15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

24 before 25 #9 – wat ik vooral níet heb gedaan

12 Comments
analoge fotografie veganisme vegan

Zoals je vaker kan lezen op mijn blog werk ik aan mijn 24 before 25 lijstje. Soms iets actiever dan anders en ik heb wel gemerkt dat ik makkelijk werk aan bepaalde punten dan anderen (en dat deze dingen dus elke keer weer terugkomen elke maand, zoals het versieren van kamers met planten of meer quality time hebben met Guusje). En dat ik dus steeds ook weer het lijstje langs ga en denk ‘ah shiiiii weeeeeeer niet hier aan gewerkt’. Dus ik dacht, laat ik eens een berichtje schrijven over wat ik vooral niet heb gedaan. En als ik ze zo opsom, zijn dat er nogal wat. En zo lang heb ik niet meer voor dit lijstje, in oktober verjaart het.

En het zijn toch meer punten dan ik dacht. Oeps.

monstera veganisme crazy cat lady

Een lijstje met puntjes waar ik nog niks mee heb gedaan

2. Meer interessante boeken en tijdschriften lezen, zoals biografieën, levensverhalen, de ELLE eten, kunstboeken, psychiatrieverhalen, Women’s Health of stagegerelateerde boeken, bijvoorbeeld over de antroposofie of autisme – eeeeeh. Nee. Ja, ik heb een abo op Women’s Health en die lees ik dan af en toe en de ELLE eten vind ik heerlijk om te lezen, en daar heb ik ook een abo op gehad. Maar boeken over de antroposofie of autisme, niet gedaan. Psychiatrieverhalen ook niet en kunstboeken ook niet en levensverhalen ook niet. En eerlijk gezegd boeit het me ook niet zo heel veel meer, haha. Dus ik betwijfel of ik hier überhaupt nog wat mee ga doen! En ohja btw dit geldt dus ook voor 12. het kijken van films over dezelfde onderwerpen, maar dat wil ik eigenlijk nog wel doen.

9. De keukenkastjes en koelkast vaker opruimen – haha oooeeeeps. Ik heb denk ik één keer de keukenkastjes opgeruimd dit afgelopen jaar, en de koelkast twee keer, ook voor de vakantie (niet zo fijn anders, om beschimmelde paprika’s terug te vinden na vier weken). Maar het móet vaker. MOET. Want op die manier kom ik dus achter ingrediënten die op moeten, zodat ik ze kan opmaken zonder dat ze weggegooid moeten worden. Dus ik weet het dondersgoed hoor. Ik doe het gewoon niet. En dan kom ik gelijk op dit punt, 10. Vaker en meer eten opmaken dan wel weggeven dan wel weggooien (maar alleen als het echt niet anders kan), dit gebeurt dus écht te weinig.

cactus cacti veganisme

11. Een avondritme ontwikkelen – ik had dit zó erg nodig tijdens mijn vorige schooljaar haha en alsnog ging ik elke avond te laat naar bed. Ik weet wat ik kan doen hoor, ik weet heus wel hoe het moet. Op tijd naar bed en dan nog even lezen in bed om tot rust te komen en vooral niet op m’n telefoon. Dus ik weet het wel. Maar het is zo moooooeilijk als er nog iets leuks op tv is of als het gezellig is met Lucas of als ze avond zo kort is na een lange dag. Dan gaan slapen is gewoon stom.

16. Verjaardagskaartjes sturen – Ik heb zo’n duizend kansen gehad dit afgelopen jaar om kaartjes te sturen. En ik heb er twee gestuurd ofzo. Ik heb kaartjes gekocht voor mensen die verhuisden, ik heb sowieso veel kaarten liggen en alsnog gebeurt het gewoon niet. Misschien komt het omdat ik niet zo veel adressen heb, maar ik heb wel een adressenboekje gekocht haha. Dus tja eigenlijk geen excuses?

aquarelleren vegan veganisme analoge fotografie

23. Vaker een frisse neus halen: het bos in, wandelen, fietsen – ik kom wel veel buiten hoor, sowieso al. Maar vaker naar het bos, vaker fietsen en wandelen lijkt me fijn om te doen.

24. Een challenge doen van een maand/week, bijvoorbeeld om buikspieren te krijgen, of een fotografie challenge – ook nog niet! Maar iets met fotografie wil ik wel gaan doen ja, lijkt me leuk. Of iets met veganisme.

Heb jij nog voornemens waar je niks mee gedaan hebt?

Liefs!

