15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #14

19 Comments

Ik heb nieuwe analoge foto’s en oh oh oh oh oh wat ben ik BLIJJJJJ.
Dit was dus het projectje wat ik al honderd jaar (oké sinds de winter) wilde doen, maar waarvoor ik moest wachten op zon en bloemen en lente. Het plan was namelijk om een rolletje eerst helemaal vol te schieten met bloemenfoto’s en het rolletje daarna vol te schieten met andere plaatjes. Zodat alle foto’s dubbel belicht waren en overladen met bloemen.

analoge fotografie blog dubbel belicht

analoge fotografie blog dubbel belicht

Donderdagmiddag haalde ik het ontwikkelde rolletje op bij de Hema en ik ging ze ergens in het gras bekijken terwijl ik een bosvruchten smoothie dronk. M’n vakantie was op dat moment zo’n halfuurtje begonnen en ik had dat echt even nodig :p. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ik de foto’s precies op elkaar had geschoten, maar dat was niet zo – de foto’s liepen door elkaar heen. Eerst was ik teleurgesteld (en dat wilde ik helemaal niet zijn want ik moet echt een meer yolo houding hebben wat betreft analoog fotograferen). Maar toen ik ze afgelopen vrijdag ging inscannen werd ik zo blij en was het alleen maar heel erg tof dat ze zo door elkaar heen liepen.

analoge fotografie blog dubbel belicht

analoge fotografie blog dubbel belicht

Dubbele belichting

Sommige foto’s moest ik echt ontcijferen en goed terugdenken aan het moment waarop ik ze geschoten had. Sommige foto’s bleven een raadsel maar dat is ook wel grappig. Dit is misschien wel een van de mooiste rolletjes die ik ooit geschoten heb, 🙂 dus echt leuk om hiermee de vakantie te beginnen.

Voor de eerste belichting ging ik naar Trompenburg Tuinen & Arboretum. Dat is een mega grote tuin met prachtige bloemen en bomen en planten en een toffe succulent & cacti kas. Perfect dus om een rolletje vol te schieten. Ik ging op een super mooie zomerdag daarheen en nam een paar uur de tijd om rond te lopen en te fotograferen. Ik had ook veel digitaal gefotografeerd & die plaatjes kan je hier zien.

analoge fotografie blog dubbel belicht

De tweede belichting schoot ik op veel verschillende momenten. Ik wilde daar juist de tijd voor nemen en het rolletje verder rustig volschieten zonder haast en veel verschillende momenten vastleggen. Ik ging naar het park met een lief vriendinnetje, ik bezocht met papa het mooie Sonneveld huis, ik ging naar Amsterdam en bekeek de stad Rotterdam vanaf De Trap. In dit berichtje zie je vooral wat plaatjes van parkchillings en wandelingetjes door de stad.

analoge fotografie blog dubbel belicht

analoge fotografie blog dubbel belicht

Ik hoop dat je een hele fijne en zonovergoten zondag hebt vandaag!
Liefs

Previous Post
Ik heb VAKANTIE!
Next Post
Alleen maar plantenplaatjes 

19 Comments

 • 10 juli 2016 at 1:35 pm

  Echt een leuk effect met die bloesems. Tof experiment!

  Reply
 • 10 juli 2016 at 2:03 pm

  oh wauw, ze zijn echt prachtig! Zo zo mooi!

  Reply
 • 10 juli 2016 at 2:17 pm

  Heel erg tof!

  Reply
 • 10 juli 2016 at 3:23 pm

  Prachtige foto’s en heel bijzonder!

  Reply
 • 10 juli 2016 at 3:50 pm

  Ahh dit is zo’n tof idee! Supergave foto’s zijn het geworden!

  Reply
 • 10 juli 2016 at 8:59 pm

  Wauw, je analoge foto’s geven mij altijd zo veel inspiratie! Dit lijkt mij ook echt gaaf om een keer uit te proberen 🙂 De foto’s zijn trouwens echt PRACHTIG

  Reply
 • 10 juli 2016 at 11:09 pm

  Ik vind dit echt prachtig gewoon!

  Reply
 • 11 juli 2016 at 12:16 pm

  Dit is zo onwijs tof, echt wauw! Hoe verzin je het toch? Luv voor jouw analoge foto’s, ze zijn (altijd) stuk voor stuk prachtig!

  Reply
 • 11 juli 2016 at 2:36 pm

  Wat een megagave foto’s, zo dubbel belicht met bloemen<3 Bloemen maken alles beter haha, echt supermooi!! X

  Reply
 • 11 juli 2016 at 6:58 pm

  Wauw wat een ontzettend gave foto’s! Ik heb echt nog nooit zoiets gezien en ik ben echt helemaal onder de indruk. Het is zooooo mooi! Echt knap gedaan Sanne!

  Reply
 • 16 juli 2016 at 11:19 am

  Waauw prachtig Sanne! Super mooi idee ook om eerst alles met bloemen te doen!

  Reply
 • […] Analog sunday #14 En die foto’s wilde ik natuurlijk gelijk delen dus een deel ervan deelde ik in dit bericht. […]

  Reply
 • 24 juli 2016 at 3:38 pm

  Echt gaaf!

  Reply

Leave a Reply