15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Huis Sonneveld, hazelnootkoffie & toch net iets te koud

2 Comments

Oh wat had ik zondag een super super fijne dag. Ik keek er al weken naar uit en ik vond het zo fijn dat dit gepland stond. En aanstaande zondag vervolgen we deze dag nog even, omdat we niet overal aan toe kwamen. We wilden namelijk sowieso het Huis Sonneveld bezoeken, een huis in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Maar ook de inrichting en het interieur zijn ontworpen, passend bij de stijl van het huis. Veel prachtige meubels van Gispen zijn er te zien en ik vind het ongelooflijk hoe het interieur zo goed op elkaar is afgestemd en daardoor zo goed bij elkaar past. Ook voelde ik een boel rust in de leefomgeving van de familie Sonneveld, wellicht omdat het zo goed vormgegeven was – het hele plaatje bij elkaar.

Ik wilde dit huis per se met m’n vader bezoeken omdat papa en ik een passie en interesse voor architectuur delen. Ik kan zo veel van hem leren en ik vind het fijn om naar verhalen te luisteren over bepaalde bouwstijlen – toen ik ooit met m’n familie naar Rome ging stond iedereen te wachten tot m’n vader en ik eindelijk uitgekeken en uitgekletst waren over de oculus van het Pantheon en de lichtinval erdoor. En ook toen ik bij de Notre Dame du Haut van Le Corbusier stond in Frankrijk belde ik m’n vader op om over het dak te praten dat lijkt te zweven, en om toch even samen aanwezig te zijn bij het bouwwerk waar m’n vader me al vaker over had verteld.

Toch wel echt leuk om dit zo te kunnen delen vind ik.
Ook deelden we dat we allebei hadden gehoopt op iets meer zon en het de hele dag koud hadden door onze korte mouwen.

SONY DSC Processed with VSCOcam with g3 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with q5 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with q1 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with q10 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with q1 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with q5 preset

Ook bezochten we de Kubuswoningen, iets dat ik ook al langer wilde doen. Maar daarover komen de plaatjes later online, ik vond dit voor één blogberichtje wel genoeg.
En zondag gaan we de trap in Roffa beklimmen! En ook nog wel ergens een goed kopje koffie drinken.
Koffietentjes zat in Rotterdam.

Liefs!

Previous Post
Zonnige zomerplaatjes van bloemen en planten en zo
Next Post
Pindakaasijs

2 Comments

  • 1 juni 2016 at 3:51 pm

    Prachtige foto’s! Wat leuk dat je die passie voor architectuur deelt met je vader 🙂

    Reply
  • 2 juni 2016 at 10:20 am

    Wat leuk dat je samen met je papa bent gegaan. Lijkt me inderdaad fijn om zo’n passie of voorliefde voor een bepaald thema te delen 🙂 Ben benieuwd naar je plaatjes van de Kubuswoningen!

    Reply

Leave a Reply