15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Berlijn, Gent, zon en veel liefde in 2.01 minuten

18 Comments
analoog analoge fotografie gent barista

Ik heb nog helemaal niks laten zien van de vakantie, waaaaaaat. Nouja, zoals je op Instagram en hierboven al hebt kunnen zien is dat we naar Berlijn gingen en naar Gent. En nog wat plekken tussendoor, namelijk het Spreewald en de Eifel. We gingen met de camper van m’n schoonouders, een superdeluxe ding met echt alles wat je maar kan bedenken. Een warme douche? Ja. Zonnepanelen? Ja. Een televisie? Jup. En een bed waar je aan twee kanten kan instappen. Echt een totaaaaaal andere vakantie-ervaring dan ever before want ik ben van de stedentripjes in AirBnb, of kamperen in een tentje in Frankrijk. Dus een totaal andere ervaring, wel heel leuk!

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

raw temple berlijn gent omdatikdatwil

Toch niet naar München, snik

Maar met een camper naar grote steden is dus geen goed plan (óf dure campings vlakbij de stad, óf te ver weg van de stad om het te kunnen fietsen en dan dus alsnog duur door reiskosten) en daar kwamen we achter bij Berlijn. Dat heeft af en toe voor behoorlijk wat spanning gezorgd jammer genoeg, vooral omdat we daardoor München moesten afblazen en ik baaaaaaaaaaalde zo erg. Je zag m’n boekje van München, je zag al die knullerige stickertjes al zitten in verschillende kleuren en dus onderverdeeld in verschillende onderwerpen en je wist waar ik heen wilde. En dat ging dus niet door! Dat was even lastig, al wil ik dat liever niet toegeven (ik kan soms slechter tegen veranderingen dan ik zou hopen), maar we moesten even een nieuw plan bedenken.

berlijn synagoge omdatikdatwil

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

Op naar het Spreewald

Dus we gingen naar het Spreewald! Het is een natuurgebied onder Berlijn en we zaten er op een super ruime camping. We hebben ook gefietst in het Spreewald (foto hierboven), de enige keer dat we hebben gefietst in ons fietspakje haha. En dat was meeega chill en leuk! De natuur was echt werkelijkwaar (is dat geen woord? Ik zie een rood kringeltje) prachtig – hoge hoge lange bomen, overal natuurlijk, leuke huisjes met duiven en kippen en alleen maar blaffende honden (serieus) en ahhhhhhhhhh puppies en aahhhhhhhhhhh baby ganzen (nee geen idee eigenlijk maar ze waren lief) en appeltjes aan bomen, hele kleine, een grindpad dat ons naar de brede Spree leidde waar we helemaal niks aan hadden en toen moesten we weer terug over het grindpad.

Chillen in West-Duitsland

En toen. Spreewald werd saai (ja hallo sorry ik ben in Duitsland, ik wil naar toffe steden enzo want daar hou ik van) en toen wat? We besloten naar de Eifel te gaan, West-Duitsland. We hebben flink gechilld daar en daar moest ik me eerlijk gezegd even aan toegeven, ik wilde vooral heel veel doen, maar lezen in het zonnetje (HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD JA IK HEB ‘M OOK GELEZEN ZO LEUK) en chipjes eten (m’n moeder zei altijd dat zout eten als je veel in de zon zit goed is dus als de zon schijnt mag ik altijd chips van mezelf, gewoon, gezond toch) en een beetje chillen.

In de Eifel bleven we een paar dagen en toen kwamen we op het geweldige idee om naar Gent te gaan, want ook in de Eifel was de dichtstbijzijnde supermarkt 42 minuten fietsen (met heuvels enzo, eh nee ik besloot dat we weer terug gingen naar de camping).

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

Toch wel het hoogtepunt van de vakantie, GENT!

Beetje jammer dat we er zo laat achter kwamen haha, maar ik ben super blij dat het is gelukt – toch nog een plek gevonden die we allebei super chill vonden, die goed aan te fietsen was, waar we ook nog eens een gratis campeerplek hadden en waar het weer echt praaaaachtig was (al dan niet een hittegolf). Gent was helemaal fantastisch! Daar wil ik nog wel een apart blogje over schrijven :). En ja, natuurlijk wil ik ook weer terug naar Gent (en misschien gaat dat nog gebeuren ook!)

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

gent berlijn vegan omdatikdatwil miat

gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

Dan nu eindelijk waar het om ging in de titel. Ik heb namelijk een vakantiefilm gemaakt, bestaande uit 121 shots. Het filmpje bestaat namelijk uit shots van één seconde. En ik vind het filmpje zo tof geworden! Het brengt me gelijk weer terug op dat moment, ook al is het maar een seconde. Een seconde is genoeg. Kijk je mee?

Ohja, al het eten in dit filmpje is hartstikke vegan (dus ja ook die bitterballen en ja ook die spiesjes en dus ook die döner en ja ook die marshmallows yummie).
Ik vind de video ZO LEUK GEWORDEN!

