15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Atelier inspiratie

14 Comments

Oké dit zijn natuurlijk van die plaatjes die too good to be true zijn. Althans, too good voor bij mij op zolder. Waar ik weer een atelier wil. Omdat ik ineens helemaal obsessed was met dat ik weer een atelier wilde boven, ging ik als een speer op zoek naar inspiratie op Pinterest. Altijd leuk. Vandaar hier, een postje met atelier inspiratie. Een beetje de realistische plaatjes trouwens, niet die met die grote ramen en designerstuff enzo. Die heb ik ook gespaard hoor, zo moooooi.

atelier inspiratie workspace pinterest art

Lucas is lief

Huh wat, wat random? Nou, ik zal het toelichten. Een aantal jaren geleden heeft Lucas voor mij een atelier gemaakt, op zolder. Hij heeft alle muren, het plafond en de vloer gewit en zijn vader ingeschakeld voor de elektriciteit. En nog een groot hart opgehangen boven het raam, hihi. Ah en ik kreeg er een mooie ezel bij en een doek! Echt het mooiste cadeau ever, zo super ontzettend lief! Ik heb er super fijn gewerkt, maar toen ging ik van de academie af en werd het atelier niet meer gebruikt. Er kwam troep te staan. En nog meer troep. En dozen. En zakken vol kleding. En een matras. En twee tafels. En een aantal stoelen. En ga zo maar door.

atelier workspace inspiration pinterest art

atelier workspace inspiration pinterest art

Als je twee weken terug naar de zolder / het atelier ging, kon je er amper normaal lopen. En de lampen deden het niet meer die Lucas ook had opgehangen, omdat we de peertjes ook wel heel goed beneden konden gebruiken. Je wilde niet te dicht bij de muren komen want in de hoeken enzo was het vooral heel donker. Alles vies en omdat er totaal geen isolatie is, overal vooral dode beestjes maar geloof me, ook levende spinnen.

atelier workspace inspiration pinterest art

Ik wil weer een atelier

Op vakantie kreeg ik het idee om er weer een atelier van te maken. En daarvoor moet er enorm veel troep weg. En ik heb dus serieus het grofvuil al laten komen (ja ik, niks voor mij) en wel drie stoelen, een lamp en tafelpoten laten ophalen! Hoera hoera. Diezelfde dag ben ik boven aan de slag gegaan voor een aantal uren en mezelf in het zweet (en bloed, want onhandig) gewerkt en toen kwam ik er dus achter dat er spinnen zaten. Levenden. Maar vooral lijkjes, eigenlijk. Ook van pissenbedden en vliegen hoor, wees niet bang, de spinnen waren niet alleen.

Ik kon gewoon niet slapen van enthousiasme, serieus niet. Of door de koffie. Maar het zorgde ervoor dat ik pinde en pinde midden in de nacht, op zoek naar prachtige werkruimtes en ateliers op Pinterest.
Alleen nog maar decaf ’s avonds, echt hoor.

atelier workspace inspiration pinterest art

atelier workspace inspiration pinterest art

Opruimen en inrichten

Ik heb de hele opslagkast opnieuw ingericht met troep dat we wel willen bewaren (zoals een eenwieler en een kattenmand en heel veel planken van heel veel meubels en ohja we hebben ook nog zo’n duizend lp’s) en dat is al een stuk overzichtelijker. En ik heb gestofzuigd, yay. Op de plekken dat dat kon. Ik heb nu al zo’n 5 zakken met troep dat weg kan, hoe super fijn. Verder moeten er nog 6 vuilniszakken met kleding uitgezocht worden en ik wil twee tafels gaan schilderen, één zwart en de grote tafel wit. Die komt bij het raam te staan voor het daglicht.

Ik heb alleen nog wel een probleempje. Er staat nog een grote tafel, er staat een grote bank en er staat (ja staat, nouja hangt, over de bank heen) een matras. Het mag niet weg maar waar de fack moet het heen? I has no idea.

Ik hoop dat ik het atelier af heb voor dat het winter is, want er werken in de winter is geen pretje (zoals ik al zei, geen isolatie). In de zomer trouwens ook niet.

atelier workspace inspiration pinterest art

atelier workspace inspiration pinterest art

Jij wel eens zo’n leuk projectje gehad?
Liefs!

analoog analoge fotografie gent barista
Previous Post
Berlijn, Gent, zon en veel liefde in 2.01 minuten
hortus botanicus leiden
Next Post
Guusje missen, super veel opruimen en koffie

14 Comments

 • 15 september 2016 at 12:47 pm

  Ik krijg van dit stukje helemaal het gevoel dat je lekker enthousiast bezig bent en er helemaal blij van wordt! Zo fijn! Het lijkt mij ook heerlijk om zo’n mooi atelier te hebben, alleen zou ik het niet echt kunnen gebruiken, haha.. Eerder een mooi muziekkamertje, waarschijnlijk! Goeie toekomstdromen:) Veel succes met je atelier mooi maken en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Liefs!

