? Ik kwam er na een half jaar achter dat fotografie toch meer een hobby was. Daarna heb ik toerisme gestudeerd in Breda.

  Reply
  • 14 mei 2016 at 9:50 am

   Wel tof hoor dat je aan fotografie begonnen bent, ik heb er ook nog toelating voor gedaan, maar niet aangenomen πŸ™ ik was echt heartbroken haha. Daarvoor had ik Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gedaan :). En inmiddels ben je klaar met toerisme?

   Reply
   • 15 mei 2016 at 3:20 pm

    Aw.. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving lijkt me ook leuk. Ja ik heb in november m’n Associate Degree gehaald πŸ™‚

Leave a Reply