15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Vegan smoothie met meloen

12 Comments

Een meloensmoothie! Zo lekkerrrrrr. En dit keer gebruikte ik de meloen zelf als schaaltje (minder afwas jwz) en dat is ook nog best wel lekker want dan kan je nog wat meloen uitscheppen op het laatst. Het is wel leuk als je een flinke meloen hebt hiervoor – hoe groter de meloen, hoe groter je schaaltje, hoe groter de smoothie dus hoe meer je kan eten 🙂 slimmmmm. Maar even eerlijk, ik vond deze vegan smoothie er vooral ook heel fotogeniek uitzien.

Deze vegan smoothie is perfect als tussendoortje of lunch. Er zit genoeg lekkers in om je energie te geven en ik voeg graag havermout toe aan m’n smoothies. Door het toevoegen van de zaadjes en pitjes zit er wat hartigs doorheen en dat vind ik altijd een fijne combi met al dat zoete. Toppings mogen van mij echt niet ontbreken in een smoothiebowl want ik vind het zo lekker om nog ergens op te kauwen. En daarom doe ik het ook in een kom en niet in een glas. Een smoothie in een glas is ook altijd zo op, maar een smoothiebowl daar doe ik wat langer mee. Ik geloof trouwens dat het ook een rauw recept is. Is gedroogde vijg rauw?

raw vegan smoothie meloensmoothie

Oké, het recept, van deze heerlijke meloensmoothiebowl.

Vegan smoothie met meloen

Ingrediënten voor twee smoothies
• 1 flinke meloen
• 2 bananen
• 1/3 cup havermout
• 1/3 cup rood fruit, gemixt of bijvoorbeeld alleen aardbeien
• 1 appel

Toppings:
• 2 gedroogde vijgen
• 1/4 cup blauwe bessen*
• Twee theelepels mix van zaadjes en pitjes
• Twee theelepels chiazaadjes

raw vegan smoothie meloen pilea

Hoe maak je deze smoothiebowl?
Stap 1 – Snijd de meloen doormidden. Haal de pitjes eruit met een lepel.
Stap 2 – Schep het vruchtvlees uit de meloen en doe het gelijk in de blender. Je kan een laagje overlaten als je dat lekker vindt, om het later nog te kunnen uitscheppen. Je kan er ook voor kiezen om ‘m heel goed uit te scheppen, zodat je veel smoothie kwijt kunt.
Stap 3 – Doe ook de rest van de ingrediënten in de blender, gesneden in stukjes.
Stap 4 – Blend blend blend.
Stap 5 – Snijd de gedroogde vijgen in reepjes.
Stap 6 – Giet de smoothie in de meloenkommetjes. Top af met de toppings.

raw vegan smoothie meloen pilea cactus

Ik vond het een super leuke en lekkere smoothie! Meloen smaakt geweldig in smoothies vind ik (en in ijs!), het maakt ’t zo lekkers fris. Ohja er stond nog een * bij blauwe bessen want ik haal dus altijd blauwe bessen uit de vriezer. Ik koop zo’n enorme zak met blauwe bessen en die spoel ik dan af en laat ik ontdooien. In smoothies zijn ze perfect, want dan blijft je smoothie lekker koel.

Liefs!

Previous Post
Planten, analoogjes en poezen
overnight oats vegan havermout ontbijt
Next Post
Overnight oats voor onderweg

12 Comments

Leave a Reply