15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Berlijn: 6 dingen die ik zeker ga doen

14 Comments
balzac coffee berlijn hotspot analoge fotografie

Over een tijdje is het zo ver: wij gaan naar Berlijn! Onze vakantie voor dit jaar heb ik gek genoeg nog helemaal niet gedeeld op m’n blog, misschien omdat de bestemmingen maar bleven veranderen, haha. Uiteindelijk hebben we besloten om met de camper van m’n schoonouders naar Duitsland te gaan en daar een beetje rond te trekken. Om verschillende redenen gaan we naar Duitsland en ik zal ze even kort toelichten – het land is goed te bereizen met een camper (wat betreft bergen en dergelijke), Lucas wilde er graag naar toe ennnnn het is super vegan proof! Ik wil op vakantie namelijk gewoon dat we een beetje normaal kunnen gaan eten en uiteten kunnen als we daar zin in hebben, zonder dat we de halve stad af moeten en uiteindelijk ergens huilend aan een patatje zitten. Neeeee het moet leuk blijven.

Omdat we een aantal jaren terug ook naar Berlijn zijn geweest en toen de highlights van de stad ook bekeken hadden, wil ik nu heel graag wat andere dingen zien en doen in de stad.

berlijn vegan hotspots analoog

6 dingen die ik zeker ga doen in Berlijn

1. Naar de veganistische supermarkt Veganz.
IK MOET DAAR ECHT NAAR TOE. Arme Lucas, want daar gaan we vast uren rondlopen. Ik vind het soms gek dat ik daar me zo op kan verheugen, maar ik vind het echt leuk! Ik ga niet voor niks zo graag naar vegan hotspots :). Hier is echt van alles te koop dat vegan is, dingen die hier in Nederland vast niet zo makkelijk te vinden zijn. I. cannot. wait.

2. Mooie uitzichten zien.
Ik hou van uitkijkpunten en over de stad kunnen kijken van ver weg of ver boven. Super fijn, ik weet niet waarom. Ik wil al heel lang heel graag eens onderstaand plaatje in het echt zien, en ik ben er achter gekomen dat ik dan naar Siegessäule moet, een overwinningszuil die over de snelweg staat en over Tiergarten uitkijkt. Onderstaand plaatje is geschoten door Laura. Ook moet het heel tof zijn om in Die Welt Luchtballon te gaan – een luchtballon die vast zit aan een touwtje aan de grond, zo’n 150 meter in de lucht.

tiergarten berlijn Siegessäule uitkijkpunt

3. Een rondleiding door de stad.
In Londen heb ik ook eens rondleidingen gedaan, die m’n schoonzusje en Lucas toen geregeld hadden en dat was zo ontzettend cool. We deden daar de Harry Potter tour (super super tof!) en een spooktour, brrr. Ik wil in Berlijn ook zeker een rondleiding gaan doen door de stad, misschien wel twee – één over de oorlog in ieder geval. Zoals een underground tour, dat lijkt me heel tof. Iemand ervaring of tips?

4. Prachtige tuinen bezoeken.
En naast fijne uitkijkpunten over de stad hou ik ook al van mooie tuinen. Berlijn heeft verschillende mooie tuinen en parken, zoals het Viktoriapark met een waterval en Himmelbeet, waar je kan eten en drinken uit de eigen moestuin. Sowieso wil ik heel graag naar de Botanischer Garten, want een botanische tuin is altijd super fijn. Onderstaande foto is van Marjolijn, van BerlijnBlog.

berlijnblog botanische tuin botanischer garten

5. Met z’n tweetjes foto’s nemen in een Photoautomat
Dat wil ik gewoon. Dan gaan we allemaal van die romantische kussende maken. Of nouja, waarschijnlijker van die ongemakkelijke omdat we niet weten wanneer de foto gemaakt wordt.

6. Bloggen en chillen en lunchen in fijne koffietentjes en zo
KOFFIE! Super belangrijk. Er zijn vast tal van super leuke koffietentjes in Berlijn – zo wil ik super graag naar Brammibal’s Donuts, een vegan donut shop; Kattencafé Pee Pee’s (LEUK! want ik moet Guusje missen op vakantie boooeee); Goodies, wat bij Veganz hoort en waar je lekker kunt eten en Vöner, wat staat voor vegan döner. Ik heb nog nooit een döner op dus ik wil dit echt wel eens proberen. En zoals ik al hoorde van Desi is het in Berlijn prima vertoeven als vegan – op veel plekken staat aangegeven dat dingen veganistisch zijn, dus heel veel voorbereiding hoef ik geloof ik niet te doen als het gaat om eten en drinken. Sowieso heb ik ook de Happy Cow app, dus die kan ons de weg gaan wijzen.

Wat is jouw lievelingshotspot in Berlijn?

Liefs!

velux monstera inspiratie urban jungle
Previous Post
Bohemian bedrooms
digitale fotografie natuur inspiratie
Next Post
Fotografie inspiratie: prachtige paardenbloemen

14 Comments

 • 30 juli 2016 at 5:13 pm

  Klinkt allemaal wel behoorlijk goed! Heel veel plezier alvast – ik kan je verder geen tips geven, want ik ben er nog nooit geweest. Ben benieuwd hoe je het gaat hebben!