  Reply
  • 15 september 2016 at 1:39 pm

   Sonja wat een super lieve reactie! Hihi ik ben ook heel enthousiast, ik kan alleen niet echt door omdat het boven zo’n 35 graden is denk ik, haha. Maar ik wil zo graag dat het afkomt! Aanstaande maandag komt het grofvuil nog een keer om die bank en het matras op te halen, dan zijn die ook weer weg :). Meer ruimte! Dankjewel! Liefs

   Reply
 • 15 september 2016 at 7:00 pm

  Ooooh wat klinkt dat fijn zeg! Ik wist helemaal niet dat je op een kunstacademie had gezeten, ben nu gelijk nieuwsgierig. Welke richting? En wat vond je ervan?

  En fijne plaatjes. Ik zit sinds kort weer in m’n eigen studentenkamer (was een halfjaartje studeren in het buitenland) en ben de boel ook lekker aan het omgooien. ZO LEUK. Als mijn huisgenootjes niet oppassen, herkennen ze binnenkort de keuken, badkamer en het toilet ook niet meer WANT KAMERS VERANDEREN IS ZO LEUK. Zo leuk dat het caps verdiend, haha.

  Tschüss! Lisa

  Reply
  • 22 september 2016 at 1:02 pm

   Ahhhh haha ik werd helemaal blij van je super leuke reactie! Ik deed op de kunstacademie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, voor bijna twee jaar. Ik vond het super leuk maar super zwaar en ik was toen echt nog te jong, denk ik nu, want ik stond lang niet zo stevig in m’n schoenen als wat er verwacht wordt op de kunstacademie. Nu zou ik veel beter werk kunnen maken waar ik helemaal achter sta, in plaats van me te laten omver blazen door het commentaar van de docenten. Ah, heb je gestudeerd in het buitenland?! Hoe cool! Ik ben super benieuwd waar, ik kan het vast vinden op je blog :). Hahaha, jaaaa kamers veranderen is zo leuk! Ik heb nu de woonkamer ook weer omgegooid, oeps. Veel leuker zo wel, haha. Liefs!

   Reply
 • 15 september 2016 at 7:03 pm

  Oja, verdiend = verdient. Whoopsy daisy.

  Reply
 • 15 september 2016 at 9:26 pm

  Ons huis is nu zo’n projectje. 🙂 Wel een iets groter … Ik krijg hier ook een stukje ‘atelier’, al is dat vooral extra bureau, om juwelen en kaarsen te maken. Dat stuk van het huis is eigenlijk al klaar, maar we wonen daar nu, terwijl we aan de rest werken.
  Zo leuk, je enthousiasme! Geniet nog van je atelier!

  Reply
  • 22 september 2016 at 1:06 pm

   Ah jaaaa, super gaaf. Inderdaad, wel iets groter haha. Heel tof, een stukje atelier :). En jij geniet van je huis!

   Reply
 • 15 september 2016 at 10:26 pm

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je enthousiast bent over dit project! Mijn vader heeft zijn zolder vroeger ook een deel omgebouwd tot een mini atelier / speelruimte voor ons. Uiteindelijk werd dat ook niet meer gebruikt, vooral omdat we er wat te oud voor werden. Wel fijn dat er een raam in de zolder zit! Dat moedigt ook wat meer aan om er te gaan zitten dan als het een muffe donkere zolder is 😛

  Reply
  • 22 september 2016 at 1:07 pm

   😀 ja inderdaad, een raam daar is wel echt fijn! Het is ook wel echt de enige plek met super goed licht, hoe meer ik naar de deur ga, hoe donkerder het wordt. Al hangen er wel wat lampen :). Liefs!

   Reply
 • 16 september 2016 at 10:54 am

  Haha, wat een leuk blogje dit! En zooo herkenbaar, de zolder, het voormalige atelier, het (on) gedierte, geen isolatie en vooral de troep. Hier is het een erg langdurig project. In de loop van de jaren ruim ik kamer voor kamer op… grootste truc is er geen rotzooi bij te laten komen. Al het overbodige is in die tijd verhuisd naar atelier/rommelzolder, soms al wat naar de kringloop. En nu ben ik wel bijna zover dat er aan de grootste klus begonnen kan worden. Het ontbreekt alleen nog een beetje aan moed, tijd, zin… Vergeleken met mij ga jij dus als een speer. Kan trouwens niet kiezen uit je inspiratie plaatjes, allemaal heel mooi. Succes met de voltooiing!!

  Reply
  • 22 september 2016 at 1:07 pm

   Ahhh hihi dankjewel Simone! Ik word altijd zo blij van je reacties. Leuk dat het zo herkenbaar is, haha. Wel super goed toch, dat je zo bezig bent met opruimen? Wat is de grootste klus waar je aan moet gaan werken? Liefs!

   Reply
   • 27 september 2016 at 5:53 pm

    Die zolder, waar alles wat het huis nog niet uit is, maar wel zou moeten, nu staat… 😀

 • 27 september 2016 at 5:55 pm

  Die zolder, waar alles wat het huis uit moet, maar nog niet is, nu staat… 😀

  Reply
 • 27 september 2016 at 5:56 pm

  Ik had al het idee dat er iets niet goed ging, dubbel, sorry!

  Reply

Leave a Reply