15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

3x favoriete koffietentjes in Rotterdam

8 Comments
coppi koffie rotterdam vegan koffietentjes

Rotterdam, wat een fijne stad. Een stad die steeds leuker en hipper wordt en waar veel wordt opgeknapt. Zo wordt mijn buurt, Rotterdam Noord, mooier en mooier en komen er meer koffietentjes en restaurantjes en ik zit toch nog tussen alle hoge oude huizen. Ik zie een groot verschil tussen nu en toen ik hier bijna zes jaar geleden kwam wonen. Ik ga graag met Luc de stad in om ergens een kopje koffie te drinken en er zijn drie koffietentjes in Rotterdam waar ik ook graag naar terugga.

Voor mij is een aantal dingen belangrijk in koffiezaakjes: dat ik er koffie met plantaardige melk kan drinken, dat de inrichting fijn en inspirerend is en dat het tentje iets unieks heeft. En bij deze drie koffietentjes in Rotterdam is dat absoluut zo, en daarom kom ik er ook zo graag.

Bertmans

Zaagmolenkade 15, Rotterdam – Facebookpagina Bertmans

Bertmans zit aan het water. In de zomer kan je een sapje of koffie drinken op het terras, super lekker is dat.
En binnen is het ook heel gezellig en fijn.
Bertmans heeft veel plantbased gerechten, dus als vegetariër en veganist kun je er goed terecht. De menukaart laat zien dat de smaken modern zijn, er genoeg lekkere sapjes en smoothies zijn en er veel te proeven is dat ik nog niet eerder heb geproefd. Ook staat op de kaart het eten vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is.

bertmans rotterdam koffie koffietentjes vegan

Het is echt een dikke vette aanrader als je van een fotogenieke plek houdt en mooi gestyled eten. Het tentje zelf is namelijk heel erg fijn om gewoon te zitten en de omgeving in je op te nemen, alles is mooi en aantrekkelijk. Je kunt er werken en lezen (wat wij deden – al zei ik op IG al dat we meer kletsten dan lazen en werken, hihi), of een van de goeie kookboeken pakken en daar doorheen bladeren. Zelfs het toilet ziet er goed uit. Yes, hier moet je echt even langs als je in Rotterdam bent en op zoek naar een heerlijke en gezonde lunch, of een goeie koffie (met amandelmelk misschien, zoals ik had?) met iets zoets erbij.

bertmans rotterdam koffie koffietentjes vegan

bertmans_vegan_vega_rotterdam_hotspot (Custom)

En dat vind ik ook zo chill; de lekkere zoetigheden van SUE, en van SHARP SHARP zijn gewoon suikervrij, vegan en nog veel meer.

Coppi Fietsen & Koffie

Bergweg 316, Rotterdam – Facebookpagina Coppi Fietsen & Koffie

Ik ben zo blij met Coppi! Coppi is een koffietentje en fietsenmaker in één en het is er zo fijn. De eerste keer dat ik er kwam was op de dag van de opening. Ik kon het natuurlijk níet laten om bij het enige koffietentje bij mij in de straat niet op de eerste dag een bakkie te doen. Ik keek stiekem al een tijdje uit naar de opening want van buiten zag Coppi er al tof uit. De eerste keer dat ik was zat ik buiten, in het zonnetje en bestelde een latte met sojamelk. Hmm.

coppi koffie koffietentje vegan rotterdam

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

Ook is het een fijne werkplek – doordat je er ook lekkere sapjes kan drinken of bijvoorbeeld huisgemaakte ice tea kan je er een paar uur zitten en werken. Je kan er ook wel eten, maar ik geloof niet dat het vegan friendly is.

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

De inrichting is trouwens suuuuper fijn. Mooie fietsen aan de muren en kunst gemaakt speciaal voor Coppi, pastelkleurige vloeren en muren en zachte kussens. En niet onbelangrijk, je kan dus je fiets laten repareren bij Coppi. Er is een hele aparte ruimte voor, dus je kan er goed terecht. Daarnaast verkoopt Coppi ook nog (vooral fietsgerelateerde) spullen, heel leuk om even rond te neuzen.

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

coppi koffie koffietentjes rotterdam vegan

Ohja, de naam komt trouwens van de wielrenner Fausto Coppi.
Coppi Koffie. LEUK.

The Tea Lab

Westewagenstraat 80, Rotterdam – Website The Tea Lab

I looooove The Tea Lab! Vaak als Luc en ik ergens gaan laptoppen gaan we naar The Tea Lab. Het zit in de stad en is super relaxt en wat ik super fijn vind, is dat de hapjes en drankjes vaak erg gezond zijn en dat het erg vegan-friendly is. Er is altijd wel een heerlijk koffietje of broodje dat veganistisch is.

tea lab rotterdam koffie vegan analoog

Maar de naam zegt het al – bij The Tea Lab ligt vooral de nadruk op thee. Ze hebben heel veel soorten theetjes, ik geloof allemaal van losse kruiden en er staat bij alles uitgelegd voor welk moment dit theetje ideaal zou zijn. Meestal blog ik bij The Tea Lab en er is toevallig ook een thee die creativiteit stimuleert haha, dus die neem ik meestal. Als ik al een koffie heb gehad. Hmmmmmm.

tea lab koffie rotterdam vegan

Ohja, The Tea Lab heeft ook high teas! Ik heb dat nog nooit gedaan, maar dat lijkt me fantastisch – ze bieden namelijk ook een vegan high tea, zo leuk!

Dus.

Alle drie absolute aanraders.
• Ben je in het centrum van Rotterdam en heb je naast koffie ook zin in een lunch? Dan is The Tea Lab ideaal.
• En als je vanaf Rotterdam Centraal komt kun je gemakkelijk lopen naar Coppi en gelijk genieten van het fijne interieur of iets tofs voor je fiets kopen.
• Of ben je in het Oude Noorden en schijnt de zon? Neem dan plaats op het terras van Bertmans en pak gelijk de leuke winkelstraat Zwaanhals mee :).

Liefs!

plants veganism pilea
Previous Post
Wajoo ik zit in een opruimflow
hortus leiden plant zomer vegan
Next Post
Lijkt wel vakantiehie, lijkt wel vakantie

8 Comments

 • 6 september 2016 at 9:53 am

  Wat heerlijk, ik krijg meteen zin om naar Rotterdam te gaan. Ik kom er niet zo vaak, dus ken nog geen enkel tentje! Vooral de eerste wil ik wel naar toe!

  Reply
 • 6 september 2016 at 9:59 am

  Deze tentjes klinken allemaal zo leuk! Ik kom eigenlijk zelden in Rotterdam, maar misschien is het tijd om er eens een dagje heen te gaan 🙂

  Reply
 • 10 september 2016 at 3:39 pm

  Bertmans genoteerd! ^^ The Tea Lab had ik al staan. (:

  Reply
  • 11 september 2016 at 11:45 pm

   Super leuk! Als je nog behoefte hebt aan een tafelgenoot, let me know :)! Liefs

   Reply
 • 17 september 2016 at 10:27 am

  Oh ja the tea lab is zo fijn!

  Reply

Leave a Reply