15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Ik krijg buikspieren. Hoop ik.

12 Comments

Dat hoop ik echt.
In m’n lijstje dat ik had gemaakt voor m’n 25ste (24 before 25) staat dat ik buikspieren wilde krijgen. Lekker makkelijk om erop te zetten als je nog een jaar de tijd hebt, dat komt wel. Nou, buikspieren kreeg ik vast al niet eens binnen een jaar, bedenk ik me nu. Maar een plattere buik mag ook. Als ik maar een beetje een lijntje ga zien.

Al mogen er ook best blokjes komen hoor.

Het goede nieuws is dat ik daar dus mee bezig ben. Echt serieus dit keer! Het heeft een aantal maanden geduurd, maar ik heb gewoon tijd nodig, haha.
Om me mentaal voor te bereiden.
Om die laatste chocoladereep nog op de eten.
Om alvast een heel schema te maken voor mezelf zodat ik er niet meer onderuit kan en geen smoesjes heb. Om mezelf een beetje houvast te geven.
En om een beetje druk te voelen dat de zomer eraan komt en ik maar al te graag me fijn wil voelen in m’n kleding en stiekem ook wel in bikini wil rondlopen.

Processed with VSCOcam with f2 preset

In mijn hoofd had ik dat ik begon op de eerste maandag van mei, 2 mei. Voor drie maanden lang wilde ik veel gaan sporten via YouTube, net zoals twee jaar geleden. Toen was het super succesvol en had ik me nog nooit zo lekker in m’n vel gevoeld, en voordat ik op vakantie ging wilde ik absoluut datzelfde gevoel en figuur weer hebben.

Nu train ik 3 keer per week, via YouTube, met m’n eigen gemaakte schema. Toen ik die 2 mei voor het eerst weer sportte op deze manier vond ik zo fijn en die dag erna de spierpijn was ook weer heel goed.

SONY DSC Processed with VSCOcam with f2 preset

De oefeningen variëren van HIIT-workouts (high intensity interval training), tot core workouts, buikspieren, armen en fatburning, maar ook full body workouts. Sorry voor al die stomme Engelse termen maar ik vind het zo lastig te vertalen soms :p en ik denk wel dat je het snapt. Ik focus me niet echt op m’n benen omdat ik die oefeningen echt mega kut vind meestal, en vooral m’n armen en buik zijn belangrijk.

Ik ben ook begonnen met fietsen want Lucas is ZO LIEF dat hij een racefiets voor me heeft gekocht, omdat we op vakantie willen gaan fietsen. En het is echt heeeeeeerlijk, want o wauw wat ga ik ineens snel haha. Ik moet nog wel fijne kleding kopen ervoor dus voor nu heb ik een oude broek kapot geknipt en het ziet er écht niet uit, maar goed.
Het fietsen zelf is echt ontzettend leuk en Lucas kan me altijd zo goed motiveren met sporten en ik vind het zo gezellig samen! Net zoals het hardlopen toen. En dan straks dus op vakantie fietsen, leeeuuuk!

Ik twijfel nog of 3 keer per week niet te weinig is, maar soms heb ik niet echt tijd om meer te sporten. Ik wil ook wel eens chillen na stage, snap je.
En ik merk trouwens al verschil, hoe fijn is dat! Dat motiveert zeker wel. Maar ik vind het ook leuk om te doen :).

SONY DSC Processed with VSCOcam with m5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Heb jij nog sporttips? Of misschien eettips? Ik denk dat ik best gezond eet, ik snack niet zo vaak ongezond (oké die donut heb ik wel opgegeten, LEKKER) dus daar hoef ik op zich niet zo op te verminderen.

Liefs!

Previous Post
24 before 25 update #7
Next Post
Analog sunday #12

12 Comments

 • 20 mei 2016 at 8:35 am

  Wow, lekker bezig hoor! Zo sportief bezig! En wat tof dat je een racefiets hebt, die wil ik ook altijd nog eens. Lijkt me heerlijk, zeker in deze lente/zomermaanden :). Fijn!

  Reply
  • 20 mei 2016 at 9:22 am

   Wat lief! Dankje! Nu nog volhouden natuurljk 😉 maar dat wil ik wel heel graag dus dat scheelt. Ja ik kan het je alleen maar aanraden, een racefiets! We hadden ‘m via marktplaats gekocht 🙂 daar kun je hele geavanceerde racefietsen kopen (had ik ook nog geprobeerd, maar ik voelde me zo ongemakkelijk haha) en ook mooie beginnersfietsen 🙂 en daar voelde ik me een stuk chiller op! Hij is zo tof haha, vintage & hij matcht met Lucas z’n fiets, zo leuk!

