15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Alleen maar plantenplaatjes 

9 Comments

Naast alleen maar plaatjes van planten komt er ook nog eens een post met alleen maar dierenplaatjes. Beloofd.

Ik ben wel een beetje obsessed met plantjes. Ik ben me zelfs druk aan het maken over wie er voor m’n planten gaat zorgen als ik straks op vakantie ben. Vorig jaar had ik daar geen last van. Toen stond er één plant die ik af en toe water gaf (en ik kwam erachter dat Guusje dat ook wel eens deed maar dan met haar plas, iel) en gewoon wel leefde. Nu heb ik echt wel veel planten en wat verpot en gestekt en staan er dus her en der potjes met plantjes in de kamer. Super gezellig.

planten propagating vetplant stekken

pilea monstera planten fittonia

Het is wel echt een nieuwe hobby geworden en ik vind ’t zo leuk! Vooral de planten zien groeien en ze stekken en verpotten vind ik echt heel tof om te doen. En water geven is ook gewoon leuk. En ohja, nieuwe plantjes kopen is ook super fijn. Ik ga voor m’n plantjes vrijwel altijd naar m’n lievelingsplantenwinkeltje, STEK de Stadstuinwinkel. Check onderstaande plaatjes en je snapt waarom ik daarheen ga.

stek rotterdam plantenwinkel planten

stek rotterdam plantenwinkel planten

KIJK DIE POES DAN. Die kwam gewoon even buurten geloof ik.

Stekken en zo

Ik heb inmiddels mijn monstera, die echt zo mega groot was geworden dat een van de grootste bladeren mijn hoofd raakte als ik zat te eten aan tafel (oftewel die plant nam ongeveer een kwart van de tafel in beslag) gestekt. En dat was echt zo fijn om te doen! Die plant was dus mega geworden, voornamelijk in de breedte, en ik heb er vijf nieuwe planten van gemaakt. Echt geweldig. Losse bladeren heb ik in vaasjes gezet, ook mooi. En bij de nieuwe verpotte plantjes zie ik alweer nieuwe takjes groeien enzo, dus ze doen het. Ook heb ik m’n pileas verpot, inmiddels zijn dat ook geen kleintjes meer. Ik blijf me bij die plantjes verbazen over hoe snel het groeit en hoeveel nieuws er steeds bij komt.

stekken verpotten monstera deliciosa gatenplant

pilea planten stekken verpotten

Ook heb ik wat uitgeprobeerd met die plant die Guusje als kattenbak gebruikte. Het is een grote plant van ongeveer anderhalve meter hoog. Ik heb een klein takje met kleine blaadjes er af gehaald en in een klein bakje water gezet en uiteindelijk gingen er wortels uit groeien! Nu staat het in een potje aarde, ik ben benieuwd wat het gaat doen, en staat een nieuw takje in het water.
Ook kwam ik op internet tegen dat basilicum gestekt kan worden. Bij Stek kocht ik ook onderstaand toffe steksetje en daar staan dus drie takjes in. Er zitten inmiddels ook wortels aan dus binnenkort gaan deze ook de aarde in.

basilicum verpotten stekken stekjes

Ik ben al zo’n tachtig jaar bezig met een avocadoplant en ik hou vol maar er gebeurt nog niks. Ik ben ook wel echt veel te lui met het water verschonen dus wellicht moet ik daar wat verandering in brengen.
En ik ben bezig met propagation van vetplantjes! Ik heb geen idee wat het Nederlandse woord is, haha. Stekken ook? Ik heb een aantal blaadjes van vetplantjes, gekregen en gevonden in de Trompenburg Tuinen en inmiddels zitten er kleine nieuwe vetplantjes aan de blaadjes. Het is echt een super bijzonder proces – uit één blaadje komt dus weer een nieuw vetplantje. Hoe cool! Het is al zo tof om het mini vetplantje te zien, kijk maar.

planten propagating vetplant stekken

pilea monstera gatenplant interieur bohemian

Leuk leuk leuk dit. En er komen steeds meer nieuwe plantjes op m’n lijstje te staan. Zo is de monstera obliqua van harte welkom, zou ik super graag een polkadotplantje willen hebben en blijft de erwtenplant op m’n verlanglijstje staan nadat ‘ie hier is doodgegaan :'( boe. Ik heb nog een haakje in het plafond en een touwtje eraan voor je, erwtenplantje.

Liefs!

