15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Infused water: perfect voor het warme weer

11 Comments
vegan infused water fruit gezond

Een warme zomerdag, met een boek en een kleedje naar het park. En natuurlijk iets te eten en drinken; zonder ga ik echt niet van huis. En voor zo’n hete zomerdag is bananenijs perfect, maar ook infused water staat dan altijd in de koelkaast. Ik hou van super simpel en super lekker en super gezond en dat is het ook.

Een jaar of twee geleden had ik op mijn blog al ideetjes voor infused water gedeeld en ik vond het tijd voor een update. Tegenwoordig heb ik een super fijne fles die perfect is / gemaakt is voor infused water en ik loop er elke dag mee rond te zodat ik steeds heerlijk water kan drinken 🙂 met een smaakje. En geen suiker en helemaal natuurlijk en vegan, hoe fijn.

vegan infused water gezond

6 ideetjes voor infused water

1. Één soort fruit, groente of kruid: citroen / komkommer / sinaasappel / aardbei / munt.
2. Aardbei en blauwe bessen.
3. Citroen en komkommer.
4. Citroen en blauwe bessen. My fav :).
5. Munt en aardbei.
6. Komkommer, appel en kiwi.

infused water vegan gezond zomer

How to
• Maak je infused water een nacht van te voren in een grote fles en zet ‘m een nachtje in de koelkast – dit is de beste manier om je water een heerlijke smaak te geven.
• Gebruik niet teveel citroen, citroen kan snel overheersen. Ik gebruik meestal één schijfje of een kwartje. Van komkommer kan je dan best weer een boel gebruiken, omdat het niet zo sterk is.
• Maak het mooi: snijd de citroen en aardbei in plakken, de komkommer in dunne slierten en laat de munt heel.
• Je kan zelf bepalen wat je wil laten overheersen: hou je wel van munt maar niet te sterk, gebruik dan meer van iets anders om mee te combineren.
• Gebruik een fles van een liter ongeveer, zo heb je er lang plezier van, en gebruik bijvoorbeeld een speciale fles (foto hierboven) zodat je alleen het water drinkt en niet steeds een stuk fruit in je mond krijgt.

Ik raad het je heeeeel erg aan om dit eens te proberen. Het is zo lekker en lekker fris! Een paar ijsklontjes erin en je hebt een heerlijk koel zomerdrankje.

Liefs!

digitale fotografie natuur inspiratie
Previous Post
Fotografie inspiratie: prachtige paardenbloemen
botanische tuin rotterdam munchen vegan
Next Post
München: 6 dingen die ik zeker ga doen

11 Comments

 • 3 augustus 2016 at 7:52 am

  Jaa, dit is zó lekker! Ik drink het ook graag, zeker als het warm is en ik liters op een dag drink. Nu verlang ik door deze post trouwens wel weer een beetje terug naar het warme weer.. 😉

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 4:05 pm

   Ahhh wat goed! Ik heb er ook echt veel meer behoefte aan als het warm weer is, haha. Gelukkig zou het zondag weer mooi worden, I hope so! Liefs

   Reply
 • 3 augustus 2016 at 9:02 am

  Mmmm, ik heb het in de vakantie gedronken in een restaurant, met citroenmelisse, ook erg lekker. Maar zou er niet zo gauw aan denken om het zelf te maken… waarom niet eigenlijk!? Dank voor de tips! Keimooie foto’s weer.

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 4:04 pm

   Bedankt voor je lieve reacties Simone! Wat een goed idee ook, met citroenmelisse. Ja, het is zo makkelijk om te maken :). Ben benieuwd wat je er van vindt als je het zelf maakt.

   Reply
 • 3 augustus 2016 at 12:46 pm

  Ik onthou: lang genoeg laten trekken. 🙂 Ik kijk uit naar het weekend met mooier weer!

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 4:03 pm

   Ahh haha 🙂 wat goed! Ja inderdaad, ik kijk er ook zeker naar uit, laat het mooie weer maar komen!

   Reply
 • 3 augustus 2016 at 8:26 pm

  Jaaa, dit is heerlijk! Al mag het weer wel wat warmer worden, dan geniet ik er nog meer van. Oh mag ik vragen waar je fles van is, trouwens? Ik wil er zelf ook nog graag eentje, hihi. Liefs!

  Reply
  • 3 augustus 2016 at 10:08 pm

   Hey Klaske! Hihi jazeker 🙂 de fles is van Loooqs geloof ik! & inderdaad, beter wordt het snel weer wat warmer 🙂 dan geniet ik ook veel meer van infused water.

   Reply
 • 4 augustus 2016 at 1:00 pm

  Lijkt me heerlijk verfrissend! Komt zeker van pas deze zomer!

  Reply
  • 4 augustus 2016 at 10:34 pm

   Leuk Demi, dankjewel! Inderdaad, in de hete zon is zo’n drankje heel fijn :).

   Reply
 • 11 augustus 2016 at 1:32 pm

  Ja, zo lekker! Mijn favo combi is gember, citroen en munt.

  Reply

Leave a Reply