15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

24 before 25 #6

7 Comments

Ik zal het maar gelijk zeggen, ik ben niet bewust bezig geweest met dit lijstje. Maar misschien wel onbewust, dat ergens diep in mijn hersenen het lijstje aanwezig is en ik ineens in een opwelling toch iets heb gedaan.

Jahoor, ik zie toch wel wat puntjes! Hoera, is dit blogbericht toch niet voor niks & alleen maar om mezelf eraan te herinneren dat ik toch echt een stuk serieuzer aan de slag moet met dit lijstje.

7. Analoge fotografieprojectjes doen / meer durven en uitproberen wat betreft analoge fotografie.
13. Onze kamers netjes houden en vaker schoonmaken.
14. Mijn haar goed verzorgen en het bijhouden met kleuren.
21. Bijlopen met stageopdrachten.
1. Onze kamers meer versieren met mooie planten en deze ook daadwerkelijk onderhouden en in leven houden.

Deze dingetjes heb ik dus daadwerkelijk aan gewerkt. Hoe fijn!
En in dit lijstje kom ik dan ook weer langs dingen waar ik écht wat mee moet gaan doen en dan ook wel weer aan herinnerd wordt, wat wel fijn is.

7. Analoge fotografieprojectjes doen / meer durven en uitproberen wat betreft analoge fotografie.
Ik ben meer aan het dubbel belichten en ben wat aan het spelen met light leaks. En voor als het echt lekker weer wordt heb ik ook een ideetje met dubbel belichten!

vsco-photo-4 (Custom)

Processed with VSCOcam with f2 preset

13. Onze kamers netjes houden en vaker schoonmaken.
Op zich niet per se dat, meestal zijn de opruimsessies een soort van gedwongen omdat we dan bezoek krijgen en ik dan wel echt een beetje een nette kamer wil, en daarna blijft het wel even netjes maar niet voor lang. Maar ik heb eergisteren wel ineens een ingeving gehad om m’n kledingkast en kledingrek op de ruimen en dat was echt super lekker om te doen. Ik heb m’n warme kleding van het rek afgehaald en het ingeruild voor zomerkleding, en ik heb al m’n kleding uit m’n kast gehaald. Wat kapot is, wat ik niet meer draag, wat te groot is of niet meer lekker zit heb ik allemaal apart gehouden en in een zak gedaan en nu heb ik al een vuilniszak vol. Dit ga ik nog uitzoeken, sommige dingen wil ik verkopen, sommigen in zo’n speciale kledingweggeefbak doen en sommige dingen moeten weg, maar dat kan ik gewoon nog niet aan nu (haha). Ik heb wel ook al wat dingen weggemieterd, super chill. En toen maakte ik weer nette stapeltjes van m’n kleding. Wat daar zo chill aan is, is dat ik gelijk weer wat meer shirtjes heb voor stage en me nu al kan verheugen op de zomer door wat fijne zomerkleding.

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

14. Mijn haar goed verzorgen en het bijhouden met kleuren.
Het blijft een probleem. Hoe was ik nou m’n haar goed? Zodat het niet gelijk super dun en futloos is, maar zodat het ook niet vies lijkt.
Ik ben gestopt met no poo want ik werd er echt heel chagrijnig van. Ik ben te lui om te scritchen en preenen en nee, soms voelde ik me echt een vodje op stage. Was ik waarschijnlijk niet, maar jij kent vast ook het gevoel dat je haar SUPER vet is en dat een ander denkt ‘o voor mij zit je haar prima hoor’. Ik hoop dat dat nu ook het geval was. Ik voelde me gewoon niet meer prettig bij m’n haar zo, al leek het wel dikker. Dat was fijn. Maar die kruin op m’n hoofd joh, dat ding werd hoger en hoger.
Nu was ik vooral eigenlijk die kruin, omdat dat gewoon snel vettig lijkt. En ik heb vegan crèmespoeling gekocht bij De Tuinen, van Dr. Organic (met olijfolie geloof ik). Ik kom namelijk gewoon eeeeecht niet door m’n haar heen als ik die stomme shampoo erdoorheen had gedaan, en als ik dan crèmespoeling gebruik is het kammen no problemo. En ik las ergens dat iemand was overgestapt op co-only (conditioner only). Ik probeer het nog uit wat het voor me doet. In ieder geval werkt het tot nu toe als ik dan die kruin was met shampoo, en de rest van m’n haar met crèmespoeling. Ik vind alleen dat ik het weer zo snel (na een paar dagen) moet wassen, en daar is die crèmespoeling echt te duur voor :’).
Ohja. Mama knipte mijn haar laatst, de puntjes eraf. Hoort hier ook bij, aangezien ik het anderhalf jaar niet geknipt had. Dankje lieve mam.
Je ziet, ik geef niet zo bar veel om m’n haar.. Als het maar niet klit, grrrrrr (mama zei ook nog ‘jouw haar klit altijd zo snel!’, en ik was eigenlijk wel blij met die bevestiging want ik dacht dat ik iets verkeerd deed, maar nee, het is gewoon m’n haar).

