15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Bohemian bedrooms

12 Comments
velux monstera inspiratie urban jungle

De woonkamer wordt mooier en mooier. Groener en groener, ook. Het is echt een steeds fijnere plek en steeds meer van ons samen. Ik liet al eerder wat huiskamerdetails zien en daarna is de kamer nog wat meer gaan leven (want die planten groeien snel joh, kijk hier maar). Maar de slaapkamer, die blijft lastig. Een paar jaar terug schilderden we de muren licht geel en daar ben ik nog steeds blij mee, maar verder is het best een saaie kamer. Maar wat me nog het meeste stoort is het licht dat naar binnen schijnt – overdag te weinig en als ik wil slapen te veel. Ik slaap standaard met zo’n stjiek fluwelen oogmasker op want anders kom ik niet in slaap. Suf hè.

velux plants vegan blog bedroom inspiration

Ik vind het echt onwijs lastig om te bedenken hoe ik het wél wil in de slaapkamer. En hoe ik dat probleem met het licht ga aanpakken, dat het ’s nachts gewoon donker genoeg is. Want zware donkere gordijnen, dat wil ik echt niet. En ik heb nog meer eisen, want ik vind het ook wel eens lekker rustig om ’s ochtends wakker te worden met licht dat naar binnen schijnt, zonder m’n gordijnen op zo’n manier open te hoeven doen dat de overburen naar binnen kunnen kijken. Snap je? Op Pinterest ben ik op zoek gegaan naar fijne inspiratieplaatjes en ik heb heel wat moois gevonden. En van mooie gordijnen in steriele slaapkamers ging ik naar planten in bohemian bedrooms, naar wakker worden in de tropische jungle van Bali.. echt prachtig. En een beetje onrealistisch voor in de binnenstad van Rotterdam, dat wel. Of ik moet een boomhut bouwen in het Kralingse Bos?

velux jungle bali bedroom inspiration bohemian

Planten in de slaapkamer vind ik eigenlijk ook wel heel erg mooi. Eerst vond ik het een gek idee en het moet ook geen urban jungle worden, maar een paar hangplanten voor het raam of naast het bed lijken me prachtig. Misschien kan ik daar een beetje mee verduisteren – het zal in ieder geval prachtige fotogenieke schaduwen opleveren op de muur boven het bed.

Ik werd ook helemaal verliefd op dakramen boven het bed – door het prachtige licht dat er naar binnen kan schijnen, de sterren die je er ’s nachts door kunt zien of de regendruppels die je kan horen vallen. Zo romantisch allemaal.

velux bedroom inspiration bohemian vegan blog

Al deze plaatjes heb ik dus van Pinterest en kwam ik steeds weer terug op dat naar binnen schijnend licht. En om te kunnen verduisteren ’s nachts en toch te kunnen genieten van daglicht overdag zonder privacy te verliezen heb ik echt een perfect rolgordijn gevonden van VELUX. Daarmee kan ik dus deels verduisteren voor de nacht, en ’s ochtends weer daglicht binnenlaten als ik m’n bordje havermout eet terwijl ik How I Met Your Mother kijk in bed. Met een goeie kop koffie erbij en een spinnende Guusje op schoot, en wat hangplantjes her en der.

Ja, dat klinkt fijn.

En wat mag er niet ontbreken in jouw perfecte slaapkamer?

Liefs!

vegan sesam ijs vegan icecream
Previous Post
Ice cream month: vegan zwarte sesam-ijs
balzac coffee berlijn hotspot analoge fotografie
Next Post
Berlijn: 6 dingen die ik zeker ga doen

12 Comments

 • 28 juli 2016 at 9:46 am

  De plaatjes zien er zo mooi uit! Grote ramen en planten en mooie bedden, geweldig. Maar helaas zo totaal niet haalbaar in een studentenkamer van 11 vierkante meter waar nog niet eens een tweepersoonsbed in past :’)

  Reply
  • 28 juli 2016 at 9:48 am

   Ahh hihi nou in ieder geval fijn om over te dromen toch? Vooral die hoge glazen plafonds en dat vele licht, echt prachtig. Dat kan hier helaas ook niet haha. Liefs!

