15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Fotografie inspiratie: prachtige paardenbloemen

16 Comments
digitale fotografie natuur inspiratie

Zoals je misschien weet ben ik dol op fotografie – ik fotografeer graag zelf en laat bijvoorbeeld analoge foto’s zien in de Analog Sunday berichtjes. Maar ook andere foto’s deel ik graag op m’n blog, als ik er zo van onder de indruk ben dat ik het graag wil delen. En nu wil ik jullie echt praaachtig werk laten zien. Van iemand met wie ik samen de analoge fotografie-cursus heb gevolgd en ook weer samen de vervolgcursus heb gedaan. Via Instagram word ik fijn op de hoogte gehouden van haar nieuwe werk. En dit werk vond ik echt heeel erg mooi.

fotografie paardenbloem macrolens

digitale fotografie natuur bloemen

digitale fotografie inspiratie paardenbloem macrolens

Prachtige paardenbloemen

In de eerste instantie wilde ik alleen de paardenbloemen laten zien – de paardenbloemen die net in een regenbui hebben gezeten en zijn gefotografeerd met een analoge lens, waarbij de druppels van de regen mooi te zien zijn en er bokeh is ontstaan (wat ik super fijn vind!). Maar tijdens het scrollen op de website van Jacqueline kwam ik nog veel meer moois tegen. De foto’s zijn digitaal, maar Jacqueliene fotografeert wel graag met een analoog lensje.

natuur digitale fotografie inspiratie

digitale fotografie inspiratie natuur

Er is veel natuur te zien in haar foto’s en dat kan ik alleen maar waarderen, want daar hou ik van. Vooral de scherptediepte in deze foto’s van de bloemen vind ik zo fijn. Het beeld is heel speels door de vele onscherpe en scherpte delen van de foto, die elkaar overlappen en voor diepte en beweging zorgen. En dat vind ik heel mooi – de onscherpe gedeeltes zijn even belangrijk als de scherpe stukjes naar mijn idee en dat maakt het beeld ook zo tof.

Benieuwd naar meer? Check dan even de Instagram & Flickrpagina van Jacqueline.

Wat maakt een foto voor jou tof?

Liefs!

Meer fotografie zien?
6 tips om snel te leren freelensen
Dubbele belichtingen van m’n laatste rolletje
Meer dubbele belichtingen, met bloemen
De eerste plaatjes met m’n nieuwe Pentor
• Of gewoon álles dat analoog is op mijn blog.

balzac coffee berlijn hotspot analoge fotografie
Previous Post
Berlijn: 6 dingen die ik zeker ga doen
vegan infused water fruit gezond
Next Post
Infused water: perfect voor het warme weer

16 Comments

 • 1 augustus 2016 at 8:57 am

  Wat tof!! Ik hou heel erg van het fotograferen van details in de natuur. Spelen met scherptediepte en zoeken naar details. Loooove it!

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 9:57 pm

   Super leuk Mylene! Wat fijn dat je het ook zo mooi vindt 🙂 en zo graag in de natuur fotografeert! Leuk om zo te lezen dat we hetzelfde mooi vinden in fotografie :). Liefs

   Reply
 • 1 augustus 2016 at 10:01 am

  Wat een prachtige foto’s, die scherpte en bokeh zijn gewoon wow! Sowieso maken natuurfoto’s me al stil, maar deze doen dat toch nog een tikkeltje meer. Ik ga haar Instagram gelijk gaan volgen haha 😀 dankje voor deze tip!

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:01 pm

   Ah hihi wat fijn dat je ze zo mooi vindt! Wat goed zeg, dat je er ook zo onder de indruk van bent :). Liefs!

   Reply
 • 1 augustus 2016 at 10:58 am

  Wauw, dit zijn echt geweldig mooie foto’s! Ik vind, net als jij, de scherptediepte erg mooi. Heel tof hoe ze daar mee gespeeld heeft! Ik ga direct even op haar instagram kijken nu, haha. Liefs!

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:01 pm

   Hi Klaske! Hihi jeej wat fijn dat je dit zo mooi vindt! Leuk dat je op haar Instagram gaat kijken, hihi. Liefs!

   Reply
 • 1 augustus 2016 at 12:10 pm

  Super stukje! Dank je wel! Echt lief, al die complimentjes. Ik wordt er helemaal verlegen van!

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:02 pm

   Ah Jacqueline wat fijn dat je het een leuk stukje vindt! De reacties van andere bloggers op dit bericht zijn ook zo ontzettend leuk om te lezen :).

   Reply
 • 1 augustus 2016 at 1:03 pm

  Wat een prachtige foto’s! Dank voor de tip, ik ben haar meteen gaan volgen op Instagram.

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:02 pm

   Ah wat leuk Gerhilde, dat je haar foto’s zo fijn vindt dat je Jacqueline gelijk bent gaan volgen!

   Reply
 • 1 augustus 2016 at 3:25 pm

  Wow, die regendruppels! Weer eens anders. Mooie foto’s. Liefs

  Reply
 • 1 augustus 2016 at 8:23 pm

  Wauw, prachtig!! Ik heb bijna op het punt gestaan een polaroid camera te kopen op een Belgische vlooienmarkt… Had ik het toch maar gedaan 🙁

  Reply
  • 1 augustus 2016 at 10:05 pm

   Ahhh hihi 🙂 ik moet je heerlijk bekennen, ik het twee polaroid camera’s en ik heb alleen nog maar de polaroids geschoten die nog in het apparaat zaten toen ik ‘m kocht.. en die waren mislukt. Ik vind de polaroids veel te duur en dat houdt me al jaren tegen! Maar ik wil absoluut snel eens die camera uitproberen. Als ik geld heb voor foto’s, haha. Ja, heb je er spijt van dat je ‘m niet hebt gekocht?

   Reply
 • 2 augustus 2016 at 1:42 pm

  Wauw: ik droom gewoon even weg bij al die prachtige foto’s zeg <3 Ik hou er van!

  Reply

Leave a Reply