15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #16

7 Comments
analoge fotografie dubbele belichting amsterdam

Noujaaaaaaa ik ben zo’n ontzettende muts hè. Ik heb echt een prachtige prachtige analoge camera, een paar jaar terug gekregen: de Asahi Pentax KX. Zegt je vast niks, mij zeggen dit soort namen ook nooit iets, net zoals dat ik mezelf hoor vragen wat voor motor iemand heeft en dan denk jaaaaaaaaaaa leuk maar dat moet ik toch even googelen. Alleen als ik ‘naked groene Kawasaki’ hoor begin ik te kwijlen maar verder zijn motoren een groot raadsel.

Asahi Pentax KX

Er zitten drie lenzen bij deze camera – een 28mm wideangle, een 55mm en een 135mm. De 28mm is echt mijn lievelings, doordat het dus een wideangle is en je een behoorlijk breed beeld kan fotograferen. Een beetje zoals met je telefoon. De 135mm is een behoorlijke zoom-in. En de 50mm is geloof ik de meest gebruikelijke lens en daarmee heb ik ook leren fotograferen (digitaal en analoog), het is een ontzettend fijne lens en zit op al mijn analoge camera’s. Maar juist omdat de 28mm alleen op deze camera zit, vind ik ‘m zo tof. Verder is de camera zelf echt een stuk geavanceerder dan alle andere analoge camera’s die ik heb.

analoge camera dubbele belichting

analoge camera dubbele belichting

analoge camera dubbele belichting

Ohja maar even terug naar waarom ik dan zo’n domme koe ben (ah als veganist is dit helemaal geen leuk grapje meer, shiiiit, koeien zijn lief) ik dacht namelijk dat de lichtmeter kapot was. Of de batterij leeg. En daarom staat dit pareltje al jaren in de kast of op een plank en denk ik al zo’n twee jaar dat ik eindelijk eens achter goeie batterijen aan moet.

Dan nu het plot van dit verhaal en ik zal even kort en krachtig zijn: de camera doet het gewoon. Hij werkt gewoon. Hij doet het dus gewoon. De batterij werkt dus gewoon. En de lichtmeter werkt dus ook gewoon. Alles doet het gewoon.
Maar hij werkt dus anders dan m’n andere camera’s met het meten van het licht. Ik kan de batterij meten en ik kan het licht meten en het werkt dus! Ik had een manual opgezocht om op te zoeken wat voor batterij er in moet & op die manier kwam ik er dus achter hoe ik ten eerste de batterij kan testen (en die doet het dus gewoon) en ten tweede hoe ik het licht kan meten (wat dus anders gaat dan bij m’n andere camera’s en daarom snapte ik er niks van)(en dat kan dus ook. Gewoon.).

analoge camera dubbele belichting amsterdam

analoge fotografie dubbele belichting amsterdam

Ik ben zo blij joh, niet te geloven. Ik ben nog wel een beetje bang voor ergens een adder onder het gras en dat ik dan straks denkt OHJA daarom deed ‘ie het niet, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Ik heb gelijk rolletjes besteld en ik wil al honderd jaar eens andere rolletjes kopen dan Hemarolletjes. En daar werd ik nu tot gedwongen want de Hema heeft al heel lang geen fotorolletjes meer een ook online was het uitverkocht, dus ik kocht online rolletjes van Lomography, deze kleurennegatieven.

Verder hebben de foto’s in dit berichtje niks te maken met deze ode aan deze nieuw opgebloeide liefde, het zijn gewoon foto’s van mijn rolletje dat ik dubbel belichte. En het zijn plaatjes uit het mooie Amsterdam. Hier kan je trouwens meer lezen over dit dagje Amsterdam :).

analoge fotografie dubbele belichting

analoge fotografie dubbele belichting

analoge fotografie dubbele belichting

Veel liefs!
En al helemaal veel liefs aan m’n zusje want ze is jarig vandaag!

botanische tuin rotterdam munchen vegan
Previous Post
München: 6 dingen die ik zeker ga doen
testa vegan omega-3 visolie
Next Post
Testa, vegan visolie / Omega-3 algenolie

7 Comments

 • 7 augustus 2016 at 3:43 pm

  Gefeliciteerd met je zusje! Ik heb zelf een Pentax K1000, ontzettend leuk om met zulke camera’s aan de slag te gaan 😀

  Reply
 • 7 augustus 2016 at 9:43 pm

  Mooie foto’s met de bloemen zo dubbel belicht! En fijn dat de camera toch helemaal goed werkt, ik ben benieuwd hoe de resultaten zullen zijn 🙂

  Reply
 • 8 augustus 2016 at 4:53 pm

  Suuuupergave foto’s weer! Echt een verrassing dat die camera het opeens gewoon blijkt te doen haha.

  Reply
 • 8 augustus 2016 at 9:18 pm

  Ik heb samen met mijn vriend onlangs een hele oude Canon gevonden in de kringloopwinkel. De sluiter werkt niet meer helemaal, dus die moeten we repareren, maar ik kan niet wachten om ermee naar het strand te gaan en foto’s te kijken!

  Reply
 • 9 augustus 2016 at 12:08 pm

  Wauw mooie foto’s weer. En hoe leuk dat die camera het toch doet, supertof! Ben heel benieuwd naar de fotootjes die je ermee gaat maken!

  Reply
 • 22 augustus 2016 at 7:41 am

  Haha, soms gaan dingen met een omweg 😉 Super foto’s!! Ben benieuwd naar je vakantie foto’s, er komt af en toe al wat leuks voorbij op IG. En ook van die leuke bomenfilmpjes.

  Reply
 • […] Analog sunday #16 Een aantal dubbels, geschoten in Amsterdam en Trompenburg Tuinen, waar ik zelf ook heel blij mee […]

  Reply

Leave a Reply