   Reply
 • 20 mei 2016 at 9:28 am
  Amaya

  Vriendinnetje van mij is ook heel veel bezig met sport en gezondheid.
  Misschien vind je haar blog (alwayshungry.nl) wel leuk!

  Verder houd zij ook erg van fietsen en heeft een nieuwe fixie waar ze heel trots op is!
  En ze post op maandag altijd motiverende plaatjes. 🙂

  Succes!

  Reply
  • 20 mei 2016 at 9:58 am

   Wat leuk Amaya! En wat leuk dat je hier reageert! Ik ga kijken op die blog 🙂 liefs!

   Reply
 • 20 mei 2016 at 9:57 am

  Wat sportief bezig! Super lief ook dat je een sport fiets hebt gekregen 🙂 Ik moet ook echt eens gaan beginnen aan sporten, het alles kunnen eten tijdperk is voorbij merk ik aan mezelf.

  Reply
 • 20 mei 2016 at 4:25 pm

  Joepieee fijn om te lezen dat je lekker bezig bent! En respect hoor (ofzo, respect klinkt als hyves maar ik weet even geen beter woord), sporten blijft bij mij altijd zó lastig om vol te houden.. 🙁 Maar dat fitte gevoel, dat is inderdaad wel heel fijn ja. Zo thuis bezig zijn met filmpjes lijkt me eigenlijk ook wel wat, hoef je de deur niet uit (minder grote drempel), kan je het doen wanneer je wilt. Hm. Misschien… Maar jij in ieder geval veel succes! Ojaa en die racefiets vind ik ook zo tof, lijkt me heerlijk! Liefs!

  Reply
 • 21 mei 2016 at 3:19 am

  hhahaha “de laatste chocoladereep opeten” pefect XD
  You go girl!
  Jade xo

  Reply
 • 21 mei 2016 at 1:05 pm

  Goed bezig hoor! Ik heb zelf ook een koersfiets, helemaal op maat gemaakt. Echt de hemel om daarmee te fietsen 🙂 Nadat ik de Mont Ventoux had beklommen, viel ik een beetje stil, maar nu heb ik een nieuw doel gesteld: de Ronde van Vlaanderen fietsen. Ik ben nu al een beetje bang, haha. Tip: een goeie fietsbroek is echt héél belangrijk (in de Decathlon vind je er voor een goeie prijs-kwaliteitverhouding), maar je fiets moet ook zoveel mogelijk op jouw lichaam afgesteld qua maten, anders zul je snel veel pijn hebben… Succes!

  Reply
 • 21 mei 2016 at 2:12 pm

  Wauw Sanne, wat ben jij toch ongelooflijk goed bezig! Zo tof dat Lucas je zo hard steunt en dat jullie zo ver aan mekaar hebben in jullie sportuitspattingen. Ik ben eindelijk weer beginnen joggen, al ga ik maar 1 à 2x per week, voelt toch fijn om weer bezig te zijn met mijn conditie.

  Reply
 • 21 mei 2016 at 9:56 pm

  Oeeh, fijn dat het zo goed gaat met sporten! Ik heb heel lang niet gesport omdat ik elke dag al 18 km fietste. Maar na een half jaar niet meer fietsen en nog steeds niet sporten (blame de trein, daar word je zo lui van haha), merk ik hoe fijn het is om nu allebei weer te doen. Ik doe yogales en pilates (lang leve studentensportkorting) en dat is zo fijn! Groepslessen zijn voor mijn gevoel toch net wat intensiever en motiverender omdat je niet alleen thuis op je matje staat (hoewel ik dat ook nog steeds wel doe haha).

  Reply
 • 22 mei 2016 at 3:10 pm

  Goed bezig, daar kan ik eigenlijk wel een voorbeeld aan nemen. Momenteel valt de hagel met bakken uit de lucht -hét ideale excuus voor mij om niet te gaan hardlopen-, maar misschien moet ik dinsdag toch nog eens die hardloopschoenen aanbinden. En zo’n zacht matje kopen, want dan heb ik helemaal geen excuus meer, haha. Leuke foto’s ook! Liefs 🙂

  Reply

Leave a Reply