15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.omdatikdatwil.nl/nl 300

Guusje missen, super veel opruimen en koffie

8 Comments
hortus botanicus leiden

Wat heerlijk dat ik het bloggen weer heb opgepakt! Ik vond de vakantie heerlijk hoor, maar bloggen is super leuk en het gebrek aan internet maakte me niet zo heel vrolijk af en toe. Soms moest ik uit het raam van de camper hangen met m’n telefoon om verbinding van de camping te krijgen, en dat was dan nog op een goeie dag. Ik hou toch meer van internet en koffietentjes met sojamelk en grote steden dan ik van te voren vermoedde.
Ik heb dus weer wat meer geblogd en vandaag laat ik een overzichtje zien. Zo ben ik flink gaan opruimen, heb eindelijk wat gedeeld van Berlijn en hoef ik Guusje niet langer meer te missen.

Guusje is uit logeren en ik mis haar

Ja ik miste haar echt ontzettend. De eerste dagen waren zo super moeilijk. Ze sliep en leefde voor anderhalve maand bij m’n schoonouders, zodat wij chillend op vakantie konden en ik m’n huisgenootjes geen poep hoefde te laten scheppen. En ohja Guusje is super gelukkig bij m’n schoonouders, omdat ze een fijn huis en een heerlijke tuin hebben, en wonen in een dorp. Guusje is daar zo vrij als een vogeltje en geniet met volle teugen als ze in de tuin door het zand rolt of achter vliegjes aan rent. Ze chillde ‘m ook bij de vijver en lag zelfs een keer met haar staart erin, gewoon te relaxen! Ja, Guusje verdient ook ééns per jaar een goeie vakantie.
En toen begon ik haar dus te missen – ze stond niet meer voor de deur op me te wachten als ik thuis kwam, ze kwam niet meer bij me kroelen of bij ons slapen ’s nachts. Boe. Dat was echt even moeilijk, maar ik wist dat ze het super goed had op haar logeeradresje en dat is natuurlijk heel belangrijk.
Nu kunnen we weer volop knuffelen hoor – ze ligt nu heel lief naast me, super ontspannen.
crazy cat lady guusje

De vakantie is voorbij – een teken van leven

Het vorige bericht was het enige bericht tijdens de vakantie, geschreven in een lunchroom in Berlijn. Ik was van plan te bloggen op vakantie, maar dat werd ‘m niet (eerst door gebrek aan internet, daarna omdat Gent gewoon veel te leuk was om achter m’n laptoppie te duiken). Vandaar, een teken van leven, al was het meer voor mezelf omdat ik eindelijk weer een blogje kon schrijven.
plants plantstagram

24 before 25 #9 – wat ik vooral níet heb gedaan

Op vakantie dacht ik shiiii het is alweer bijna oktober. En ik heb heel veel níet gedaan van m’n 24 before 25 lijstje. En om nou weer te schrijven dat ik m’n planten zo goed bijhoud (ja echt hoor, ze groeien als kool), leek het me interessant om eens te schrijven waar ik totaal laks in ben geweest. En vervolgens kreeg ik super bruikbare reacties van jullie! Zoals mezelf een ultimatum stellen, en concretere punten maken. Super goeie tips! Merci :).
monstera veganisme crazy cat lady

Wajoo ik zit in een opruimflow

Ja echt! Nog steeds wel, al zal m’n vriend het misschien niet helemaal beamen. Maar in m’n hoofd ben ik bezig met opruimen hoor. Afgelopen donderdag schreef ik over onze zolder en hoe ik ‘m tot nu toe heb opgeruimd, toch best knap van mij :’). M’n moeder zal trots zijn denk ik. Ook de kamer heb ik omgegooid en de inrichting is nu zo veel fijner. En ik hou het netjes, juist omdat ik er zo blij mee ben!
SONY DSC Processed with VSCO with m5 preset

3x favoriete koffietentjes in Rotterdam

Jaaaaa, koffie! Ik kan er uren over lullen. Er is een aantal koffietentjes waar ik ontzettend graag kom en dat kan ik natuurlijk niet achterhouden. Dus hierbij drie fijne aanraders voor een lekker bakkie in 010.
coppi koffie rotterdam vegan koffietentjes

Lijkt wel vakantiehie, lijkt wel vakantie

De titel is naar een liedje van een van mijn favoriete bandjes, Roosbeef, waar ik ook de titel van m’n blog van heb. Het lijkt wel vakantie want ik heb nog een beetje vakantie en de zon schijnt natuurlijk volop, dus het lijkt wel vakantie. En klein detail, ik heb weer een ov-chipkaart waar een gratis reizen product op staat en dat maakt me super happy! Ik bracht een bezoekje aan de Hortus Botanicus in Leiden en vraag ik om tips voor leuke steden om te bezoeken. Super bedankt voor de fijne reacties daarop! Deventer it is :).