Ps. m’n foto’s zijn echt ontzettend random I know, ik had niet echt plaatjes voor bij deze post dus ik hoop dat je geniet van die cute poes bij die monstera.

plants plantstagram
Previous Post
De vakantie is voorbij – een teken van leven
plants veganism pilea
Next Post
Wajoo ik zit in een opruimflow

12 Comments

 • 31 augustus 2016 at 9:02 am

  Ik heb me deze zomer ingeschreven voor de vegan challenge van Eva, misschien is dat ook iets voor jou? Dan krijg je een hele maand (volgens mij oktober of november) vegan receptjes en tips opgestuurd 🙂 Is veel leuker dan die buikspieroefeningen, haha, dat heb ik ook al eens geprobeerd maar volgens mij houdt geen mens dat vol…

  Reply
 • 31 augustus 2016 at 10:11 am

  Ik vind je foto’s juist super mooi, hihi. Ik vind nog steeds dat je super goed bezig bent hoor! Veel succes met die challenge, je moet je er gewoon eens achter zetten en op den duur wordt het gewoon routine 🙂 Liefs!

  Reply
 • 31 augustus 2016 at 10:42 am

  Ik geniet elke keer van dit soort lijstjes! Ik denk dat de reden hoezo je niet vaker hebt gelezen of vaker het kastje hebt schoongemaakt, is omdat ‘vaker’ te vaag is. Als je zegt, ‘aan het eind van elke maand moet ik het keukenkastje hebben schoongemaakt’ dan is het more likely dat je dat gaat doen, het is concreter. Maar ik kan dit wel leuk zeggen, maar toch maak ik mijn eigen lijstje ook niet concreet 😉 Maar wellicht kunnen we daar in Oktober rekening mee houden als we weer onze nieuwe lijsten gaan maken 🙂

  Reply
 • 31 augustus 2016 at 11:03 am

  Punt 11 is echt veeeel te herkenbaar, haha. Nu met de vakantie is m’n ritme sowieso naar de maan, ik hou m’n hart vast als stage straks begint en ik wel vroeg moet opstaan.

  Reply
 • 1 september 2016 at 9:44 am

  Het is nog niet te laat om jouw challenges tot een goed einde te brengen hé 😉 Op mijn blog schreef ik ook over mijn 25 before 25 en 1 van die uitdagingen is 25 kaartjes sturen. Ik ben er bijna, maar als jij nog graag eentje wil, stuur ik gerust eentje op. Als je daarna ook terugstuurt, zit je meteen alweer dichter bij je doel 🙂

  Reply
  • 20 oktober 2016 at 2:21 pm

   Lotte! Ik heb met jouw reactie nog zo lang in m’n hoofd gelopen, want ja, ik wil je super graag een kaartje sturen! Super leuk dat zei, van elkaar een kaartje sturen :). Ik heb het nu weer in m’n lijstje zitten, want het is het allerslechtste punt geweest op m’n lijstje haha en ik vind het heel leuk dat jij het ook op jouw lijstje hebt staan!

   Reply
 • 1 september 2016 at 9:55 am

  Ah, het kijken van films en docu’s en dergelijke staat ook op mijn lijstje van dingen die ik vaker wil doen, maar het komt er echt nooit van :’)

  Reply
 • 1 september 2016 at 3:41 pm

  Oooh, dat van lezen is zo herkenbaar! En een avondritme ontwikkelen klinkt ook als iets wat ik nodig eens moet doen, vooral nu het nieuwe schooljaar weer voor de deur staat.

  Reply
  • 11 september 2016 at 11:56 pm

   Hoi! Ik wil er inderdaad ook serieus werk van maken, haha. Ik zal nog even serieus gaan nadenken over een avondritme. Heb jij al iets van een avondritme gecreëerd voor jezelf?

   Reply
 • 5 september 2016 at 1:15 pm

  Niks mis met de foto’s, ik vind ze mooi. Meer mediteren, koelkast schoonmaken… echt goed schoonmaken, is, ahum, anderhalf jaar geleden, vriezer ontdooien idem. Kledingkasten uitmesten… Gelukkig hebben meer mensen last van deze “nog niet gedaan” lijstjes. Mezelf een ultimatum stellen helpt soms, maar uitstellen lukt vaak beter 😉

  Reply
  • 11 september 2016 at 11:53 pm

   Ah dat is lief 🙂 dankjewel. Ja, inderdaad, een ultimatum – dat is absoluut wat ik mis hier. Uitstellen ben ik inderdaad ook erg goed in haha. Op m’n volgende lijstje komt er wel een ultimatum!

   Reply
 • […] Ik had laatst al beschreven wat ik vooral níet heb gedaan – die punten zal ik hier dus uitlaten en dat berichtje kan je hier teruglezen. […]

  Reply

Leave a Reply