15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #15

14 Comments

Als ik weer door de negatieven van m’n dubbel belichte analoge foto’s blader word ik zo blij. Zo fijn al die bloemen op de foto’s. En ik heb ook het idee dat het niet fout had kunnen gaan – dat de bloemen alleen maar iets toevoegen bedoel ik, en dat ze er niet voor zorgen dat het beeld juist lelijker wordt. Tuurlijk zijn er soms foto’s of momenten waarvan ik precies dát wil vastleggen, zonder de ruis van een lightleak of dubbele belichting. En bij één van deze foto’s bij dit rolletje had ik dat, dat ik ervan baalde dat er bloemen overheen gingen. Deze foto zit ook in deze post, het is de foto met het inktpotje en de gedroogde bloemen.

analoge fotografie dubbele belichting

analoge fotografie dubbele belichting

Analoge fotografie: dubbele belichting met bloemen

Toen ik laatst analoogjes online gooide schreef ik er ook al over: dubbele belichting bij analoge fotografie, waarvan in ieder geval één laag gevuld was met bloemen. In dat bericht liet ik de eerste foto’s zien. Fijne foto’s van in het park en andere random plaatjes, en alles overgoten met bloemen. In dit berichtje laat ik een dagje uit met papa zien. We gingen naar het mega mega mooie Huis Sonneveld en tussen het praten over de architectuur en het interieur en over wat we hoorden op de audiotour door schoot ik plaatjes, digitaal en analoog. We gingen ook nog naar de Kubuswoningen van Piet Blom, maar die foto’s bewaar ik voor een volgende keer.

analoge fotografie dubbele belichting

analoge fotografie dubbele belichting

Eerst dronken we koffie bij Lebkov. Daarna slenterden we over de Kruiskade richting het Huis Sonneveld, wat vlak bij het Museumpark en Museum Boijmans ligt. Via de kunstroute op de Westersingel en in de warme zonnestralen. Ik fotografeerde het interieur van Huis Sonneveld, maar ook papa staat op beeld. En wij samen ook! Kijk hoe lief die volgende foto! Ik vind ‘m zo leuk :).

analoge fotografie dubbele belichting

analoge foto dubbele belichting

analoge foto dubbele belichting

analoge foto dubbele belichting

Al met al een super fijne en gezellige middag & wat kan ik veel leren van papa. Het is zo leuk om te horen wat hij allemaal weet van bouwstijlen en bijvoorbeeld het interieur van Huis Sonneveld. Het is ook zo heerlijk ontspannen om met m’n vader te kletsen. 🙂

Meer analoge foto’s zien?
Meer dubbele belichtingen met bloemen
De eerste plaatjes met m’n nieuwe Pentor
6 tips om snel te leren freelensen
• Of gewoon álles dat analoog is op mijn blog.

Heb jij een beetje ervaring met analoge fotografie?

Liefs!

overnight oats vegan havermout ontbijt
Previous Post
Overnight oats voor onderweg
vegan sesam ijs vegan icecream
Next Post
Ice cream month: vegan zwarte sesam-ijs

14 Comments

 • 24 juli 2016 at 12:36 pm

  Wat mooi om te zien! Heel kunstig en interessant om naar te kijken. Je blijft kijken! 😀

  Reply
  • 26 juli 2016 at 11:42 pm

   Ah dankjewel Mylene, wat leuk dat je zo naar de foto’s kijkt! 🙂 het blijft ook wel mysterieus af en toe wat er nou eigenlijk te zien is, hè? Liefs

   Reply
 • 24 juli 2016 at 3:34 pm

  Tof gedaan. Fijn dat je zo goed met je vader er op uit kunt! Prachtige dubbels !

  Reply
  • 26 juli 2016 at 11:42 pm

   Ah dankjewel 🙂 dubbel belichten vind ik zo ontzettend leuk, ik moet het absoluut vaker doen. Ik ben al snel bang om iets te ‘verpesten’, maar dit rolletje was echt een genot om in te scannen – ik moet gewoon durven! En ‘dubbels’ is ook echt een leuk woord hiervoor, hihi :). Jouw foto’s ga ik ook nog in een blogberichtje zetten, die vind ik nog steeds zo prachtig!

   Reply
 • 25 juli 2016 at 5:07 pm

  Wauw, zulke mooie foto’s weer! Zo gaaf met die bloemen (had ik geloof ik al gezegd, maar ik zeg het gewoon nog een keer hihi). Ik heb zelf geen ervaring met analoge fotografie, maar heb wel een analoge camera (die het nog doet geloof ik), bij dit soort artikeltjes krijg ik wel de kriebels. Misschien deze vakantie maar eens uitzoeken hoe ‘ie werkt 🙂 Liefs!

  Reply
  • 26 juli 2016 at 11:40 pm

   Ahhh hihi dankjewel, ik vind het alleen maar super leuk om te lezen dat je het gaaf vindt :). Wat cool dat je een analoge camera hebt! Als je vragen hebt mag je ze altijd stellen 🙂 ik help je graag, want analoog fotograferen is zo fijn om te doen. Liefs!

   Reply
 • 25 juli 2016 at 9:25 pm

  Wooow, Sanne, wat een supercoole foto’s! Heel erg mooi gedaan met die dubbels, nog nooit eerder gezien 🙂 Liefs!

  Reply
 • 26 juli 2016 at 2:38 pm

  Oo die met die vaas in de vensterbank is echt mijn favoriet 🙂

  Reply
 • 26 juli 2016 at 9:29 pm

  Wow, heel tof gedaan! Ik vind vooral die met de vaas in de vensterbank prachtig.

  Reply
  • 26 juli 2016 at 11:36 pm

   Super lief Door! Dankje 🙂 ja die bloemen komen daar zo mooi tot z’n recht, ik vind die foto ook wel erg fijn geworden. Lief van je!

   Reply
 • 2 augustus 2016 at 3:36 pm

  Prachtige foto’s!! Oh ja, ik weet niet eens of dat polaroidtoestel het nog wel deed, ik was bang dat als ik het zou vragen en het antwoord was ja, dat ik het gelijk zou kopen… ik ben nl. ook aan het ontspullen, en dan had ik de verleiding niet kunnen weerstaan, haha. Niet weten was de veiligste optie, en toch heb ik spijt, knullig hè!

  Reply

Leave a Reply