15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Lekkerste vegan chocolade #5

25 Comments

Even geleden liep ik de EkoPlaza binnen (omdat ik dat gewoon altijd erg fijn vind) en natuuuuurlijk keek ik even bij de repen chocola. En tot mijn ontzettend grote blije vreugde zag ik drie repen die nieuw in het assortiment waren & ze waren alle drie vegan! En toen lieve kinders zag ik de smaken van de repen. En ik geloofde mijn ogen niet WANT hoewel veganistische chocoladerepen ontzettend lekker zijn, mis ik gekke smaken als koekjessmaak of iets. Snap je?

Nou.

Ik vond dus een vegan chocoladereep met de smaak choco cookie.
En een reep met de smaak white nougat crisp.
En ook nog een milkless. En daaronder staat dan – vegan – geschreven. Hoe fijn?!

SONY DSC Processed with VSCOcam with m5 preset

Omdat ik een beetje een leipo ben wat betreft super lekker eten, trok ik niet gelijk die repen chocolade open zodra ik buiten de winkel stond, maar ging ik ze pas ’s avonds proeven. Terwijl ik verder las in HP & the prisonor of Azkaban, de muziek van deze film aanstond en ik een kop koffie had met opgeschuimde rijstmelk. Ik had super nerdie een reepje per reep op de reep gelegd en proefde blokje per blokje en ik werd BLIJ. Was ik al. Maar de repen waren dus echt super lekker! ZO FIJN.

SONY DSC Processed with VSCOcam with m5 preset

iChoc Choco Cookie. Biologische rijstmelk couverture chocolade met cacao koekjes. Echt heerlijk. Een klein beetje hazelnootachtig, met inderdaad stukjes chocoladekoekje erin. Cannot. Stop. Eating. Het is op basis van rijstmelk. Lekker zoet en romig en gewoon echt super lekker, haha. En ook een goeie chocoladesmaak vind ik.
iChoc Milkless. Bioloische rijstmelk couverture chocolade 37%. Ook een beetje hazelnootachtig, net zoals bij de choco cookie reep zit er hazelnootpasta in. Ook zit er gemalen chufa in, waar ik bij Cilla laatst over las. Leuk! Heerlijk reepje, lekker romig en zoet en ook op basis van rijstmelk.
iChock Nougat Crisp. Biologische roomwitte nougat rijstdrink tablet met krokante hazelnoten. Die naam alleen al! Omnomnom. Een super fijn reepje met stukjes gesuikerde hazelnoot erin en een sterke aanwezige hazelnootsmaak, en echt lekker! Fijn zoet en ook zo romig als die andere reepjes. Hmmmm.
Wat ik echt mega chill vind aan deze iChoc repen, is dat het bestaat uit veel stukjes chocola, perfecte groottes voor mij. Het zijn 6 rijen met 4 blokjes per rij. Dat zijn, even rekenen, 24 stukjes HEERLIJKE CHOCOLADE voor jou alleen! Als je, net zoals ik, een vriendje hebt dat niet zo gek is op chocola (ja, witte chocola…).

Naast Ombar staat deze iChoc nu ook wel op nummer 1 hoor. Al blijft ik Lindt 99% ook heel lekker vinden, maar ik heb de laatste tijd iets meer zin in een wat zoetere chocola die ook wat romiger is.
En ik zag dus ook dat iChoc nog meer smaken heeft, daar moet ik echt even snel achteraan!

\

Ken jij deze chocolade al? En wat vind jij ervan?

Benieuwd naar de andere berichten over mijn favo vegan chocolade? Check hier #1, #2, #3 en #4.

Liefs!

Previous Post
Fav vegan food IG’s
Next Post
Analog sunday #11

25 Comments

 • 6 mei 2016 at 8:20 am

  Ik moet deze repen hebben! Zalig klinkt het allemaal 🙂 Thanks for the mention, schat.
  Fijn weekend!
  Liefs x

  Reply
  • 6 mei 2016 at 9:05 am

   Leuk Cilla! Daar ben ik blij om & ik hoop dat ze je smaken! Dankjewel, jij ook een fijn weekend, liefs!

   Reply
  • 7 mei 2016 at 11:11 pm

   Ooooo Cilla ik heb net zo’n nare ontdekking gedaan! Er zit weipoeder in die reep van de AH 🙁 niet halen dus. Echt super balen :(. Neem er maar extra veel van die andere repen, haha.