IMG_7219 (Custom)

21. Bijlopen met stageopdrachten.
Jazeker. Schouderklopje Sanne! Blok 2 was een ramp wat betreft stageopdrachten en ik heb nu keeeiiihard gewerkt aan een schoolopdracht en super m’n best gedaan en m’n praktijkbegeleider was tevreden en ik was zo happy! Het was ook ruim op tijd af, dus no stress. En m’n volgende opdracht heb ik ook al bijna af, yaaaay. Volgend blok wordt wel echt ook pittig geloof ik ook met stageopdrachten en schoolopdrachten (waarom ook nog schoolopdrachten als stage al m’n tijd opslokt?! Snap jij dat?), maar het einde is in zicht…

1. Onze kamers meer versieren met mooie planten en deze ook daadwerkelijk onderhouden en in leven houden.
Oh en ik heb weer meer plantjes in huis! Mama kwam met super fijne hyacinten 🙂 ze ruiken heerlijk! Daar word ik zo blij van, zo’n bloemengeur in huis. Ook kocht ik laatst een super leuk sprieterig plantje voor een vriendinnetje maar hij was te groot dus moest ik ‘m zelf houden (WAT ERG). Lucas had laatst ook bloemetjes gekocht, zo lieeeeef en gezellig vind ik dat. En mama zorgde er laatst voor dat m’n monstera weer blij en niet zo slap werd, ik moest ‘m namelijk gewoon veel meer water geven (bij slappe bladeren dacht ik aan een teveel aan water, mijn vingers zijn duidelijk niet groen) en nu gaat het weer top met die mooie plant!
En ik ben natuurlijk flink aan het moestuinieren. Er groeit van alles en het groeit rap – ik had zaadjes gekregen voor gele haricot verts en die dingen schieten uit de grond. Ook groeit er rucola, radijs, tijm, courgette.. ik moet natuurlijk nog maar zien hoe alles gaat worden en of dat gaat lukken op mijn balkonnetje. Ohja en ik probeer avocadoplanten te laten groeien uit een pit maar echt al een maand ofzo en er komt nog niks uit. Maar ik ga stug door.

SONY DSC

Ja en ik weet het, de foto’s zijn echt super random. En oud. Sorry.
Behalve die van Guusje bij die twee planten, die is van eergisteren, maar die hele compositie is gefaked want die planten staan daar normaal niet. Toch is het lief.
🙂

Liefs!

Previous Post
Een klein beetje minimalistische foto’s
Next Post
if you leave

7 Comments

 • 26 april 2016 at 11:02 am

  Oh shoot, ik denk eigenlijk ook altijd dat planten teveel water krijgen met slappe bladeren (misschien komt dat ook omdat ik graag planten veel water geef – meer dan ze nodig hebben).
  En een avocadoplant laten groeien is volgens mij ontzettend lastig – je moet er heel geduldig voor zijn en geluk hebben. Ik wil het ook wel een keer gaan proberen, maar ik ben er waarschijnlijk te ongeduldig voor 😛

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:47 am

   Hahaha ik snap dat zo goed, ik vind het ook heerlijk om m’n planten water te geven :p. Maar fijn dat je er wat aan had aan die slappe bladerentip van m’n moeder, haha. Mijn plant blijft nu echt goed omhoog staan doordat ‘ie dus meer water heeft, yay! Ik ben inmiddels gestopt met die avocadoplant :p ik hoorde gisteren van iemand dat alleen een pit van een biologische avocado goed werkt! Dus dat ga ik maar proberen 🙂 op zich heb ik het geduld er wel voor, maar het water moet elke dag verschoond worden en dat doe ik dus eeeecht niet haha. Liefs

   Reply
 • 26 april 2016 at 11:02 am

  Dan zijn jij en ik totaal verschillend op het vlak van haarverzorging, haha. Mijn haar is net wel heel belangrijk voor mij en gelukkig is het ook echt ongelofelijk makkelijk te verzorgen. Ik heb bleek haar van nature waardoor het niet gekleurd hoeft te worden om toch een opvallend kleur te hebben en het is zo krullerig (maar niet té) waardoor ik het enkel hoef te kammen en aan de lucht kan laten drogen om goed in model te vallen 🙂

  Reply
  • 4 mei 2016 at 11:45 am

   Hihi, leuk om te lezen Lotte! En wat fijn ook dat het zo makkelijk te verzorgen is 🙂 hoe was jij je haar? Ik vind mijn haar al snel prima zitten haha, dus veel verzorgen doe ik het ook niet. Ook alleen kammen en laten drogen, dus dat is wel fijn!

   Reply
 • 8 mei 2016 at 11:11 am

  Zo herkenbaar wat je allemaal over je haar schrijft!! Ik heb echt geluk dat ik nu kort haar hebt, met m’n lange haar was no poo ook niet echt een succes >.< en dat scritchen en preenen is echt teeeering veel werk ook met lang haar ja, my gaddddd.
  Maar toen ik me, in die tijd, me er nog zo in verdiepte kwam ik ook eens iets tegen dat je eerst cremespoeling doet, alleen je puntjes, en dan shampoo (alleen boven) dat werkt misschien ook wel?
  En klitten, aaaa zo kut! Mijn lange haar zat ook aaaaaaaaaltijd in de knoop. Echt, wat een drama.
  (hihi misschien moet je gewoon weer kort gaan! oplossing voor alles!;-p)

  Reply
  • 8 mei 2016 at 11:14 am

   Hahaha m’n haar weer kort knippen klinkt wel even als de beste oplossing hier. Dat ik steeds weer klitten kreeg en dat zo zat was was ook vaak een reden om er weer een stuk vanaf te knippen . Ik ga dat proberen wat je zegt! Alleen als ik alleen shampoo gebruik en er daarna niet met cremespoeling overheen ga is het huilie huilie want zo veel klitten dan! But I will try, dankje! En ik ben blij dat je het zo goed snapt haha en dat ik niet de enige ben die het zo verschrikkelijk vindt op die manier . Liefs

   Reply
  • 8 mei 2016 at 11:14 am

   Trouwens echt mega chill dat het do goed werkt nu met kort haar! Yay

   Reply

Leave a Reply