En ik sluit het blogbericht af hoe ik ook de vakantie afsloot – het weerzien van mijn lieve lieve poezenbeest.

crazy cat lady omdatikdatwil

Wat was het hoogtepunt van jouw zomer?
Liefs!

analoge foto fotografie berlijn vegan
Previous Post
Analog sunday #17
Next Post
Atelier inspiratie

18 Comments

 • 13 september 2016 at 8:37 am

  Dat filmpje is zo leuk! Echt een goed idee om shots van 1 seconde te gebruiken 🙂 En ja, Gent is echt geweldig 🙂

  Reply
  • 13 september 2016 at 9:08 pm

   Ah, dankjewel :). Ja, echt een goed idee, want het werkt zo goed! Het is gewoon van een app 🙂 1 second everyday, heel leuk!

   Reply
 • 13 september 2016 at 8:45 am

  Ik word zo blij van dit positieve stukje! Dit maakt mijn ochtend echt een heel stuk vrolijker 🙂

  Reply
 • 13 september 2016 at 10:29 am

  Wat een leuk filmpje heb je gemaakt van jullie vakantie 😀 Echt mooie dingen die jullie hebben kunnen doen, wow. En zeker leuk omdat Gent mijn studentenstad is, hihi. Je vriend doet me trouwens een beetje denken aan vlogger Stefan Michalak! Lieefs!

  Reply
  • 13 september 2016 at 9:09 pm

   Dankjewel zeg 🙂 super lief wat je zegt! Hihi, zo leuk dat je in Gent woont! En oehhh ik ga die vlogger gelijk opzoeken hihi. Liefs!

   Reply
 • 13 september 2016 at 1:57 pm

  Oooh zo leuk! Ik zit op dit moment in Gent op kamers, dus ik kan wel wat Gent tips gebruiken 😉 (Als dat nu nog eens geen subtiele hint is haha)

  Reply
  • 13 september 2016 at 9:10 pm

   Zo leuk dat je in Gent op kamers woont! Het lijkt me echt een geweldige stad om te wonen en te studeren, wauw. Hihi ik ga zeeeeeker nog een blogje schrijven met fijne koffietentjes enzo, want dar is Gent echt goed in! Liefs

   Reply
 • 14 september 2016 at 11:37 am

  Gent is leeeeeeeuk! Jammer dat je je plannen moest wijzigen, maar volgens mij heb je een topvakantie gehad 😉

  Reply
  • 15 september 2016 at 1:43 pm

   Gent was inderdaad echt fantastisch! Hihi, zo leuk dat jij Gent ook zo leuk vindt :). Ik ben nog steeds ontzettend benieuwd naar München! Liefs

   Reply
 • 15 september 2016 at 7:31 am

  Ah, daarom geen München. Jullie hebben toch een superleuk alternatief bedacht! Mooie foto’s en gaaf filmpje, leuk idee, een seconde per dag, maar dat lijkt me ook lastig kiezen, welke seconde… Lekker begin van de dag, zo’n vakantie blogje, thanx!

  Reply
  • 15 september 2016 at 1:41 pm

   Hihi jaaa, ik ben blij dat je het hebt gelezen! Ik had ook nog gereageerd op je comment laatst, maar ik heb geen idee of je daar een melding van krijgt, haha. Ik kijk zelf meestal namelijk ook niet terug op wat ik heb gezegd als ik daar geen mailtje van krijg. Inderdaad, Gent was een super goed alternatief! München staat wel nog steeds op m’n lijstje :). Lief complimentje, dankjewel!

   Reply
   • 15 september 2016 at 8:22 pm

    Oh, die moet ik dan over het hoofd gezien hebben, ik krijg wel altijd een mail van je reacties op de mijne, wel handig, want ik kijk ook niet altijd terug op mijn vorige reacties. En ik ben wat digibeteriger dan jij, haha, ik snap bijv. nog steeds niet hoe iedereen die leuke tekentjes op IG bij een bericht krijgt… Het is me een paar keer gelukt, maar dat was meer geluk dan wijsheid 😉

 • 16 september 2016 at 12:10 am

  Ooooh Gent! Ik ga er dagelijks heen, omdat ik er werk . Als je naar Gent gaat, dan is er heel wat te beleven op vegan-vlak. Als je tips wilt, geef gerust een seintje! Gent is zeer veggie en vegan vriendelijk 🙂

  Reply
 • 16 september 2016 at 12:18 am

  Aaah Sanne wat een geweldig filmpje! Leuk dat we zo een beetje mee hebben kunnen genieten van jullie vakantie. Ziet er heeeerlijk uit 🙂

  Reply
 • 27 september 2016 at 11:59 pm

  WHAA! JOUW FILMPJE IS ECHT HEEL TOF GEWORDEN & NU WIL IK OOK NAAR GENT. HIHI

  Reply
  • 29 september 2016 at 2:10 pm

   Elcke ZO LIEF! Je reactie is zo zo zo zo leuk om te lezen, hihi dankjewel!

   Reply
 • […] • Berlijn, Gent, zon en veel liefde in 2.01 minuten […]

  Reply

Leave a Reply