   Reply
 • 6 mei 2016 at 9:41 am

  Die kende ik nog niet. Ze zien er inderdaad heerlijk uit!

  Reply
 • 6 mei 2016 at 12:34 pm

  Amai zeg, ik zit te watertanden voor mijn scherm, haha!

  Reply
 • 6 mei 2016 at 6:57 pm

  Wauw! Ik ben helemaal enthousiast geworden door je blog! Ik ga ze halen

  Reply
  • 6 mei 2016 at 6:59 pm

   Super leuk! Ik vond ze ook echt lekker 🙂 ze zijn wel behoorlijk zoet hoor 🙂 maar daar ben ik niet vies van haha, en het smaakt vooral naar hazelnoot. Er schijnen nog andere smaken te zijn van dit merk, maar die zag ik nog niet bij de Ekoplaza waar ik was! Liefs

   Reply
  • 7 mei 2016 at 11:10 pm

   Leuk Elcke! 🙂 ik hoop dat ze je goed smaken, let me know! Goed om te weten dat die reep van de AH niet vegan is, kwam ik net achter.. Ik baal zo :(. Maar dan weet je dat!

   Reply
 • 6 mei 2016 at 8:00 pm

  Alles met cookie er in is lekker, dus nu ben ik heel benieuwd naar iChoc Choco Cookie! Klinkt echt hemels 🙂

  Reply
 • 7 mei 2016 at 7:33 am

  OOOOH deze moet ik ook allemaal proberen!!!!

  Reply
  • 7 mei 2016 at 11:09 pm

   Hihi wat een leuke enthousiaste reactie! Ik kwam er alleen net achter dat die van de AH niet vegan is :'( ik baal zo! Maar dan weet je dat!

   Reply
 • 7 mei 2016 at 10:39 am

  Hoe kan chocolade dan ook slecht smaken? 😉
  Leuk artikeltje!

  Reply
 • 7 mei 2016 at 2:02 pm

  Van iChoc heb ik er een paar geprobeerd. Zooo lekker!

  Reply
 • 7 mei 2016 at 10:46 pm

  Owwww. Deze moet ik ook allemaal nog proeven. Ze zijn er heerlijk uit op je foto’s.

  Ik dacht alleen dat die puur zeezout van AH niet vegan is. Volgens hun website zit er weipoeder in… Please tell me it’s vegan!

  Reply
  • 7 mei 2016 at 10:58 pm

   Hihi moet je doen! Ze zijn lekker :). En van de weipoeder weet ik niet! Ik kijk gelijk even op de verpakking….. Je hebt gelijk! Wat erg! Ik ben zo blij dat je me daarop wijst en ik vind het bizar dat ik dat niet gezien heb. Wat stom! Ik let er altijd zo goed op.. Ik haal het ook gelijk van m’n blog & die reep mag iemand anders verder opeten.. Ik denk dat ik ‘m had gegeten in m’n vegaperiode en er op de een of andere manier vanuit ging dat ik ‘m nu ook kon eten.. Stom zeg! 🙁 vind ik niet leuk..
   Kan gebeuren toch? Ik voel me gelijk heel stom!
   Nouja, probeer die iChoc in ieder geval maar uit :). Liefs!

   Reply
   • 8 mei 2016 at 7:31 am

    Ja, tuurlijk kan dat gebeuren. Foutjes maken is menselijk. Wel echt jammer dat ie niet vegan is. 🙁 Zeezoutchocola <3

   • 8 mei 2016 at 9:08 am

    Ah 🙁 ja he! Hopelijk komt er snel een echte vegan zeezoutchocolade!

 • 8 mei 2016 at 10:19 am

  Oooooooo dit klinkt allemaal ZO LEKKER. Als ik ze zie van iChoc ga ik ze aaaaallemaal kopen. En dan gewoon niet tegen m’n vriendje zeggen dat ik ze heb (want de sukkel vindt chocolade niet echt lekker maar dan eet ‘ie ’t verdomme wel allemaal op! ja ho ho, zo werkt dat niet)
  Aa en balen van die van de ap.. maar kan gebeuren natuurlijk <3
  X

  Reply
 • […] Lekkerste vegan chocolade #5 Ik was echt raaazend enthousiast over bepaalde vegan chocolade en weet zeer dat ik een paar repen […]

  Reply
 • […] snoepen even op een laag pitje :’) maar het kan niet anders dan geweldig zijn, net zoals die andere repen van iChoc waar ik ook zooo enthousiast over ben. Vet […]

  Reply

Leave a Reply