15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Analog sunday #17

15 Comments
analoge foto fotografie berlijn vegan

Weer een analog sunday! Een blogpostje waar ik dus allemaal analoge foto’s laat zien en dit keer zijn dat plaatjes van onze vakantie. Ik probeer de foto’s altijd een beetje onder te verdelen in aparte berichtjes zodat de foto’s een beetje bij elkaar passen. Zo, weet je ook mijn geheim.

analoge foto fotografie berlijn vegan

analoge foto fotografie berlijn vegan

Ohjaaa even nog wat dingetjes over deze camera. De Pentax Asahi KX. Eindelijk gebruik ik ‘m namelijk weer! Ik vertelde er hier al over, dat de lichtmeter het blijkbaar toch doet en ik deze camera weer kan gebruiken. Nou, op vakantie, na foto 10 ofzo, deed de lichtmeter het weer niet meer en ik was echt siiip. Toen downloadde ik een lichtmeter app en hoewel dat erg spannend was, was dat dus ook een beetje de enige oplossing. En als ik naar de foto’s kijk, doet die lichtmeter app het hartstikke prima! Tuurlijk, het liefst heb ik de lichtmeter in m’n camera, maar het is niet anders. Het doet toch mee aan de hele ervaring ofzo, vind ik, het licht meten met de camera zelf.

Misschien even ergens een nieuw batterijtje vandaan toveren maar ik weet echt niet van waar.

analoge foto fotografie berlijn vegan

analoge foto fotografie berlijn vegan

Ik heb op vakantie ÊÊn heel rolletje en nog 22 foto’s van het volgende rolletje volgeschoten. Afgelopen woensdag kon ik de foto’s ophalen, jeej! Het rolletje dat ik maar deels had volgeschoten heb ik bij de Hortus in Leiden helemaal belicht en gelijk ingeleverd toen ik terug in Rotterdam was (zo relaxt, ik lever ze altijd in op het station bij de Hema!) en zijn hopelijk woensdag klaar. Spannend.

35mm kleurenplaatjes van Berlijn

En ik heb een ander soort rolletje gebruikt dan ooit eerder, namelijk een 100 iso kleurennegatief van Lomography. Ik had nog nooit eerder 100 iso gebruikt en dat is super chill in de zomer, omdat de zomer natuurlijk heel licht is – veel zon enzo weet je wel. Doordat het 100 iso is en geen 200 kan het rolletje veel meer licht hebben en zijn de foto’s dus veel minder snel overbelicht, en kan ik ook nog eens een groot diafragma gebruiken dus een kleine scherptediepte (ik moet ALTIJD googelen wat nou een grote of een kleine scherptediepte is, pffffff). En het rolletje is ook nog anders omdat de kleuren iets anders zijn.
En ik heb dus nu ook met m’n 28mm lens geschoten! Zie je het mooie brede beeld? I love it!

Laat ik nu maar gewoon foto’s uploaden.
Het zijn allemaal plaatjes uit Berlijn. Behalve de foto hieronder. Die was van op de heenweg.

analoge foto fotografie vegan

analoge foto fotografie berlijn vegan

analoge foto fotografie berlijn vegan

analoge foto fotografie berlijn vegan

analoge foto fotografie berlijn vegan

Nou lieeeeefs & een fijne warme zonnige zondag!

hortus leiden plant zomer vegan
Previous Post
Lijkt wel vakantiehie, lijkt wel vakantie
analoog analoge fotografie gent barista
Next Post
Berlijn, Gent, zon en veel liefde in 2.01 minuten

15 Comments

 • 11 september 2016 at 8:42 am

  Prachtige foto’s!!! (had ook niet anders verwacht 😉

  Reply
 • 11 september 2016 at 9:04 am

  Ik blijf deze posts zo mooi vinden 🙂 Ik heb heel erg getwijfeld of ik mijn analoge camera nu meer zou nemen op vakantie, heb het uiteindelijk niet gedaan en natuuuuurlijk een beetje spijt.

  Reply
  • 11 september 2016 at 11:47 pm

   Ah wauwie wat een mooi compliment Anne :). Wat vervelend dat je er van baalde uiteindelijk dat je ‘m niet mee had genomen zeg, jammer! Daarna nog plaatjes geschoten? Liefs

   Reply
 • 11 september 2016 at 10:38 am

  Wat een heerlijke foto’s! Op zo’n moment vind ik het jammer dat ik al jaren niet meer analoge foto’s maak!

  Reply
  • 11 september 2016 at 11:47 pm

   Ahhhh wat super leuk dat je analoog hebt gefotografeerd! Zou je het weer willen oppakken of hou je het nu liever bij digitaal? Liefs

   Reply
 • 11 september 2016 at 5:32 pm

  Dat ziet er uit als een geslaagde vakantie! Wat maak je een mooie foto’s zeg!

  Reply
 • 11 september 2016 at 10:52 pm

  wauw pretty foto’s! heel mooi, ik houd hier wel van 🙂

  Reply
  • 11 september 2016 at 11:43 pm

   Ah wat ontzettend lief! Dankjewel 🙂 leuk dat je m’n blog bekijkt!

   Reply
 • 12 september 2016 at 4:44 pm

  Wat zijn dit toffe foto’s. Een hoop mensen Photoshoppen zich een ongeluk om deze effecten te krijgen 😉

  Reply
 • 12 september 2016 at 9:53 pm

  Oh, wauw, je analoge foto’s zijn zo gaaf! Ik heb al een tijdje mijn analoge camera niet aangeraakt, nu kriebelt het wel weer zeg! 🙂

  Reply
  • 13 september 2016 at 9:12 pm

   Ahhh Arjanne, dankjewel! Ga weer beginnen met analoog fotograferen 🙂 leuk! Wat voor camera heb je?

   Reply
 • 31 oktober 2016 at 5:02 pm

  Oh jeee ik had deze nog helemaal niet gezien, wat een heerlijke post!

  Reply

Leave a Reply