  Reply
 • 30 juli 2016 at 5:30 pm

  Jaaaa, Berlijn! Ik ben net een weekje terug, en wil graag een aanrader delen: The Barn voor goede koffie. En Kreuzberg en Friedrichshain zijn leuke wijken voor kleine toffe winkeltjes en vette street art 🙂

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:09 pm

   Jeeeej ik ben super blij met je tips! Wat cool dat je net bent geweest 🙂 heb je het fijn gehad? Dankjewel! Liefs

   Reply
 • 31 juli 2016 at 12:27 pm

  Oehhhhh zooooo gaaf! Ik weet zeker dat je het echt heel erg leuk gaat hebben. Zo’n underground tour had me heel leuk geleken, maar daar had ik geen tijd meer voor. Ik heb wel een fietstour gedaan bij Berlin on bike, dat was ook heel tof. Ook een aanrader! Dan zie je in 1 dag de hotspots en kan je de dagen erna nog kiezen waar je nogmaals teruggaat om beter te kijken.
  Oh en die fotohokjes zijn overal, dus dat moet zeker wel lukken. Heel veel plezier lieve Sanne!

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:08 pm

   Ahhh hihi dankje Desi! Tof dat je een fietstour hebt gedaan zeg 🙂 ik kreeg van Eva (van evainberlin.nl) ook al de tip om een fietstour te doen, dus dat is echt absoluut een tip die ik moet opvolgen. We nemen zelf onze racefietsen mee, zouden we daarmee goed de stad door kunnen en mee kunnen doen bij Berlin on bike? En ja haha ik zag al een kaart met alle fotohokjes, fotohokjes genoeg geloof ik. Liefs!

   Reply
 • 31 juli 2016 at 8:33 pm

  Als je uitzicht wilt en een bijzondere plek wil bezoeken, kan ik Teufelsberg zeker aanraden! Qua hotspots zijn er ook veel fijne biergartens die zeker een bezoekje waard zijn, zoveel fijne plekken in Berlijn 🙂 Met een dagje fietsen huren, ontdek je de stad op de fijnste manier.
  Veel meer tips op mn blog, je mag uiteraard ook een mailtje sturen als je nog wat extra tips kan gebruiken. Heel heel veel plezier!

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:07 pm

   Eva super dankjewel voor de tip Teufelsberg! Een biergarten bezoeken was ik inderdaad wel van plan hihi, ben erg benieuwd :). Ik ga je blog heeeeeelemaal uitpluizen 🙂 en als ik vragen heb zal ik je zeker mailen, super lief :). Dankjewel, liefs!

   Reply
 • 1 augustus 2016 at 8:11 pm

  Berlijn is zo’n mooie stad! Ik heb niet echt bijzondere plekken om aan te raden, mijn paar dagen Berlijn bestonden toch vooral uit de toeristische dingen bekijken (oh ja wacht, ik heb wel een tip: bezoek Berlijn niet als Duitsland net het WK heeft gewonnen, want dan kun je niet meer normaal door de stad – een groot deel van een park en monument waren afgezet voor de huldiging, maar daar zal je dit jaar geen last van hebben haha). Oh ja, het Pergamon museum vond ik wel erg leuk om te bezoeken, een museum met heel veel beelden en zelfs een tempel uit de klassieke Oudheid 🙂

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:04 pm

   Ahhhhhhhhh zo leuk dat je naar Berlijn bent geweest Karlijn! Haha ik zal Berlijn niet bezoeken als Duitsland net het WK heeft gewonnen :p. Hihi, jeetje wat een gedoe was het dan zeg in de stad! Voor de mensen die in Berlijn wonen hartstikke leuk denk ik, maar als toerist wil je Berlijn toch iets makkelijker kunnen bekijken denk ik zo ;). Dankjewel voor de tip van het Pergamom museum, ik onthoud ‘m! Liefs

   Reply
 • 2 augustus 2016 at 4:01 pm

  Oh, wat een leuke dingen allemaal, ik ben er nog nooit geweest, maar Berlijn staat zeker op mijn lijstje voor ooit. Voor dan kan ik jouw tips wel gebruiken. Veel plezier!!!

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 4:07 pm

   Berlijn is echt fantastisch, ik kan het je zo ontzettend aanraden. En dat van een keer dat het er ijskoud was en had gesneeuwd! Kan je nagaan in de zomer.. Dankjewel!

   Reply
 • 3 augustus 2016 at 3:20 pm

  Goodies is heel leuk! Veel plezier in Berlijn. Ik raad ook aan om gewoon wat door Friedrichshain te kuieren, vind ik zo’n toffe, gezellige buurt. En naar Vegans wil ik ook nog gaan. Da’s voor een volgende trip Berlijn! 😀

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 4:03 pm

   Ah wat goed dat je Goodies zo leuk vindt! Dankje voor je Friedrichshain-tip 🙂 lijkt me heerlijk om gewoon wat rond te wandelen in een fijne buurt. Dankjewel 🙂 liefs

   Reply

Leave a Reply