15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

München: 6 dingen die ik zeker ga doen

5 Comments
botanische tuin rotterdam munchen vegan

Jeeeeeej bijna op vakantie, bijna weg met de camper, bijna naar de zon en bijna naar München! De vakantie komt dichterbij en dichterbij en ik krijg steeds meer zin om weg te gaan en steeds meer zin in koffie van het benzinestation en steeds meer zin in rustige avonden op de camping met lezen en schilderen en podcasts en keihard chillen. Laatst schreef ik al een berichtje over Berlijn en de 6 dingen die ik er zeker wil gaan doen. En omdat we ook naar München gaan en ik zo’n nerd ben die al weken van tevoren stickertjes plakt in een reisboekje met wat leuk is om te doen, ga ik dat ook hier nog even delen.

munchen vegan 100% vakantie

5 dingen die ik zeker ga doen in München

1. Wandelen in de Englischer Garten (en al die andere tuinen).
Jaaaaaaaa een tuin in München! Een Engelse tuin met stromende beekjes en het is een van de grootste tuinen in de wereld, dus daar vermaken we ons wel een dagje. We kunnen er ook gaan roeien en er staat nog ergens een kleine Griekse tempel op een heuveltje, waar we ook kunnen picknicken. Ook de Hofgarten lijkt me leuk want er wordt jeu de boules gespeeld! En en en er zijn ook nog Aziatische tuinen.. het houdt niet op in München. Lijkt me echt prachtig, een tuin met Japanse sferen, maar ook Chinese tuinen en boeddhabeelden, een Nepalese pagode en bamboeplanten. En als we het dan nog niet zat zijn kunnen we naar het Westpark, met groene weides, meertjes en sportplaatsen, maar ook biertuinen, een tuin vol rozen en zelfs een Griekse tuin. En dan is er ook nog een Botanischer Garten, vlak bij een het kasteel waar ik bij punt 5 over schrijf.

botanische tuin munchen vakantie succulent

botanische tuin munchen vakantie vegan

2. Naar fijne uitkijkpunten.
Yes, net zoals in Berlijn wil ik ook in München naar punten in de stad waarop ik over de hele stad heen kan kijken. Of in ieder geval over een klein deel. Maar het liefst wel over de hele stad en nog verder. Vanaf de Olympiaturm kunnen we van 190 meter hoogte over de stad kijken en zelfs de Alpen zien! Dit is het hoogste punt van de stad, dus hier wil ik sowieso naar toe. En het kan overdag maar ook ’s nachts en dat lijkt me eigenlijk ook wel cool. Ook kunnen we nog iets anders beklimmen, namelijk de Bavaria en vanuit daar kunnen we ook een fantastisch panorama verwachten.. volgens de reisgids. Dan is er nog een kerk, de Paulskirche, vanuit waar we een overzicht over de stad kunnen zien en zelfs de Alpen kunnen bekijken. Ik denk dat ik een keuze moet gaan maken.. of elke dag één uitzicht?

3. Iets over de oorlog.
Eigenlijk moet ik er nog over nadenken of ik dit wel wil. Maar toen ik wat informatie begon te verzamelen over München kwam ik erachter dat het een hele belangrijke stad was in de Tweede Wereldoorlog en daar kan ik bijna niet omheen op vakantie. Zo zit kamp Dachau in de buurt en las ik al een indrukwekkend blogbericht over een bezoek aan dit kamp op de blog van Sandra. Ook kwam ik een fietstour en wandeltour tegen door de stad die over de oorlog gaat – die lijkt me erg interessant en iets minder heftig. Het is ook absoluut niet zo dat ik de oorlog wil negeren want dat kan en mag gewoon niet. Ik ben alleen zo bang dat het bezoek aan het concentratiekamp te verschrikkelijk is (en dat is het natuurlijk ook!) en dat ik ermee blijf lopen ofzo. Al is het natuurlijk ook super goed om stil te zijn bij de verschrikkingen van toen.. Maar toch vind ik het lastig om dit al vast te leggen, snap je? Ik word er al naar van als ik alleen al eraan denk namelijk.. bah bah bah.

