15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Recepten die ik MOET maken

16 Comments

Omdat ze er echt geweldig uit zien.
Omdat ik eens een keer uit m’n comfortzone moet stappen met koken.
Omdat ik waarschijnlijk na het maken van deze recepten niet meer zonder kan.

De foto’s die bij de recepten staan, zijn niet van mij maar van de blogger van het recept! En voor het recept klik je op de link. Want het recept wil je vast zien.

Vegan Peanut Butter Chocolate Chip Cookie Dough Ice Cream – Minimalist Baker.
KIJK deze foto en lees de naam van dit ijs. Ik vond altijd Cookie Dough ijs van B&J super lekker (at het bijna nooit want fucking duur) en daar moest natuurlijk een vegan variant van zijn. Daarnaast wil ik het super graag proberen omdat ik pas geleden m’n ouders hun ijsmachine heb gekregen en ik niet kan wachten deze te gebruiken, maar eigenlijk niet zo goed wist hoe ik dat moest doen. Ik denk dat dit een mooi recept is voor een feestje ofzo, voor over een tijdje, om het te vieren als de zomer is begonnen?
EASY-Vegan-Peanut-Butter-Chocolate-Chip-Cookie-Dough-ICE-CREAM-10-ingredients-no-fancy-methods-MEGA-delicious-creamy

Vegan Chocolate Sandwich Cookies with Matcha Cashew Filling – The Baker Who Kerns.
Eigenlijk moet ik dit gewoon maken omdat het er super mooi uitziet. Maar ook omdat ik matcha lattes zo lekker vindt bij de B&B en het me heel cool lijkt om eens iets te maken met matcha.
matcha-sandwich-cookies-13a

Nacho Cheese – hot for food.
Natuurlijk kennen vegans de parmezaanse kaas gemaakt van cashews en edelgistvlokken. En dat strooi ik dan ook overal overheen. Maar het is natuurlijk niet een super lekkere smeuïge kaassaus. Daarom wil ik super graag dit recept proberen, vooral omdat het ook nog eens gemaakt wordt van vooral groenten!
Processed with VSCOcam with f2 preset

• Avocado rose – @jarsandbowls & @secretsquirrelfood.
Dat is natuurlijk niet echt een recept, maar dit wil ik eeeecht eens maken. Kijk hoe prachtig! Op beide Instagrampagina’s kun je nog meer (avocado)roosjes vinden.
avocadoroos_jarsandbowls_secretsquirrelfood

Hot Fudge Sundae – hot for food.
En ook deze had ik opgeslagen op m’n never not eating Pinterestpagina. Kijk dan, hoe lekker! En het lijkt me ook nog eens makkelijk, daar hou ik van. Processed with VSCOcam with f2 preset

Misschien is die laatste reden die ik noemde in het begin wel niet zo’n goede reden. Bijna alles is ongezond zie ik nu. Misschien houdt dat me wel tegen, haha. Ik koop wel eens wat ongezonds, maar ik maak niet zo heel snel iets ongezonds. Vooral omdat het meestal veel is en ik weet gewoon dat ik mezelf niet kan inhouden :’) het moet toch op, toch?
En ik denk dat voor sommige recepten het aantal ingrediënten me tegenhoudt. Of dat ik bang ben dat het mislukt. Ik wil natuurlijk dat het super lekker wordt en dat het niet tegenvalt.

Maarja. Ik zei ook al dat ik eens uit m’n comfortzone moet stappen wat betreft koken.
Dat ik vaker uit kookboeken of van blogs wil koken, dat staat niet voor niks op m’n 24 before 25 lijstje natuurlijk.

Dus dat moet ik maar gaan doen als ik vakantie heb (minder uitstellen stond op ditzelfde lijstje.. nog niet zo succesvol dit jaar) over een paar maandjes. Dan heb ik de tijd om lekker te koken en ook om vet veel te eten.

Liefs!

Previous Post
Analog sunday #11
Next Post
Bosvruchtenijs

16 Comments

 • 10 mei 2016 at 8:45 am

  HALLOOOO die eerste graag. Jeetje, wat ziet dat er heerlijk uit.

  Reply
  • 10 mei 2016 at 10:56 pm

   Hahaha écht hè Dina! Of m’n vriend het nou wil of niet, hij krijgt die voor z’n verjaardag volgende maand :p

   Reply
 • 10 mei 2016 at 9:49 am

  Mmmmmmmmmmm, dat ijs <3 <3 En die avocado is zo mooi, het zou bijna zonde zijn om het op te eten, haha.

  Reply
 • 10 mei 2016 at 12:32 pm

  Die kaassaus lijkt me echt lekker! en eigenlijk zien alle andere dingen er ook echt heerlijk uit. Mocht je ooit proefpersonen nodig hebben, dan meld ik me bij deze aan!

  Reply
 • 10 mei 2016 at 1:31 pm

  Oh dit ziet er inderdaad allemaal heel erg goed uit! Maar ik heb inderdaad ook vaak dat ik dingen dan toch niet maak, omdat het me ingewikkelend en tijdrovend lijkt. En wat jij zegt, op de een of andere manier koop ik vaak liever iets ongezonds dan dat ik het maak. Als ik iets ga maken dan juist graag iets gezonds zodat ik zeker weet dat het echt gezond is (want je weet zelf wat je erin stopt).

  Reply
  • 10 mei 2016 at 1:31 pm

   *ingewikkeld, dus. 😉

   Reply
 • 11 mei 2016 at 8:39 am

  Dat ziet er allemaal zo lekker uit! En mooi, dat ook. Ik weet dat appelroosjes niet moeilijk zijn om te maken, maar die met avocado hebben zo geen trucje, denk ik …

  Reply
 • 11 mei 2016 at 3:45 pm

  Ik wil ALLES van Minimalist Baker en hot for food maken! Mijn 2 favoriete vegan food blogs 🙂

  Reply
  • 11 mei 2016 at 3:47 pm

   Ahhhh haha super leuk! Ik volg ze nu een tijdje op IG, maar had niet echt hun blogs of video’s gecheckt maar die video’s van hot for food zijn ook zo leuk! Maar als jij zo’n grote fan ben moet ik die blogs nog maar even goed afstruinen haha

   Reply
   • 11 mei 2016 at 7:39 pm

    Hun food challenges zijn zooo leuk!

 • 11 mei 2016 at 8:35 pm

  Ga weg, nu heb ik echt trek! En die avocadoroosjes zien er zo leuk en ingewikkeld uit. Maar ik ken mezelf, waarschijnlijk heb ik de helft van de avocado al opgegeten voordat ik überhaupt zoiets zou willen proberen 😛

  Reply
 • 19 mei 2016 at 10:31 pm

  Oh my gaaawwd niet the doen dit hahaha. Dat cookie dough ding ziet er echt asociaal zalig uit. Nodig je me uit als je het gemaakt hebt 😉 ?

  Liefs!

  Reply
  • 20 mei 2016 at 9:20 am

   Hahaha Cilla, wat een super leuke reactie. I know, dat ijs is echt niet normaal! Haha, liefs!

   Reply
 • 21 mei 2016 at 7:07 pm

  Waauw ik zou dit allemaal ook zo op mijn to bake lijstje zetten, vooral die met pistache!!

  Reply
 • 26 mei 2016 at 7:40 am

  Oh yeah, het ziet er zo fantastisch uit! Ik heb laatst precies die kaassaus gemaakt (Love hot for food!!) en hij is heerlijk! Vooral met naturel tortillachips 🙂

  Reply

Leave a Reply