15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Overnight oats voor onderweg

8 Comments
overnight oats vegan havermout ontbijt

Toen ik voor het eerst overnight oats at vond ik het best vies. Het was zompig en smakeloos en een beetje vreemd. Ik denk dat ik het toen snel in de pan heb gegooid en heb opgewarmd. En het nog eens heb geprobeerd en het toen weer niet lekker vond.

En toen, een paar weken geleden, zag ik een recept voor overnight oats online. En ik dacht ‘ach waarom niet, dan kan ik weer tien minuten langer in bed blijven liggen ’s ochtends’. Het was nog steeds niet echt te pruimen en toch at ik het voor zo’n twee weken op de dagen dat ik vroeg op moest, want: langer slapen. Zodra m’n vakantie begon stopte ik ermee, want toen kon ik weer warme havermoutjes eten als ontbijt of de tijd nemen voor een goeie smoothiebowl, zoals deze meloensmoothiebowl. Hmmm.

overnight oats vegan havermout ontbijt

Omdat ik nog steeds vroeg op moet voor werk en ik dan graag in de trein ontbijt, probeerde ik toch weer die overnachthavermout. En stukje bij beetje werd het lekkerder en inmiddels kijk ik uit naar m’n ontbijtje in de trein.

Zonde eigenlijk van m’n leven dat ik niet zo smakelijke ontbijtjes at.

Omdat ik het zo lekker en makkelijk vind en het ook gezond is deel ik het hier graag. Het is ontzettend handig als ontbijtje in de trein of om mee te nemen als je ’s ochtends geen tijd hebt om te ontbijten / geen zin hebt om vroeg op te staan. Als ik weet dat ik op m’n plaats van bestemming tijd heb om te ontbijten maak ik graag deze overnight oats, zodat ik me thuis niet hoef te haasten en alsnog op m’n gemak kan ontbijten.

overnight oats vegan havermout ontbijt

Overnight oats

Ingrediënten voor één ontbijtje
• 1/2 cup havermout
• 1 eetlepel chia zaad
• 5 aardbeien
• 1/3 cup blauwe bessen
• Amandelmelk
• 1 rijpe banaan

Extra: scheutje dadelstroop, rozijntjes, pitjes en zaadjes.
Handig: glazen potje met goeie deksel, mocht je dit ook willen meenemen in de trein.

Bereiding
De vorige avond:
Stap 1 – Snijd de aardbeien in kwarten en doe samen met de blauwe bessen in het glazen potje. Doe ook de chiazaadjes en havermout erbij.
Stap 2 – Giet er amandelmelk bij tot het geheel met een laagje bedekt is. Roer dan alles goed door elkaar – je wil niet dat er nog iets droog staat. En het geeft ook niks als je aardbeien of blauwe bessen door het roeren kapot gaan, dan komen juist ook die smaken ervan vrij dus dat is hartstikke prima.
Stap 3 – Als alles goed gemengd is doe je nog een scheutje amandelmelk erbij, zodat alle ingrediënten goed kunnen weken gedurende de nacht. Vooral chiazaadjes zijn goed in het opnemen van vloeistof, dus je hoeft niet bang te zijn dat je veel melk overhoudt.
Stap 4 – Zet het potje havermout in de koelkast.

De volgende ochtend:
Stap 5 – Roer even goed je ontbijtje los, vooral van de bodem.
Stap 6 – Snijd de banaan in plakjes en meng door de overnight oats.
Stap 7 – Schroef de deksel goed op het potje en stop het in je tas. En vergeet een lepeltje niet, dat gebeurt mij nog wel eens!

PS. Wil je dadelstroop en rozijnen toevoegen? Doe dat dan bij stap 1. Wil je nog wat pitjes en zaadjes toevoegen voor een extra bite? Doe dat dan op het allerlaatst.

overnight oats vegan havermout ontbijt

En wat is jouw favoriete ontbijtje voor korte ochtenden?

Liefs!

Previous Post
Vegan smoothie met meloen
Next Post
Analog sunday #15

8 Comments

 • 20 juli 2016 at 10:03 am

  Oo, het is al zo lang geleden dat ik overnight oats heb gemaakt! Ik vind het eigenlijk superlekker en met het warme weer heb ik helemaal geen zin in warme havermout, maar ben ik er nog niet op gekomen om dit te maken. Lekker! Ik ben tegenwoordig een beetje fan van mugcakes, dus dat is mijn standaard ontbijtje 😉

  Reply
  • 20 juli 2016 at 10:48 am

   Oeh een mugcake! Dat moet ook super lekker zijn. Ik heb het een keer gemaakt en toen mislukte het helemaal, maar ik geloof dat als je het goed doet het ook echt lekker is. Het is natuurlijk niet voor niks je standaard ontbijtje ;). Wat zit erin? Liefs

   Reply
 • 20 juli 2016 at 4:46 pm

  Overnight oats heb ik eigenlijk nog nooit gemaakt. Komt voornamelijk omdat ik in de ochtend wel tijd heb om een pannetje op het vuur te zetten. Maarrrr, dit ziet er best goed uit, dus ik ga het wel een keer proberen!

  Reply
  • 20 juli 2016 at 7:19 pm

   Wat fijn dat je daar de tijd voor hebt! Leuk dat je dit alsnog eens wil proberen :). Misschien voor als je eens een treinreis moet maken en je wil wat lekkers voor onderweg?
   Liefs

   Reply
 • 26 juli 2016 at 3:00 pm
  laura

  Dit ga ik ook proberen! Als ik straks weer voor de klas sta, moet ik zo ongelofelijk vroeg op, dat ik pas een beetje trek krijg na mijn 20 minuten durende fietstochtje naar school. Handig om mijn ontbijt dan gewoon mee te nemen hihi

  Reply
  • 26 juli 2016 at 11:38 pm

   Laura je bent zon schatje! Ik hoop echt dat het lekker wordt 🙂 het zou dan echt een fijn ontbijtje zijn om mee te nemen naar school! Ik vind het ook ideaal voor vroege of korte (vooral korte) ochtenden :). Liefs

   Reply
 • 3 augustus 2016 at 8:34 am

  Ik eet al jaren overnight muesli, zo noem ik het zelf maar even. Gewoon muesli met gedroogde vruchten, yoghurt en een scheut diksap blauwe bes. ’s Ochtends gooi ik er nog een eetlepel van een soort pittenmengsel van de Natuurwinkel doorheen. Heerlijk! Jouw overnight oats ziet er heel smakelijk uit, en mooie foto’s ook weer!

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 4:05 pm

   Wat goed dat je al jaren overnight oats eet en het je dus blijkbaar zo goed bevalt! Goed idee ook met yoghurt en een scheutje diksap, toch een lekkere en natuurlijke manier om het wat zoeter te maken. En je maakt het dus met muesli, dat ga ik ook eens proberen, want daar zitten dan ook gelijk zaadjes en pitjes en ook gedroogde vruchtjes in. Goed plan!

   Reply

Leave a Reply