15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Bosvruchtenijs

11 Comments

Yesssss het is weer heerlijk weer, dus de bevroren bananen liggen bij mij weer in de vriezer! Ik vind het te weinig als een ontbijtje, maar als tussendoortje of voor na het sporten vind ik het echt heerlijk om bananenijs te eten. Ik probeer graag nieuwe smaakjes uit en ook dit was een succes vond ik zelf.

Ik maakte gisteren een super lekkere – hij was super lekker zoet maar er zat ook wat zuurs doorheen door de kleine besjes. Het ijs zag er ook nog eens super mooi uit door alle kleurtjes die erin zaten.

Bosvruchtenijs
Ingrediënten
• 2 bevroren bananen (twee bananen in plakjes die je hebt ingevroren)
• 50 gram bevroren blauwe bessen
• 100 gram bevroren gemengd rood fruit
• 2 medjool dadels

SONY DSC Processed with VSCOcam with q2 preset

Bereiding
Stap 1 – Doe de bevroren bananen in de keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde massa is geworden. Je moet af en toe met een spatel het ijs wat naar beneden duwen om te zorgen dat alles goed gemixt wordt.
Stap 2 – Voeg één dadel toe en het bevroren fruit. Je kan er voor kiezen wat bevroren fruit achter te laten. Mix alles tot een gladde massa.
Stap 3 – Voeg de tweede dadel en eventueel het bevroren fruit dat je apart hebt gehouden toe. Blend nog even kort, zodat je stukjes dadel overhoudt en stukjes bevroren fruit – zo krijg je iets meet structuur in je ijs.
Stap 4 – Enjoy (in het zonnetje)!

Je hoeft trouwens niet zelf fruit te gaan invriezen hiervoor (behalve de bananen), ik geloof dat de meeste supermarkten wel bevroren fruit verkopen! Ik spoel m’n fruit altijd wel even af met water, omdat ik eens had gelezen dat er een suikerlaagje omheen zit, maar dat moet je natuurlijk zelf weten :).

Heb jij nog een fijne tip voor bananenijs?
Liefs!

Previous Post
Recepten die ik MOET maken
Next Post
Lekkerste chocolade ooit, foodinspiratie en bosvruchtenhapjes

11 Comments

 • 12 mei 2016 at 12:19 pm

  Mmmmm, klinkt heerlijk!

  Reply
 • 12 mei 2016 at 2:32 pm

  Aaah dat ziet er lekker uit! Laatst had ik ook zelf ijs gemaakt, maar dan zonder de dadels. Ik denk dat die het allemaal wel een stuk zoeter maken, dus de volgende keer gooi ik die erbij! Leuk recept 🙂

  Reply
 • 13 mei 2016 at 6:49 pm
  Meghan

  Zo lekker! Wat voor blender heb je?

  Reply
  • 13 mei 2016 at 6:54 pm

   Een hele oude keukenmachine die heel sterk is! Haha, heb je weinig aan hè? Ik check het merk even .. Het enige dat ik erop zie staan is ‘Braun Electronic’ en type 4262.. M’n blender durf ik hier niet voor de gebruiken, die bevroren stukken banaan zijn echt heel hard namelijk! Als je wel een blender of niet zo sterke keukenmachine wil gebruiken, kun je de bananen even laten ontdooien en ze blenden met wat plantaardige melk of sojayoghurt (als je het vegan wil houden).. Dat maakt het wellicht wat makkelijker om te blenden :).

   Reply
   • 13 mei 2016 at 6:58 pm
    Meghan

    haha evengoed bedankt! Ik ben namelijk opzoek naar de perfecte blender om bananenijs mee te maken!

   • 13 mei 2016 at 6:59 pm

    Ahhh leuk! Misschien je laten informeren bij de Media Markt of iets dergelijks 🙂 ik weet alleen dat je een blender met veel kracht nodig gaat hebben haha voor die bevroren banaan 🙂 succes!

 • 13 mei 2016 at 7:10 pm

  Dit lijkt me zo lekker! Heerlijke foto’s ook.

  Reply
 • 13 mei 2016 at 10:03 pm

  Mmm! Wat een goed idee om er medjool dadels doorheen te doen. Die zijn zo lekker!

  Reply
 • 16 mei 2016 at 11:00 pm

  Mmmmmmmh Sanne, je doet me watertanden met je lekkere en gemakkelijke recept! Helaas zit het weer niet meer mee, maar dit is zonder twijfel een toppertje.

  Reply
 • 20 mei 2016 at 8:00 pm

  Whaaaaa zoo zoo lekker!!!

  Reply

Leave a Reply