Analog sunday #17

De eerste plaatjes van de vakantie, en gelijk analoge. Wat je ziet is Berlijn!
analoge foto fotografie berlijn vegan

Berlijn, Gent, zon en veel liefde in 2.01 minuten

Dit vind ik zelf zo’n leuk berichtje! Er staat namelijk een vakantieverhaal in (waarom we bijvoorbeeld niet naar München gingen en dat we daardoor ineens in Gent terecht kwamen)(maar ook hoe super leuk we het hadden hoor) en ik heb mijn vakantie voor het eerst vastgelegd met filmpjes van wat we hebben gedaan. Maar dan geen lange saaie filmpjes (ik raak altijd nogal snel afgeleid bij het kijken van te lange langdradige filmpjes), maar met shots van één seconde. Nu is dat natuurlijk wel heel snel en is mijn spanningsboog ook weer niet zó kort, maar het is echt tof geworden! Je ziet genoeg in die seconde en ik ben gelijk weer terug in die tijd en op die plek, echt heel leuk.
gent berlijn vegan omdatikdatwil analoog

Atelier inspiratie

Op vakantie kreeg ik ineens het idee om de zolder weer om te gooien tot een atelier. Vrijwel gelijk bij thuiskomst ben ik aan de slag gegaan met de zolder en heb uren lang opgeruimd en opgeruimd, in de warme zolder. Er moet nog veel gebeuren maar het begin is er, en dat is super fijn. Het grofvuil is al twee keer geregeld, ik ben zo trots op mezelf :’).
atelier workspace inspiration pinterest art

En welk blogbericht van jou mag ik absoluut niet missen?
Liefs, happy weekend!

Previous Post
Atelier inspiratie
kattencafé op z'n kop vegan groningen
Next Post
Dagje Groningen

8 Comments

 • 17 september 2016 at 7:32 pm

  Wat een heerlijke diverse en inspirerende post is dit! Ik krijg meteen zin om op te ruimen en weer een fijne werkruimte hier van te maken. Ik heb eigenlijk een soort (gedeeld met mijn moeder) atelier bij mijn ouders, maar ik kom er eigenlijk nooit. Hopelijk dat ik wat meer ga schilderen wanneer ik op het huis van mijn ouders pas.

  Ik zou mijn kat ook enorm missen als ze zo lang elders zou wonen. Ik ben binnenkort 3 weken niet thuis en ga dat wel pittig vinden! Gelukkig heb ik bij mijn ouders ook een kat (al is die niet zo leuk als de mijne!)

  Ik kijk uit naar weer blogberichtjes van je! 🙂
  Liefs

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:59 pm

   Ah wauw Veerle wta vet lief! Ahhhh, dan moet je je katje gaan missen! Ga je op het huis van je ouders passen dan? Misschien kom je gelijk toe aan schilderen! Ga je af en toe langs om je katje even een knuffel te geven? Liefs

   Reply
 • 20 september 2016 at 4:02 pm

  Wat een leuke post is dit! 🙂 Ik mis mijn diertjes ook altijd zo vreselijk als ze niet bij me zijn. Echt niet leuk, zelfs als je weet dat ze goed verzorgd worden.

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:58 pm

   Wat lief, dankjewel! Ja, het is echt zo moeilijk.. Inderdaad, ook al weet je dat ze goed verzorgd worden, ik miste haar nog. Maar ik weet ook wel weer dat ze heel veel vrijheid heeft daar omdat ze er naar buiten kan, dus dat is wel heel fijn.

   Reply
 • 21 september 2016 at 12:36 pm

  heerlijk verslagje! En Guusje ziet er zo ongelooflijk lief uit <3 Ik mis mijn katjes en hondjes ook als ik even weg ben

  Reply
  • 22 september 2016 at 12:57 pm

   Ahw ja, dat kan ik me zo goed voorstellen! En ik weet zeker dat je hondjes je ook missen, veel meer dan katjes hun baasjes zullen missen denk ik (al vond Guusje het gelukkig wel weer leuk om me te zien denk ik, ze ging gelijk kroelen op de grond, zo lief!).

   Reply
 • 30 september 2016 at 10:36 pm

  The atelier inspiration is so nice!

  Reply
  • 2 oktober 2016 at 12:31 pm

   Ahw Jade, thank you! I should really work on my atelier again haha, but school is taking up all my time!

   Reply

Leave a Reply