15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Testa, vegan visolie / Omega-3 algenolie

2 Comments
testa vegan omega-3 visolie

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Testa, of ik hun Omega-3 algenolie (oftewel vegan visolie) wilde uitproberen. Jazeker :)! Ik kreeg de supplementen binnen een paar dagen binnen en ben gelijk begonnen met ze te slikken, één per dag. Inmiddels ben ik al bijna twee strips verder en wilde ik graag jullie laten weten hoe enthousiast ik ben over de Omega-3 algenolie, want het is gewoon super goed spul.

Testa Omega-3 algenolie

En waarom is het dan zo goed? Omdat het vegan is!

En daar is alles mee gezegd, toch?

Voor deze supplementen zijn namelijk gewoon géén vissen nodig. Er gaan geen haringen dood en de zee wordt niet leeggevist. De tabletten worden namelijk gemaakt van algen, van het voedsel van de haringen dus en de capsule is gemaakt van zeewier extract.

Ik eet natuurlijk geen vis als veganist en eerlijk gezegd heb ik me ook nog niet eerder bezig gehouden met bepaalde soorten vetten die ik alleen door het eten van vette vis binnen zou kunnen krijgen. Vissen eten algen en deze algen zitten vol met EPA en DHA vetzuren (dit zijn soorten Omega-3) en deze kan het menselijk lichaam niet zelf aanmaken. En deze vetzuren zijn hartstikke belangrijk voor je hersenen, het hart en de ogen – zo bestaan je hersenen voor ruim 60% uit vet en ongeveer de helft daarvan bestaat uit DHA Omega-3 vetzuren. Maar bah, ik ga toch echt geen visolie slikken voor de Omega-3!

testa vegan omega-3 visolie

Omega-3 tekort

Ik vind het vooral ook interessant om te weten wat er dan kan gebeuren als je een tekort aan Omega-3 opbouwt. En het zijn echt van die symptomen die vooral in de winter bij mij sneller voorkomen, zoals vermoeidheid, vaak ziek zijn en stemmingswisselingen. Het afgelopen jaar had ik hier heel veel last van en ik eet natuurlijk al een aantal jaar geen vis. Het lijkt me dus ontzettend belangrijk dat ik genoeg Omega-3 binnenkrijgt.

Daarom zijn deze vegan visolie tabletten van Testa echt heel goed 🙂 – ze werken naar mijn idee dan ook preventief tegen nare klachten en zorgen ervoor dat ik genoeg Omega-3 binnen krijg. Hierdoor houden ze me dus gezond zonder dat er dieren voor dood hoeven te gaan. Ik heb ook al eerder iemand horen zeggen dat ze nagenoeg vegan at, maar alleen nog visolie slikte; en daar is dan dus nu een oplossing voor! Jeej :).

Trouwens, veel van mijn info heb ik van de website van Testa. Daar kan je ook nog een fijn filmpje vinden als je nieuwsgierig bent naar dit product.

Heb jij wel eens nagedacht over het vervangen van vis(olie)?

Liefs!

analoge fotografie dubbele belichting amsterdam
Previous Post
Analog sunday #16
dubbel belicht amsterdam analoge fotografie
Next Post
Vegan visolie, München en Berlijn

2 Comments

  • 9 augustus 2016 at 11:28 am

    Oh, dit is best handig om te weten! Ik eet ook geen vis (op zeg maar, een of twee keer per jaar tonijn op een pizza na, maar daar haal je ook de vette visolie niet uit), maar slik wel extra vitamine speciaal voor vegetariërs / veganisten. Ik weet zo niet of daar ook Omega-3 in zit, wel slim om eens uit te zoeken!

    Reply
  • 9 augustus 2016 at 1:04 pm

    En merk je zelf echt verschil in iets eigenlijk? Ik eet vermoedelijk ook veel te weinig omega 3, maar heb ook niet echt klachten … Al is het misschien sowieso nuttig om ze te nemen.

    Reply

Leave a Reply