Previous Post
Analog sunday #14
Next Post
Ik zou ook zo een kat kunnen zijn

9 Comments

 • 12 juli 2016 at 8:30 am

  Ik wil m’n monstera ook zo graag opdelen in aparte plantjes, maar ik vind het best wel eng… ik hou echt van die plant, maar hij is zo ongelooflijk groot…

  Reply
  • 12 juli 2016 at 11:00 am

   Ik snap je helemaal! Ik vond het ook heel eng, maar op een gegeven moment toch gewoon gedaan. Heb je al een beetje gegoogelt hoe je het het beste aan kan pakken? Ik heb vooral gezocht naar wortels en luchtwortels! Met die luchtwortels kan je namelijk ook stekken. :). Ik ben benieuwd of je het uiteindelijk nog gaat doen! Je zal een paar bladeren verliezen want niet alles heeft een wortel en dat ging mij ook een beetje aan het hart haha, maar die staan nu in vaasjes 🙂 ook leuk, al blijven ze niet voor altijd leven. Succes en veel plezier alvast!

   Reply
 • 12 juli 2016 at 9:05 am

  Liefde voor al je plantjes! En ik herken het vakantiedilemma, mijn plantjes in Utrecht gaan het ook niet overleven als ik een paar weken weg ben. Dus ik ga vanmiddag proberen mijn plantjes in mijn fietstas in de trein mee te nemen, op hoop van zegen dat dat goed gaat :’)

  Reply
  • 12 juli 2016 at 11:01 am

   Ahhhhh spannend lijkt me dat! Ga je ze even onderbrengen op een vakantie adresje :)? Hopelijk gaat het allemaal goed Karlijn!

   Reply
 • 13 juli 2016 at 7:55 am

  Love deze post!! Stekken is zo leuk! En stek met die lieve poes! Wat schattig. Monstrera stekken is zo leuk en zo makkelijk! Echt heel fijn. Wat jammer van je erwtenplantje 🙁
  Die monstrera obliqua is zo gaaaf! Die staat ook op mijn lijstje, is alleen zo moeilijk te vinden!
  Oeh en die polkadotplant ook ja! Haha oke volgens mij is mijn wenslijstje nog wel een half a-4tje lang 😉
  Liefs!

  Reply
  • 13 juli 2016 at 10:15 pm

   Je reactie is zoooo leuk Fleur! 😀 ik word er helemaal blij van en ook van plantjes, net als jij. Zo leuk!
   Wat voor plantjes staan nog meer op je verlanglijstje?
   & ja echt mega mega mega jammer van het erwtenplantje. Ik had bij Stek nog meerdere keren om advies gevraagd en ik denk dat ik ‘m teveel water had gegeven 🙁 want de reis naar huis ging super goed haha, ik had maar één erwtje verloren en ik deed super voorzichtig. Wel wilde ik ‘m thuis in een soort hang ding krijgen en dat lukte niet helemaal en toen was ik wel wat erwtjes verloren en ik dacht daarna dat het daardoor kwam, maar ik denk dat ‘ie teveel water had gehad. Misschien koop ik nog een nieuw erwtenplantje bij Stek maar ik was in Utrecht toen zo blij ermee 🙁 zo lief dat je toen liet zien waar jij ‘m vandaan had! Met de jouwe nog wel alles goed?
   Liefs

   Reply
   • 16 juli 2016 at 11:22 am

    Ik wil heel graag nog een rubberplant, en zo’n minipalm! Die vind ik zooo leuk! Ja en dus die 2 waar jij het over had, oja en zo’n zebraplant <3
    Wat jammer van je erwtenplantje 🙁 ze moeten super veel indirect zonlicht en heel weinig water hebben.. tenminste, dat doe ik bij de mijne en die zien er nog goed uit (heb er 2 oeps). De grond altijd goed laten opdrogen en dan pas een klein scheutje.
    Ik heb m'n tweede bij de intratuin gehaald.. misschien hebben ze 'm in rotterdam daar ook?
    xx! ps laten we gauw weer eens afspreken nu je eeeeindelijk vakantie hebt!

   • 18 juli 2016 at 2:23 pm

    Ahhh ik ga al die plantjes even op m’n gemak opzoeken & jouw smaak kennende staan ze daarna ook op mijn wish list haha. Brb met m’n reactie!

   • 18 juli 2016 at 2:27 pm

    Ahhh die zebraplant is echt heel mooi leuk! En hahaha ik heb dus ook een rubberplant kom ik nu achter, dat is die plant waar Guusje dus in de aarde van plast & waar ik kleine stekjes van aan het maken ben omdat die grote het echt niet gaat overleven zo. Arme plant… Bijna heel de winter heeft ie buiten gestaan 🙁 en toen haalde ik ‘m eens naar binnen en toen vielen de helft van de bladeren eraf (ik denk door het temperatuurverschil) en toen moest ie weer het balkon op :(. Toen het warmer werd buiten zette ik ‘m weer binnen, maar Guusje blijft er niet vanaf… Ik weet echt niet wat ik ermee moet! Ik wil ‘m echt niet zomaar weg doen, zo zonde. En die minipalm ziet er heel tof uit! Lekker tropisch

Leave a Reply