   Reply
 • 28 juli 2016 at 9:53 am

  Die plaatjes zijn in ieder geval om bij weg te dromen! Ik ben zelf net verhuisd en ben nu ook bezig met het inrichten van mijn slaapkamer. Ik ga voor een tropische ruimte met jungle behang, ben nu al ZO benieuwd naar het eindresultaat!

  Reply
  • 28 juli 2016 at 10:17 am

   Ah wauw Anouck, jungle behang! Ik ga in ieder geval je blog in de gaten houden voor als je er foto’s van plaatst, want wat moet dat tof worden zeg. Veel plezier met het verder inrichten van je slaapkamer!

   Reply
 • 28 juli 2016 at 11:16 am

  Oh, wat een mooie plaatjes! Ik wil ook zo’n kamer. Oké, ik heb eigenlijk niks te klagen, omdat ik over een paar weekjes ga verhuizen naar m’n studentenkamertje en ik dus alles in kan gaan richten. Ik heb van die raamdeuren (je snapt wat ik bedoel), waardoor ik zo de tuin (oke, meer een soort plaatsje waar je kan zitten) instap en m’n kamer ga ik ook nog wit verven, dus een hele lichte kamer. Fijn voor fotograferen enzo. Oké, ik dwaal af, haha. Leuk artikeltje! Liefs

  Reply
  • 29 juli 2016 at 7:00 pm

   Oh wat gaaf Klaske! Wat heerlijk, je eigen kamer die nog helemaal leeg is gaan inrichten, super fijn. En wat fijn ook, die raamdeuren! En heb je op dat plaatsje waar je kan zitten ook een beetje privacy / zit je een beetje beschut en kan je er rustig chillen? Ik heb namelijk ook openslaande balkondeuren en een balkonnetje dus waar ik heel blij mee ben, alleen zit ik wel precies aan een drukke straat haha. Iets meer privacy zou ik wel relaxt vinden daar, maar een balkon is al mega chill :). En mooi ook, witte muren in je kamer, ideaal voor fotograferen! Hartstikke belangrijk toch ;)? Vind ik ook hoor, haha.
   Liefs

   Reply
   • 30 juli 2016 at 11:49 am

    Jaa, ik ben er zo blij mee. Het is gelukkig wel afgeschermd, dus ik kan er wel rustig zitten haha. Gelukkig maar, want ik ga aan een druk fietspad wonen :’) Haha ja precies, jij snapt ‘m 😉

   • 1 augustus 2016 at 10:11 pm

    Oh fijn haha 🙂 ik zit nog wel eens met een handdoek op m’n hoofd te lezen op het balkon, een beetje afgeschermder zou dat wel chiller zijn :). En kijk je vanuit je kamer ook uit op het fietspad?

 • 28 juli 2016 at 11:18 am

  Oh, wat fijn en mooi allemaal dit <3. Echt, ik kan mezelf soms uren verliezen in Pinterest op zoek naar dit soort plaatjes. Prrretty! Heerlijk om zo inspiratie op te doen.

  Reply
  • 29 juli 2016 at 7:01 pm

   Anna! Ja inderaad hè, Pinterest is echt een onuitputtelijke bron van prachtige inspiratie. Super fijn :). Wat zoek jij het liefst op Pinterest?

   Reply
 • 29 juli 2016 at 8:28 am

  Heerlijke inspiratie dit Sanne! Ik kan ook eindeloos kijken naar slaapkamers op Pinterest, haha. Maar uiteindelijk word ik alleen maar een beetje droevig van omdat ik weet dat het tóch nooit zo mooi wordt. :’D Daar ben ik gewoon het type niet voor, meer praktisch ingesteld. ^^’

  Reply
  • 29 juli 2016 at 7:03 pm

   Ahhh hihi wat leuk dat jij dat ook zo leuk vindt! En ik snap wel wat je bedoelt denk ik. Ik heb dan ook zo’n idee maar dan is het toch niet zoals op die Pinterest plaatjes, misschien omdat het nog moet gaan leven en meer bij mezelf moet gaan passen. Dat heb ik nu met de woonkamer, daar is het echt meer eigen geworden en dat voelt veel beter aan :). Liefs

   Reply

Leave a Reply