15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Regenachtig Amsterdam

6 Comments

Afgelopen zondag ging ik een dagje naar Amsterdam met m’n lieve leuke man want ik had van een vriendinnetje een kaartje gekregen om gratis te reizen! Daar wilde ik natuurlijk gebruik van maken :). In Amsterdam zijn natuurlijk de meest toffe winkels te vinden (vooral ook wat betreft veganistisch eten), maar ik wilde niet alleen maar naar dat soort winkeltjes gaan want dat zou Luc denk ik niet zo chill vinden.

Eerst kosten we snoepjes.

Daarna bezochten we de bieb & gingen naar de bovenste verdieping, want daar zouden we volgens het internet een mooi uitzicht over de stad hebben. Dat was wel cool! Alleen jammer dat ik net te klein was om goed over die rand heen te kijken & dat er zo’n dak zat. Het gaf me toch niet helemaal het gevoel van vrijheid op een hoog dak en ook niet het idee dat ik super ver kon kijken. M’n haar waaide wel heel leuk alle kanten op.

Processed with VSCOcam with a6 preset

En daarna dronken we koffie bij de Coffee Company en dat was leuk want er lagen hele mooie boeken, ohja en ik hou van koffie met een hartje erin.

Processed with VSCOcam with q2 preset

En ik weet verder niet meer zo goed de volgorde van alles! Maar we gingen langs winkeltjes die ik had gepland of waar ik graag heen wilde (en eigenlijk wilde ik langs nog veel meer but no more tiiime) & langs winkeltjes die we tegen kwamen. Zo kwamen we langs By Popular Demand en dat was een fijne winkel met toffe cadeautjes en ik kocht het MEEST CUTE TAPE EVER met allemaal diertjes erop EN HET IS ZO CUTE. Ik heb er zelfs speciaal een foto van gemaakt dus hieronder kun je mijn nieuwe super snoezige tapeje zien.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

We gingen langs Koko Coffee & Design en dat was zo’n super fijne koffie winkel met prachtige spulletjes. Alles was mooi. Het is niet per se een vegan hotspot want er was geen vegan snack, maar het is wel echt een aanrader. En we konden er maar heel kort blijven van we moesten snel de trein halen. Maar het was wel even fijn.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

En dan de twee beste winkels van die dag, één was echt een doel (VEGABOND!) & de ander lag in hetzelfde straatje en toen ik de etalage zag móest ik even naar binnen. Het heet The Otherist & er was echt van alles te vinden van opgezette vlinders en kevers, tot mooie apothekerspotten, tot vegan skulls van karton die je zelf in elkaar kon zetten (HEBBEN) tot dienbladen met netjes aangeklede rokende katten erop tot mooie botanische lepeltjes die ik ook wil hebben tot een solar radiometer die dus op zonlicht beweegt en dat vind ik echt heeeeel cool. De winkel was super fotogeniek en er hingen van die super fijne posters van dieren en nouja, ga er maar een keer heen als je dit wat lijkt. Ohja dat kaartje op de foto onderaan kocht ik daar, mooi hè?

Processed with VSCOcam with f1 preset

En toen kwamen we vrij snel bij het super fijne Vegabond waar ik echt heel gelukkig werd en waar Lucas vast geen snars van snapte. We hadden niet zo veel tijd dus we gingen vooral even het winkeltje in en ik moest eerst even de spulletjes goed bekijken en me verblijden over al het lekkers en fijns dat ik tegenkwam & daarna liep ik nog eens langs om wat dingen uit te zoeken. Ik wilde wat dingen kopen die ik nog nooit had geprobeerd, dus ik kocht Soy Jerky want ik heb echt geen idee wat het is maar ik ben heel erg nieuwsgierig. Ook kocht ik zwart zout want ik begreep dat je daar dus fijne scrambled tofu van maken door die ei-smaak die aan dat zout zit (wat ik nog nooit heb gemaakt trouwens, slechtste vegan ever) & ik vond nog twee iChoc repen! Eigenlijk drie maar ik koos er twee en ik ben zo happy! Nog niet geproefd van na afgelopen weekend staat snoepen even op een laag pitje :’) maar het kan niet anders dan geweldig zijn, net zoals die andere repen van iChoc waar ik ook zooo enthousiast over ben. Vet leuk!

Processed with VSCOcam with f1 preset

Vanaf september heb ik weer een paar maanden studenten-ov en dan ga ik zeker weer naar Amsterdam! Er zijn nog zo ontzettend veel winkels te bezoeken!
Dus kom maar op met je tips :).

Liefs!

Previous Post
Analog sunday #12
Next Post
Super fijne Lima producten & een winactie!

6 Comments

 • 26 mei 2016 at 7:41 am

  Wat een fijne post, Sanne! Zulke bezoekjes zijn altijd leuk om te doen, ik verheug me ook helemaal op mijn vakantie in juni en dat we dan weer wat steden gaan bezoeken 🙂 Beetje winkelen, beetje koffie en veel praten. Fijn!

  Reply
 • 26 mei 2016 at 9:39 am

  Stedentripjes zijn altijd zo fijn 🙂 En ik hou ook echt van Amsterdam wat ze hebben er gewoon zooo veel wat je in Utrecht in ieder geval niet hebt. Het is trouwens niet alleen daarom dat ik van Amsterdam hou hoor haha, maar dat maakt het wel echt leuk om erheen te gaan. Fijn stukje! Liefs

  Reply
 • 26 mei 2016 at 11:52 am

  Wat leuk allemaal. Hoewel ik zelf in Amsterdam woon, wist ik helemaal niet dat al deze leuke winkeltjes bestonden. Zeker een keer een kijkje nemen dan. En ja, ik was gisteren ook in Koko coffee. Echt heel leuk daar en heb je ook de mooie analoge foto’s aan de muur gezien?

  Reply
 • 26 mei 2016 at 12:13 pm

  Oh dit klinkt echt als een heerlijk dagje! En wat jammer dat ze bij Koko geen vegan snack hadden want vorig jaar verkochten ze daar vegan cupcakes! Ö Ik wil nu ook heel graag een keertje naar Vegabond. Nog nooit geweest!

  Reply
 • 27 mei 2016 at 1:08 pm

  Wat een leuke dag Sanne!!
  Ik zou graag eens met jouw zo uitgaan, in de stad ff wandelen, Koffietentjes bezoeken… oooh super leuk he? ^_^

  Liefs, Jade x
  Ps, mooie fotos lieverd xoxo

  Reply
 • 29 mei 2016 at 11:03 am

  Klinkt als een super leuke dag 🙂 Ik ga binnenkort ook met m’n vriend naar Amsterdam, want hij is daar nog nooit geweest. Ik wil vooral heeeel graag een keer bij Dophert eten.

  Reply

Leave a Reply