4. Bier drinken in biergartens.
Volgens mij kunnen we (en willen we) daar écht niet om heen in München. Of waar dan ook in Duitsland: de biergarten. Zelfs in Rotterdam kan ik er niet aan ontsnappen (en die is ook heel gezellig). Het Hofbräuhaus zou een hele toffe plek zijn om een biertje te nuttigen omdat er per dag ongeveer 10.000 liter bier wordt geschonken.. Wow. Beter hebben ze wel fruitbier ofzo want ik ben echt een slechte bierdrinker.

vegan coffee cacti

5. Naar een kasteel.
Het kasteel van Versailles is echt een van mijn favoriete plekken in Frankrijk, ik vind het allemaal zo grootst en imposant en bijna onvoorstelbaar dat het allemaal van de koning is geweest. Ook de symmetrie in het gebouw en in de tuinen vind ik heerlijk, haha. Ooit heb ik er zelfs mijn profielwerkstuk over gemaakt en ben ik veel te weten gekomen over de Zonnekoning. Daarom lijkt het me heel tof om naar Schloss Nymphenburg te gaan, een kasteel in de buurt van München en een van de mooiste barokke kastelen van Europa. En ook zo fijn symmetrisch.

6. Heel veel eten.
Ik heb al een beetje research gedaan naar veganistische tentjes in München en volgens mij is het ook daar prima vertoeven, net zoals in Berlijn. Zo kunnen we bij Tushita gebakjes eten, bij Café Josefina ontbijten (en bier drinken) en bij Lost Weekend vegan food eten EN boeken lezen tegelijkertijd. Hoe fijn. En als we verhongeren (oké ik) dan kunnen we altijd nog naar Veganz gaan, je weet wel, de vegan supermarkt waar ik nu al naar uit kijk. Omnomnom.

Ben jij ooit in München geweest?

Liefs!

vegan infused water fruit gezond
Previous Post
Infused water: perfect voor het warme weer
analoge fotografie dubbele belichting amsterdam
Next Post
Analog sunday #16

5 Comments

 • 5 augustus 2016 at 10:25 am

  Ik ben nog nooit in München geweest, maar zou er zeker nog wel eens heen willen! Die tuinen klinken heeel goed, daar vermaak je je vast wel. En yay, ik vind het ook altijd zo leuk om over de hele stad heen te kijken, hihi. Volgens mij heb je in München in ieder geval genoeg keuze! Wat het bezoeken van een concentratiekamp betreft, het is inderdaad heftig, maar wel goed om een keer gedaan te hebben. Maar als het je te heftig lijkt zou ik gewoon voor die fiets- of wandeltour gaan. Liefs!

  Reply
 • 5 augustus 2016 at 1:13 pm

  1. Dat had ik niet gedacht, een van de grootste tuinen in de wereld. Lijkt me ook heel mooi.
  2. Goed plan, ik hou ook erg van uitkijkpunten.
  3. Snap ik. Ben ooit naar Bergen Belsen geweest, dat vergeet ik niet meer. Gewoon doen waar je je op dat moment goed bij voelt.
  4. Dapper! En succes 😉
  5. Kastelen zijn altijd leuk, goeie tip voor mocht ik daar ooit in de buurt zijn.
  6. Altijd fijn als er veel keuze is in je favo eten, eet smakelijk!!

  Have fun!!

  Reply
 • 6 augustus 2016 at 1:05 pm

  Jaa leuk! Ik houd ook altijd van uitzichtpunten haha, dus als het even kan zoek ik die op. Ik ben nog nooit in München geweest, maar ben wel fan van de 100% gidsjes dus daarmee zit je vast helemaal goed!

  Reply
 • 7 augustus 2016 at 10:51 am

  Oooh wat leuk dit. München ben ik nog nooit geweest helaas. Behalve op het vliegveld, maar dat telt niet, haha. Een vriend van mij woont daar dus ik hoop er wel een keer naartoe te kunnen gaan.

  Reply
 • 8 augustus 2016 at 4:39 pm

  Oh wat heerlijk. Ik ben er nog nooit geweest, maar hoor altijd veel goede dingen over München. Veel plezier al vast, maar komt vast goed 🙂

  Reply

Leave a Reply